Za potrebe posla potreban mi je racunar solidnih karakteristika sa 4 rezaca koji mogu da rade istovremeno. Kolege u Mk. su sastavile takvu konfiguraciju i radi izvrsno, a ovde od tgovaca dobijam objasnjenja da to nije moguce, da reze samo jedan rezac istovremeno a ne 4 i sl. Kolege koriste program NERO za rezanje. Da li imate predloge kakvu masinu da trazim i gde? Pozdrav.
i meni bi to dobro doslo..mada nikada nisam probao, obicno idem quick copy.. dok jedan rezac vadi podatke drugi ga istovremeno przi na disc..a ti dragane probaj da dva puta otvoris nero ili koliko puta ti je potrebno.. ako na svaki disk przis nesto drugo...sta znam pokusaj...
Aj nek mi neko objasni od cega zavisi na koliko rezaca moze da se reze istovremeno. Dal samo uticu hdd rezaci ili ima veze i maticna sa ovim. Na starom komjuteru sam mogo 3 da režem u isto vreme mada kolko se secam tad sam rezo na 4x. Sad mogu na 2 na 8 x i to jedva.
Ne mogu reći da sam probao sa 4 rezača istovremeno, ali sa uključenom opcijom `Use multiple recorders` u Burn dijalogu, trebalo bi da radi bez problema. Naravno, ukoliko svi oni snimaju isti sadržaj na diskove. Jednom sam rezao pedesetak diskova, sa dva rezača istovremeno, i prošlo je bez problema, na max brzini, koliko se sećam, i to na mašini staroj 4 godine. Podaci se jednom čitaju sa HDD-a, i zatim distribuiraju svakom RW uređaju. Čak i ako nisu svi rezači isti (ne režu podjednako brzo), uz dovoljno RAM-a za buffer-ovanje podataka, ne bi trebalo da bude problema.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.