Ploča: MSI 870A G54 Proc.: AMD Phenom II X4 955be Mem: Kingston HyperX 2x2GB 1600Mhz cl9 Hdd: WD CaviarBlack 1TB Graf: Sapphire 5670 512mb Kuća: CoolerMaster iz prethodne konfig. sa 350W napajanjem Opt: LG DVD-RW najjeftiniji koji je bio u radnji ...
Interesuje me šta iz ove konfiguracije treba menjati da ne bi imao potrebe da otvaram kućište narednih par godina?!? Kažu mi da hard treba nekog manjeg kapaciteta kako bi bio brži i sistemski a da ovaj zadržim za storage?!? Da li je to problem?
Dobro ti je tako, ploča ima ove nove usb3sata3 zerzevate, dobar i procesor, dosta memorije, jedino što ti je grafička slaba ako se igraš a overkill ako se ne igraš.
Ako se igraš povremeno standardno bi preporučio 5750 ili GTS450 za oko 9,000.
Black su brzi hardovi, nemaš potrebe za posebnim za sistem. Sistemski hard se najviše drnda, najveća mu je i šansa da rikne pa na njemu ne volim da držim bitne stvari i milija mi je kombinacija mali sistemski + veći za storage.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
Black je brz hdd, green je spor i sluzi za skladistenje tako da ti je ovaj hdd koji imas ok za sistem, da imas green koji vrti na 5400 onda bi ti znacajno usporavao ceo racunar
eventualno za godinu ili dve mozes da ubacis neki ssd za sistem, ali otom potom, pojavice se novije generacije ssd-ova, a nadamo se i malo pristojnije cene
Ja sve skladištim na ovom od 1tb na drugoj particiji. Bolje bi bilo da imam jedan manji za sistem za ne daj bože, ali tu nisam imao ideju koji je dovoljno brz i povoljan cenovno. Da ne platim hdd od 200 giga gomilu evra. Dobar je takodje i predlog Zmaaja da mozda sacekam pojeftinjenje nekog ssd i onda na njemu ubacim sistem, ovaj od 1tb za podatke. Mozda jos bolja varijanta neki ssd nego sata manjeg kapaciteta. Grafiku mi sve kolege kazu da menjam, ali ja ne igram igrice i treba mi za multimediju, photoshop hobi rad, Corel, po neki video render, ako kazete da je dobra za ove stvari, ne diram. Radije bih kupio neki dobar laserski štampač u boji i skener dovoljno brz. Ako imate predlog Lepo ste me podsetili i na ssd
Hvala. Pregledavao sam ponudu originalnih napajanja i nista ispod 50e od 500w snage. Treba kupiti jos periferija jer je sve zastarelo i zato sam stedeo na kucistu i napajanju koje sam vec imao iz prosle konfiguracije. Ne diram nista sve pod default, procesor je dovljno brz za mene i bez dodatnog ubrzanja. :: na toj konfiguraciji mu jedino cpu trosi, a cisto sumnjam da se bavi klokovanjem :: :: :: AthlonII x4 64 :: MSI 770-C4 :: 2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl :: Gainward HD4850 G :: LC6650GP3 V2. :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.