MSI R6850 CYCLONE 1GD5 Power Edition/OC 1GB DDR5,256bit,Core 860MHz,Mem.4.4GHz,Mini DP,HDMI,DVI-I Dual Link,DVI-D Single Link 17,069.40
Pazi ovako, bolje ti je da sad uzmes jaci procesor (AMD Phenom X4) i jacu karticu, a memoriju ces lako posle da dodas jos 2GB, naravno i kuciste da kupish neko bolje. Ove kartice su ti vrh, mocices sa njima da poteras sve igrice u punom sjaju, e sad ne znam koliko je ATI 6850 jaca od GTX460, i koja je najbolja po pitanju hladjenja, to ces morati posebnu temu da postavis. Sto se tice Gigabyte ploce, koriste je mojih 5 drugara i prezadovoljni su, svima sam je preporucivao.
Sto se tice napajanja, mozes da uzmes i neki CM ili CHIFTEC sa manje snage (500-550W) u tom cenovnom rangu.
Mozda masina malo prelazi budzet, ali svakako se isplati dodati koji dinar za bolji CPU i GPU...
da kupi dobar quad core i budimo realno dobru graficku a to sve da stavi u kuciste od hiljadu dinara, GENIJALNO NEMA STA! ja bi ti predlozio da malo vise para ulozis u dobro kuciste da ti se sve to ne bi pretvorilo u rernu!!!! ulozi u kuciste makar 4-5000 isplatice ti se veruj mi! bolje ti je ustedi sad malo na ostalim komponentama, mozes komotno da uzmes i neku 5770-ku i taj quad radice ti i to posao pa posle samo zameni graficku! a veruj mi ta 5770 uopste nije losa karta ja sam je imao pre ove, terala mi je sve igrice na skoro maximalnim detaljima u rezoluciji 1680*1050!
Case: CM 690 (Cooler master) Motherboard: GA-790XT-USB3 (gigabyte) Proc: Phenom II x2 550 Black edition Graphic card: gigabyte 6870 RAM: 2 x 2GB DDR3 @ 1600MHz (patriot) HDD: WD 500 GB + external hard drive 1TB Psu: axp 630w
1. To nisu komponente kao pre 5-6godina pa da se greju kao lude, grafika ne prelazi 70-75c, cpu 50c... 2. Ne znaci da su kineska kucista mala, moze da uzme neko srednih velicina i ima super sve to da sljaka 3. Ja koristim kinesko kuciste vec 2godine (E7500 + 9600GT) i temperature su normalne 4. Ta ati5770 ce moci jos max godinu dana da gura na high sve, a posle? Ati 6850 je azdaja za tu karticu 5. Pricas gluposti, da kupi sad ati 5770 a kasnije da zameni za ati 6850... Da pukne 12k, pa posle mora prvo da proda tu karticu, pa dodaje pare za novu - genijalno 6. I sta njega briga dal ce mu se komponente grejati +5c ili -5c, bolje da uzme jacu masinu gde ce primetiti razliku, i bice sigurno mng DUZE zadovoljan... 7. Zar nije bolje da kupi kinesko kuciste od 1000din i posle kad skupi kintu samo ga zameni boljim, i sta ga briga sto je izgubio tih 1000din...
:: da kupi dobar quad core i budimo realno dobru graficku a to sve da stavi u kuciste od hiljadu dinara, GENIJALNO NEMA STA! ja bi ti predlozio da malo vise para ulozis u dobro kuciste da ti se sve to ne bi pretvorilo u rernu!!!! ulozi u kuciste makar 4-5000 isplatice ti se veruj mi! bolje ti je ustedi sad malo na ostalim komponentama, mozes komotno da uzmes i neku 5770-ku i taj quad radice ti i to posao pa posle samo zameni graficku! a veruj mi ta 5770 uopste nije losa karta ja sam je imao pre ove, terala mi je sve igrice na skoro maximalnim detaljima u rezoluciji 1680*1050 :: :: :: Case: CM 690 (Cooler master :: Motherboard: GA-790XT-USB3 (gigabyte :: Proc: Phenom II x2 550 Black editio :: Graphic card: gigabyte 687 :: RAM: 2 x 2GB DDR3 @ 1600MHz (patriot :: HDD: WD 500 GB + external hard drive 1T :: Psu: axp 630 :: ::
Jebes ga, promaklo mi, a i u zadnje vreme ne pratim hardware... Nisam ni zapazio da u oznaci stoji SE... Nek uzme onda ATI...
Ma ljudi, on prvom prilikom kad sakupi 5-6k zamenice kuciste...
Ja imam lc power i mislis da je sasvim ok za svoju cenu... Kod mene ni da pisne, a i ne greje se... A i napisao sam mu da ako nadje nesto od CM ili cf nek uzme... Mrzelo me da trazim po netu...
A i u pravu je lik, necu vise ni da pisem, lik nije ni napisao da li mu treba samo kuciste ili i monitor... Ne znamo ni u kojoj ce rezoluciji igrati...
:: ma LC ovaj ce to da gura bez da stucne...a j*bes kuciste.. :: :: Nego sto je Plamen car preporucio GTX460SE nekom drugom.. :: :: ::
slobodno ti kupuj kinesko kuciste, ali ga molim te nemoj ljudima preporucivati! ko jos preporucuje kineska kucista! znaci cooler master, thermaltake, chieftec, nzxt...... dzabe proizvode i unapredjuju kucista kad su kineska za hiljadu dinara sasvim dovoljna za danasnje komponente! a KO je rekao da posle 5770 kupi 6850! to bi bilo retardirano!!!! uostalom nema poente da se mi raspravljamo, ali mislim da mu niko ko se iole razume u te stvari nece preporuciti da te komponente koje si ti naveo stavi u kineza! Ivane reci cu ti samo da ti ja preporucujem da das malo vise para na kuciste a na kraju ti odlucujes tako da radi kako ti mislis da je pametnije! ja se odjavljujem....
Case: CM 690 (Cooler master) Motherboard: GA-790XT-USB3 (gigabyte) Proc: Phenom II x2 550 Black edition Graphic card: gigabyte 6870 RAM: 2 x 2GB DDR3 @ 1600MHz (patriot) HDD: WD 500 GB + external hard drive 1TB Psu: axp 630w
To sto si ti uzeo CM 690 i stavio u potpis ne znaci da mozes da se drkas...
Napajanje mu je bitnije od kucista, nece mu se zapaliti ili pregravati komponente ako kuciste nije `tool less`, ili nije crno iznutra i sa LED diodama...nemoj se bre loziti... Bolje da uzme neke krstene komponete i stavi u neko jeftnije kuciste...
nemoj ti ni da raspravljas mislim da je to najbolje...
:: slobodno ti kupuj kinesko kuciste, ali ga molim te nemoj ljudima preporucivati! ko jos preporucuje kineska kucista! znaci cooler master, thermaltake, chieftec, nzxt...... dzabe proizvode i unapredjuju kucista kad su kineska za hiljadu dinara sasvim dovoljna za danasnje komponente! a KO je rekao da posle 5770 kupi 6850! to bi bilo retardirano!!!! uostalom nema poente da se mi raspravljamo, ali mislim da mu niko ko se iole razume u te stvari nece preporuciti da te komponente koje si ti naveo stavi u kineza! Ivane reci cu ti samo da ti ja preporucujem da das malo vise para na kuciste a na kraju ti odlucujes tako da radi kako ti mislis da je pametnije! ja se odjavljujem... :: :: :: Case: CM 690 (Cooler master :: Motherboard: GA-790XT-USB3 (gigabyte :: Proc: Phenom II x2 550 Black editio :: Graphic card: gigabyte 687 :: RAM: 2 x 2GB DDR3 @ 1600MHz (patriot :: HDD: WD 500 GB + external hard drive 1T :: Psu: axp 630 :: ::
nisam ja neki napaljeni klinac kome su bitne neonke i ne znam kakve gluposti a ja sam svoje kuciste kupio pre jedno 4god i u njemu je stajala 8600gts i core2duo e4500 zato sto sam u tom trenutku imao pare pa sam mogao,i nema nikakve dodatke tipa providnih vrata, svetala i toga, jer uvek gledam na efikasnost vise nego na lepotu! i ne ku*cim se sa svojim kucistem, pre svega mrzim ljude koji se ku*ce zbog neceg sto oni imaju! nisam ja preporucio njemu da kupi kuciste od ne znam ni ja koliko para, nego da da jedno 4-5000 sto zaista nije mnogo za kuciste a isplatice mu se, samo da ne kupuje neko kinesko za 1000 dinara! jer mislim da je stvarno glupo da ti NAJJEFTINIJA stvar bude kuciste! jbt pa da da vise para na j*beni rezac nego na kuciste?????
:: To sto si ti uzeo CM 690 i stavio u potpis ne znaci da mozes da se drkas.. :: :: Napajanje mu je bitnije od kucista, nece mu se zapaliti ili pregravati komponente ako kuciste nije `tool less`, ili nije crno iznutra i sa LED diodama...nemoj se bre loziti.. :: Bolje da uzme neke krstene komponete i stavi u neko jeftnije kuciste.. :: :: nemoj ti ni da raspravljas mislim da je to najbolje.. :: :: :: :: slobodno ti kupuj kinesko kuciste, ali ga molim te nemoj ljudima preporucivati! ko jos preporucuje kineska kucista! znaci cooler master, thermaltake, chieftec, nzxt...... dzabe proizvode i unapredjuju kucista kad su kineska za hiljadu dinara sasvim dovoljna za danasnje komponente! a KO je rekao da posle 5770 kupi 6850! to bi bilo retardirano!!!! uostalom nema poente da se mi raspravljamo, ali mislim da mu niko ko se iole razume u te stvari nece preporuciti da te komponente koje si ti naveo stavi u kineza! Ivane reci cu ti samo da ti ja preporucujem da das malo vise para na kuciste a na kraju ti odlucujes tako da radi kako ti mislis da je pametnije! ja se odjavljujem... :: :: :: :: :: :: Case: CM 690 (Cooler master :: :: Motherboard: GA-790XT-USB3 (gigabyte :: :: Proc: Phenom II x2 550 Black editio :: :: Graphic card: gigabyte 687 :: :: RAM: 2 x 2GB DDR3 @ 1600MHz (patriot :: :: HDD: WD 500 GB + external hard drive 1T :: :: Psu: axp 630 :: :: :: ::
AHaHAHAHAHAAH.... Nema svrhe raspravljati sa tobom.... Mojim drugarima koji su iskupovali masine (boli glava) sam preporucio na pocetku kinesko kuciste, i kupili su, SVE SLJAKA NORMALNO, TEMPERATURU SU OK (cak msm i iste kao i u MARKIRANIM kucistima, mzd +2,3c) ako je kuciste KINESKO ne znaci da je MALO i da ce se komponente GREJATI!!! Ja ti lepo kazem da imam 2god kinesko kuciste, masina izvrsno radi... Lepo cirkulise vazduh... Msm ako je po tebi bolje da da kupi markirano kuciste i Ati 5770 umesto ati 6850 onda ok... tvoj stvar... Ja nemam vise nameru da pisem... U to kuciste moze samo da gleda, a sa boljom karticom ce se naigrati duze vreme, a i nece da razmislja narednih 2-3god... :D
:: nisam ja neki napaljeni klinac kome su bitne neonke i ne znam kakve gluposti a ja sam svoje kuciste kupio pre jedno 4god i u njemu je stajala 8600gts i core2duo e4500 zato sto sam u tom trenutku imao pare pa sam mogao,i nema nikakve dodatke tipa providnih vrata, svetala i toga, jer uvek gledam na efikasnost vise nego na lepotu! i ne ku*cim se sa svojim kucistem, pre svega mrzim ljude koji se ku*ce zbog neceg sto oni imaju! nisam ja preporucio njemu da kupi kuciste od ne znam ni ja koliko para, nego da da jedno 4-5000 sto zaista nije mnogo za kuciste a isplatice mu se, samo da ne kupuje neko kinesko za 1000 dinara! jer mislim da je stvarno glupo da ti NAJJEFTINIJA stvar bude kuciste! jbt pa da da vise para na j*beni rezac nego na kuciste????? :: :: :: Case: CM 690 (Cooler master :: Motherboard: GA-790XT-USB3 (gigabyte :: Proc: Phenom II x2 550 Black editio :: Graphic card: gigabyte 687 :: RAM: 2 x 2GB DDR3 @ 1600MHz (patriot :: HDD: WD 500 GB + external hard drive 1T :: Psu: axp 630 :: ::
Plamen je ok komponente dao, samo sto cpu ima za 12800 u emmiu, i ja ne bih lc napajanje, posto je bilo po forumu zaljenja, bolje 550w chieftec, sa njim 2 god nemam problema nikakvih, a i ja bih preporucio kinesko kuciste. Strpa to sad, pa lako supi za ostalo. U principu moze da zastafi na sto ko brat raic. A grafu, to ne znam nek odluci izmedju 6850 i gtx460
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Ap
Nisam zapalio nego nisam bio u mogucnosti par dana da posetim forum...
Svidja mi se ideja: AMD Phenom II X4 955 Quad-Core 3.2GHz/8MB Black Edition -13,655.52 GIGABYTE GA-770T-UD3 PCI-e -6710.04 GEIL 2GB DDR3 1600MHz PC3-12800 CL 9-9-9 -2530.98 MSI R6850 CYCLONE 1GD5 Power Edition/OC 1GB DDR5,256bit,Core 860MHz,Mem.4.4GHz,Mini DP,HDMI,DVI-I Dual Link,DVI-D Single Link -17,069.40 WD Caviar Blue 500GB/WD5000AAKS,7200rpm, 16MB,S-ATA2 -3684.76 NAPAJANJE LC Power 600W LC6600GP2 V2.3 -5297.40 KUCISTE kinesko - 1000din DVD-RW - 1800din
Samo sto bih morao da stavim u bolje kuciste jer nije za mene.... Takodje moram da stavim 4GB mem jer ne vredi objasnjavati ljudima sta i kako kad oni vide 2GB... Sto se tice napajanja Verovatno ce cena presuditi a i to LC je 3000 i nesto u emmi cini mi se... Kuciste jbg. mora da bude lepo znaci bar Coolermaster Elite jer nije za mene a kao sto znamo ljudima je to bitno (narocito onima koji se u to ne razumeju)... Svidja mi se Snoopy-jev predlog za sto, ja to inace i praktikujem sa test masinama ili mojim kompom ponekad jer se desi da zafali kuciste :)
U medjuvremenu sam dobio jednu zanimljivu ponudu: Q9550 za 160e NOVO. Ne znam da li da se bacim na neku intel konfiguraciju ili da ostanem na AMDu???
Dati danas 160e za 9550 je najgore ovčarstvo kad za 170 imaš i5 760, a kad izbace ispravljene ploče za sandy i to može da dođe u obzir.
:: :: U medjuvremenu sam dobio jednu zanimljivu ponudu :: Q9550 za 160e NOVO :: Ne znam da li da se bacim na neku intel konfiguraciju ili da ostanem na AMDu?? ::
Pa jes, nije od vitalnog značaja, al malo malo pa neko pita `A zašto mi se moj i7 mnogo greje kad imam megahalems na njemu? Inače, upakovao sam njega i GTX480 u mini tower jnc kućište sa jednom osmicom spreda kod hard diskova, da li bi pomoglo da dodam možda još jednu osmicu pozadi?`
Samo skromno i proporcionalno onome što misliš da turiš u njega.
:: kucista sad i kineska su naoko lepa,a kuciste je u celoj prici najmanje bitno,sve ostalo je bitnije.. ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.