pozdrav pcberzasi, evo otvorio sam ovu temu sa namerom da ovde postavljam pitanja i da diskutujemo na temu sklapanja kompa posto vec vidim da cemo imati o cemu pricati.. i tako se ja vratio sa skijanja i lagano se bacio na sklapanje kompa.. pa evo cisto nesto da mrdnem danas, ubo sam maticnu i psu cisto da vidim nekakav raspored kablova kakav bi mogao biti i tako dalje.. sutra cu verovatno ubosti procesor i ostatak (naravno da cu vaditi maticnu napolje).. pa evo jedna fotka samo da mi potvrdite da li je ovo okej tj da li moze tako kako sam ja zamislio ili ne ? i postoji neko drugo/bolje resenje? ako kacim sve te ventove preko molex-a (direct na psu) oni rade na 100% jeli? da li je to moguce regulisati biosom? znam da mogu da bocnem u maticnu ali namerno bi probao na psu pa da mi ostane kasnije mesta na maticnoj za dodatne kulere..
dakle, ubo sam jedan 6 pinski kabel u napajanje i provukao ga do druge strane kucista (na tom kabelu ima 3 konektora). Zadnji kuler i gornji kuler sam provukao na drugu stranu, zadnji kuler sam spojio na prvi konektor 6 pinskog kabla sa psu-a, a gornji kuler sam spojio na (produzivac) od tog zadnjeg kulera. Taj `produzivac` izgleda ovako: http://tiny.cc/urojy zatim sam drugi konektor sa tog 6 pinskog kabla spojio sa napajanjem za Sata koji se nalazi na gornjoj prednjoj strani kucista, a treci konektor na 6 pinskom sam spojio sa prednjim kulerom, a posto i on ima taj `produzivac` planiram tu jos ubosti i dvd rom na njega... da li je to sve okej, da li moze ovako da bude?
Mnogo informacija za ovako sitne sate :), ali ono sto mogu ti kazem je da ako ubodes direkt na napajanje ventilatore, nema kontrole obrtaja, tu ide samo + i - i samo ce da vrti. Najbolje ti da za 20ak evra kupis fan controler i milina. A i lepo izgleda kad se stavi. Meni je ovaj moj zalmančić ki bombonica :)
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Ap
Hehe, ne mogu svi da kupe Zalmančić za manje od 10€ kao ti
Pozdrav!
Vlada
:: Mnogo informacija za ovako sitne sate :), ali ono sto mogu ti kazem je da ako ubodes direkt na napajanje ventilatore, nema kontrole obrtaja, tu ide samo + i - i samo ce da vrti. Najbolje ti da za 20ak evra kupis fan controler i milina. A i lepo izgleda kad se stavi. Meni je ovaj moj zalmančić ki bombonica : :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT A :: ::
Ne znam kako funkcionise u praksi,ali mi se ideja mnogo svidja, evo link http://tinyurl.com/39zyty5 kaze ovako Regulate RPM speed of up to 5 fans by the onboard CPU fan controller (lowest noise level for a given system load) , jel neko probao mozda? Vidim da su jako povoljni ti novi arctic cooling pwm kuleri i da ih ima e**i.. Imam cooler master geminii S,bas mislim da nabacim one sine i dve 9ke,bas ove pwm jer se kace jedna na drugu i navodno ce biti mnogo tise i hladnije,hmm..
Sta oces, to mi dosao kao jedini poklon za Novu Godinu :(
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Ap
:: Hehe, ne mogu svi da kupe Zalmančić za manje od 10€ kao t :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: :: :: Mnogo informacija za ovako sitne sate :), ali ono sto mogu ti kazem je da ako ubodes direkt na napajanje ventilatore, nema kontrole obrtaja, tu ide samo + i - i samo ce da vrti. Najbolje ti da za 20ak evra kupis fan controler i milina. A i lepo izgleda kad se stavi. Meni je ovaj moj zalmančić ki bombonica : :: :: :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT A :: :: :: ::
To je korisna stvarčica. Ja sam za NG dobio KVM svič i moram da priznam da mi je baš to nedostajalo. Jeste da je PS/2, ali takav mi sada i znači. Sada samo sa jednim setom regulišem 2 računara.
@djokosrb nije to kolekcija jos... puno je sve al ce uskoro postati kolekcija :)
znam da bi trebalo da uzmem neki fan controller ali sad kapiram da necu uzimati par meseci... onda ipak mozda bolje da spojim to preko pinova na maticnoj pa cu tako moci da odradim neki fan control ako sam dobro upoznat...
samo ne znam gde sam ga video ranije. Inače, danas sam nabavio i treći vent od 14cm (identičan onom `nesvetlećem` iz tog meni poznatog kućišta), tako da ću sad moći u potpunosti da uposlim mog NZXT Sentry 2.
aj kad vec imamo isto kuciste, reci ti meni ako si probao na max broju obrtaja te kulere.. na kolko se vrte rpm-a? i kolka buka? 1200rpm - ~19db je moguce kao sto pise na cm site-u... ali ne znam da li je to max obrtaji ili ne..? ako je to max onda cu bez problema staviti sve na psu direkt bez fun controllera i to je to..
haha snupi znam... nego je neko bas u to vreme postovao thread de je bilo reci o fun controlleru pa reko ajd .. :D
Pitanje: da li je moguce i kako osposobiti neki stariji dvd player (sata 1) dakle sa IDE kablom na p8p67 ploci? trebalo bi da instaliram win i ostale drivere.. pa ako ne bude tako moglo onda cu morati cackati ovaj usb pa preko njega da probam..
:: haha snupi znam... nego je neko bas u to vreme postovao thread de je bilo reci o fun controlleru pa reko ajd .. : :: :: Pitanje: :: da li je moguce i kako osposobiti neki stariji dvd player (sata 1) dakle sa IDE kablom na p8p67 ploci? trebalo bi da instaliram win i ostale drivere.. pa ako ne bude tako moglo onda cu morati cackati ovaj usb pa preko njega da probam. :: :: Nije greh ne znati. Ali neznati jeste :: ::
Ventovi od 14cm se vrte na maksimalno 1000rpm (+/- 10%, uglavnom je ono + kad ih prikačim na ploču direktno). Onaj montiran gore je R4-S4S-10AK-GP, dok bi i onaj napred sa LED-ovima trebalo da ima iste karakteristike. Onaj nazad od 12cm je R4-S2B-12AK-GP. Za njega, nažalost ne znam maksimalan broj obrtaja (zvanično je 1200rpm), pošto ga nisam mogao da povežem na ploču, već preko moleksa na napajanje. Ne prave neku naročitu buku. A strujanje vazduha ćeš malo bolje čuti tek kad si u gotovo savršenoj tišini. S tim što se kod mene najviše čuje vent na grafičkoj koji nema regulaciju broja obrtaja, nego piči na 100%.
ma ovo je melem za usi... svi su mi preko molexa na napajanju direkt, samo mi je cpu fan na maticnoj.. i mogu reci da je sve jako tiho i nemam apsolutno nikakve primedbe na buku..puno je tise sve od prosle masine.. evo jedna fotka unutrasnjosti kako to izgleda sve.. ovo mi je prvi build tako da je moguce da sam dosta toga prevideo sto se tice cable managementa pa bi svaka vasa sugestija kako to poboljsati dobro dosla! http://tiny.cc/ncoo8 nervira me ovaj 8 pinski atx kabel koji je jako kratak, jedino na ovaj nacin moze da stigne do gornje strane... ako ga provucem iza nemam dovoljno duzine.. glupost za seasonic!!
radi ko zmaj sve.. evo bas mu lupam prime95 ide do 68C max sa stock kulerom, a u idle je ispod 40C.. gpu je amd 6950 powercolor, danas cu se i sa njom pozabaviti da je otkljucam u 6970 :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647001. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.