Potrebna mi je pomoc oko sklapanje konfiguracije do 700 evra.Jedino sto hocu da u njoj imam je min 1 gb memorije.Komp ce mi uglavno sluziti za rad,internet,slusanje muzike,rad sa slikama...uz povremeno igranje nekih igrica.Drugo sto mi je veoma bitno jeste to da mi VISTA radi perfektno... bez monitora...sto se tice hard diska,zadovoljan sam i sa 80 gb samo da ima 16mb kes...
:: Potrebna mi je pomoc oko sklapanje konfiguracije do 700 evra.Jedino sto hocu da u njoj imam je min 1 gb memorije.Komp ce mi uglavno sluziti za rad,internet,slusanje muzike,rad sa slikama...uz povremeno igranje nekih igrica.Drugo sto mi je veoma bitno jeste to da mi VISTA radi perfektno... bez monitora...sto se tice hard diska,zadovoljan sam i sa 80 gb samo da ima 16mb kes..
Vista nece moci da ti radi perfektno ni sa 2GB rama i mnogo skupljom konfiguracijom.
:: Vista nece moci da ti radi perfektno ni sa 2GB rama i mnogo skupljom konfiguracijom
:: DaSickSyste
Ne slazem se sa tobom,meni je radila odlicno i sa 512MB,naravno da nisam mogao da igram igrice na max-u,ali je u normalnom radu isla perfektno.Sa 2GB radice bolje nego sto treba jer je covek rekao da ne igra igre toliko cesto i da mu konfig nije potrebna za to.Uzmi samo 7600gt grafiku i neki Intel C2D,sve ostalo kupi tako da se uklopi u tvoj budzet...
kod mog prijatelja na 1gb memorije i 128 3d radi sasvim ok,al on ima slab procesor,pa mu ne radi bas perfektno.Ja sam mislio da uzmem taj c2d al cujem da se mnogo greje,pa mi onda nastaje problem vezano za kuciste.Mislio sam da uzmem cm ammo 533,al me zanima jel se uz njega dobije napajanje koje je sasvim dovoljno ili moram i tu da ulozim jos kojih 50 jevreja?!
:: kod mog prijatelja na 1gb memorije i 128 3d radi sasvim ok,al on ima slab procesor,pa mu ne radi bas perfektno.Ja sam mislio da uzmem taj c2d al cujem da se mnogo greje,pa mi onda nastaje problem vezano za kuciste.Mislio sam da uzmem cm ammo 533,al me zanima jel se uz njega dobije napajanje koje je sasvim dovoljno ili moram i tu da ulozim jos kojih 50 jevreja? ::
Neznam gde si to cuo da se C2D mnogo greje,ali budi siguran da nije tacno:
Konkretno kod mene:
-C2D E6600 2.4 @ 3.0GHz, 35-40*C (i to za vreme renderinga kada je opterecenost procesora kostantno 100%) -CoolerMaster Hyper TX - 18 evra
-Prethodni Barton 2600+ @1.9GHz-Coolermaster (nisam siguran koji) za vreme renderinga pralazio 62*C ako je zatvoreno kuciste.
Menjaj pionir,mozes da kupis NEC 7173 ako se ne varam,na nekim mestima i sa 2 godine garancije.
Vista radi sa 1 gb lepo,nemas tu problema,jedino ne znam koje igre nameravas da igras,jer ako su novije,tj ako nameravas da ti konfiguracija `traje` kupi malo jacu memoriju, recimo kingston hyperX ili corsair XMS.
Ps Da,dobijas verovatno neko slabije napajanje.Ako imas zivaca uzmi UPS,ako ne uzmi neko jace napajanje.
uzeo bih ja neko jace napajanje,al nemam para...sto se tice igara,slabo cu ih igrati,a sto se tice memorije,lako cu je nagograditi na 2gb kad skupim pare...imam 700 evra fixno
Sto se napajanja tice,kako god zelis.Mada mislim da ti je to dosta vazno. Ako ces kasnije da dokupljujes,proveri sa firmom u kojoj kupujes,ne vole svi neka dokupljivanja i tako to. Da ne bude posle,da mozes da ugradis,samo ako istekne garancija,ili da ti oni mogu ugraditi u npr roku od 3 meseca,tj moras brzo da se smislis sta hoces da dokupis.Priupitaj za te detalje. A veruj mi,ko je rekao da nece da igra igre.. Rekao si `povremeno`. Igre su sve zahtevnije i zahtevnije,pa dobra memorija bi ti dosla sta god zahtevnije da radis. Neko radi video obradu,a za to takodje treba dobra memorija.
pa,ja sam hteo da ulozim oko 90 evra za kuciste i napajanje i mislio sam da u CM ammo 533 dobijes i napajanje za tih 80 evra,al sam se presao.Sad mi je to problem,koje kuciste i napajanje da uzmem za pomenute pare? evo je moja konacna konfiguracija:
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.