CPU Type QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 955, 3200 MHz (16 x 200) Motherboard Name Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 System Memory 4096 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM) Display Video Adapter ATI Radeon HD 5870 (1024 MB) Storage Disk Drive WDC WD6400AAKS-00A7B2 ATA Device (596 GB, IDE) KUCISTE THERMALTAKE v9 NAPAJANJE 630W AXP SIMPLE POWER 12cm/silent fan
Problem je sledeci.posle igranja najnovijih igara na 1920*1080 kom se ugasi posle nekih pola sata sat. da li moze da bude da je napajanje slabo,da li da menjam napajanje,koje da uzmem ,,.. mozda je uzrok nesto drugo...
temperatura graficke mi nije velika ..max 70c ukljucim manual fan na 60-70% ali opet se ugasi... molim za pomoc..)
Provrtis 3dmarkove da proveris grafu, linx prime da proveris cpu, OCCT da proveris napajanje, ako je do napajanja prikazace ti OCCT manju voltazu pri opterecenju na strujnim granama napajanja, memoriju da ne bi testirao, uzmi pa izvadi neka stapove ili uzmi jednu memoriju od nekog pa ubaci umesto tvoje memorije, nekompatibilnost ne moz da proveris osim da zamenis sa nekom plocom pa onda opet na njoj da nakacis sve komponente :) ali ipak je bolje zasebno sve komponente da proveris da vidis da neka od njih ne zajebava :)
Ako ti komp ne prođe u testu prime95 ili linx onda uradi sledeću stvar : 1) uđi u bios 2) stavku Northbridge volt control namesti na 1.2V a ukoliko već jeste 1.2V onda ništa ne čačkaj . 3) stavku CPU NB VID volt control povećaj sa 1.1V na 1.2V. 1.1V zna da bude veoma malo za ovu stavku a tih dodatnih 0.1V umeju da znače mnogo za stabilnost (moje lično iskustvo) 4) voltažu memorije ne treba da menjaš.
Zavisi kako se na to gleda, naravno da ode vise problema na AMD jer ovde se nema za skuplje komponente, pa se uzimaju polovne, i jeftinije, ali sve to zavisi kakav kupis hardver, ja do sada samo jednom imao problem sa plocom za Intel, jer nije bile kompatibilna sa Hyper-x memorijom i to je sve......
:: od 100 traženja pomoći, 98 ode na AMD, od 100 problema sa VGA...80 ode na ATI, ...pitam se, jeli to toliko jeftinije , da se isplate takve muk :: :: ::
Ajde majke ti izvuci mi tu matematiku po kojoj si izračuna tih 98%. Navedi mi 100 postova za redom u kojim su samo dva problema sa Intel Nvidia problemom.
:: Ako ti komp ne prođe u testu prime95 ili linx onda uradi sledeću stvar : :: 1) uđi u bio :: 2) stavku Northbridge volt control namesti na 1.2V a ukoliko već jeste 1.2V onda ništa ne čačkaj . :: 3) stavku CPU NB VID volt control povećaj sa 1.1V na 1.2V. 1.1V zna da bude veoma malo za ovu stavku a tih dodatnih 0.1V umeju da znače mnogo za stabilnost (moje lično iskustvo :: 4) voltažu memorije ne treba da menjaš ::
odradio sam sve ovo i dalje mi se komp gasi prilikom igranja posle pola sata,sat.
ima li ko ideju sta drugo mogu da uradim.i koji je uzrok ovog gasenja?
temperature su cini mi se normalne za maximalno opterecenje.naglasawam da su mi ovo rezultati pri maximalnim rezolucijama i detaljima u igri. ovo sam snimio posle otprilike pola sata igranja
samo se ne razumem u voltages...ne znam kakvo je napajanje.... ne razumem se u ove pokazatelje u gornjem delu slikee
:: Pusti linx dvadesetak prolaza da vidiš da nije slučajno neka nestabilnost kombinacije procesor + memorija :: :: Ako imaš nestabilnost od koje puca linx posle par prolaza to obično znači da će igre ili neki zahtevniji programi da puknu posle sat-dva drndanja :: :: Napajanje bi trebalo da je dovoljno jako ::
Moze li ko da mi nadje gde da nadjem ovaj program linx?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.