imam i koji izvlaci vazduh....mism treba da ima neki protok vazduha....prasina i onako ulazi...citim ja redovno komp...znaci ok je???kupio sam neki duva dobro....brz je
Sto ne valja ako je tower? Ja na hafu 922 imam na stranici onaj od 200mm i duva unutra na gaiu pored ostalog, el bi bilo bolje kad bi izvlacio?
:: Ako je top-down kuler ok je :: Ako je tower - ne valja :: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite :: Furthermore, always carry a small snake. :: ::
Ne pomaže, samo ometa protok. eventualno ako bi taj bočni bio postavljen tako da ne duva direktno u vrh tower kulera nego ispred venta na kuleru koji uvlači vazduh.
Ako imaš tower kuler bolje da ne držiš ništa na bočnoj strani osim onog kod grafičke.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: Sto ne valja ako je tower? Ja na hafu 922 imam na stranici onaj od 200mm i duva unutra na gaiu pored ostalog, el bi bilo bolje kad bi izvlacio ::
Najbolji način hlađenja ćeš napraviti tako što sa prednje donje strane kućišta montiraš ventilator koji ubacuje, a sa zadnje gornje strane (kod procesora) montiraš fan koji izbacuje vazduh.
Nesto mi je ovde sumnjivo. Procesor duva ka strani, a ovaj sa strane duva ka procesoru. I sta se desi kada jedna struja udara u drugu a nema gornjeg ili zadnjeg kulera... Zar nije logicnije da bocni pomogne procesoru, odnosno da izvlaci toplotu?
Nema top-down kulera koji fabrički duvaju ka strani, osim ako ih ti tako okreneš, a onda se podrazumeva da ćeš taj na strani da staviš da izbacuje.
Inače, kod top-down kulera, ako staviš da duva ka ploči imaćeš manju temperaturu procesora a veću čipseta a ako staviš da duva ka strani biće obrnuto. Naravno nije velika razlika, par stepeni obično.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: :: :: Ako je top-down kuler ok je :: :: Nesto mi je ovde sumnjivo. :: Procesor duva ka strani, a ovaj sa strane duva ka procesoru. I sta se desi kada jedna struja udara u drugu a nema gornjeg ili zadnjeg kulera.. :: Zar nije logicnije da bocni pomogne procesoru, odnosno da izvlaci toplotu?
i vise od par stepeni. imao je drugar preskota EE sa naopakim kulerom ~80C ako se dobro secam. razbijao sam glavu oko njega danima dok slucajno nisam video one tri nogice sto vezuju stator za kuciste. epilog: flip! 65C :) ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
:: Inače, kod top-down kulera, ako staviš da duva ka ploči imaćeš manju temperaturu procesora a veću čipseta a ako staviš da duva ka strani biće obrnuto. Naravno nije velika razlika, par stepeni obično ::
Ako je bio u pitanju box kuler njegov vent ne možeš da okreneš na `push` ili `pull` već `kako treba` i `naopako`.
:: i vise od par stepeni. imao je drugar preskota EE sa naopakim kulerom ~80C ako se dobro secam. razbijao sam glavu oko njega danima dok slucajno nisam video one tri nogice sto vezuju stator za kuciste. epilog: flip! 65C :) ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.