Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
ljudi pomagajte...
STRANA 1 OD 1
bosh ljudi pomagajte... 16.01.2011. 16:51 T32763

status: user
broj poruka: 1332
imam LG dvd-rw...menjao sam maticnu i od tada me nervira!!!:)cita mi cd pola sata i kada ga ocita i hocu da kopiram pise mi calculation pola sata i kad napokon pocne da kopira kopira 1 kb u sekundi....sta bi moglo biti??????inace maticna ga prepozna i u my comp ga nadje....danas sam odneo kod druga i radi extra.....
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic re 16.01.2011. 17:06 #283936

broj poruka: 9006
Namešten ti je PIO mode najverovatnije, u biosu ili u windowsu.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

bosh pomoc :) 16.01.2011. 17:08 #283937

sta da radim s tim iskljucim ili promenim na nesto druo???gde se nalazi taj PIO???mism gde tacno...

raic Ne boj se, na sigurnom je. 16.01.2011. 17:18 #283948

Prvo proveri u biosu, ideš na general settings ili šta god gde ti se nalazi lista IDE kanala i šta ima u njima, obično ispod te liste imaju razne opcije, vidi tu da li negde stoji PIO kao default. Onda uđi u kanal na kojem ti je rezač i vidi a li mu tu stoji PIO only, ako ga zatekneš negde promeni u DMA.

Ako je tu sve ok idi u windowsu u device manager i imaćeš IDE controllers, idi na svaki od njih i naći ćeš neki kojem piše PIO pa promeni u DMA takođe pa se restartuj.

E sad, nekad se dešava da windows prebacuje rezač u PIO mode posle nekoliko uzastopnih grešaka pri čitanju, tu i ne možeš bog zna šta da uradiš. Imao sam jednom baš LG koji se uvek vraćao posle par dana šta god mu namestiš i šta god pokušaš a nije da nisam pokušavao, davio je tako 6 meseci i onda počeo da radi normalno i radio dobro do smrti... gremlini.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

Pisko PIO je kod Krkobabića 16.01.2011. 17:22 #283951

broj poruka: 6645
Penzijsko invalidsko osiguranje.

A na tvom računaru je u kontrolnoj tabli (control panelu), idi na system - pa device manager ili upravljač uređajima, zavisi ima li prevoda.
Tu ćeš naći taj invalidski fond na tvom računaru pa ga deinstaliraj desnim klikom na IDE granu na kojoj se nalazi inkrimisani starkelja GoldStar iliti LG DVD-RW.
Radi se o IDE-ATAPI kontrolerima, slobodno ih deinstaliraj i restartuj windows, naći će ih sam ponovo i pri tome resetovati stanje.
Ako optički uređaj PET puta ne uspe da pročita ono što mu je servirano, prelazi iz redovnog radnog odnosa /ultra-ata/ u invalidsku penziju i ceo win se vrti kao na invalidskim kolicima - kao kod tebe.
Ako fora sa deinstalacijom ne upali, kupi drugi dvd-rw. Samsung. Vredi, koliko i košta (go qz a drugi su i gori).

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Pisko Brale 16.01.2011. 17:27 #283958

... kako je brz kad nema više rakije u kući!

Ovo što je raichi nalupetao za svoj LG, to je bilo zato što nije pitao na forumu kao ti što radiš. Izvestan broj rezača raznih proizvođača, a meni je u glavi ostao naročito Pioneer, ne podnose da na istoj grani (tj. istom IDE kablu) bude išta drugo do oni sami. Neki nisu hteli da rade kako treba - i pravili ovakva kod vas opisana sranja, a neki nisu hteli da rade UOPŠTE. Npr. Pioneer... 108, 109 ili 110, ne vatajte me za reč, i Teac cd-rw-ovi (ko se toga još seća...) nisu mogli da rade pa taman pišali u dalj.
Nema veze što standard kaže da bi MORALI da rade, nije radilo.
Čipset drajver, takožer sinko, da instaliraš ponovo, najnoviji, da zameniš gownjivi IDE-ULTRA-ATA kabl sa 80 žiculjaka (ata-100) jer i on može biti uzrok i tako....

raic Ma jok bre Pisko, nisam mutav 16.01.2011. 17:33 #283966

Probani su i drugi kablovi i master i slave i cs, i solo rezač i još s nečim, i drajveri, i firmware i ponovna inicijalizacija sveg hardvera, i reinstalacija sistema, i XP, i Vista, čak i flešovanja ploče u trenucima najcrnjeg očaja.
Na linuksu je iz razumljivih razloga radio normalno ali mi nije bilo praktično da idem u linux svaki put kad moram da narežem nešto tako da sam radije čekao 15 minuta za 1 dvd.

PIO - ne PIO, najbrži sam.

Pisko Re: Ma jok bre Pisko, nisam mutav 16.01.2011. 17:44 #283981

Što reče jedna peder*ina iz jedne rubrike-foruma za odgovaranje pitalnicima, kada više nije imao ideja i rešenja: A imaš li ti legalan windows? - nemaš??? E, pa.....

:: Probani su i drugi kablovi i master i slave i cs, i solo rezač i još s nečim, i drajveri, i firmware i ponovna inicijalizacija sveg hardvera, i reinstalacija sistema, i XP, i Vista, čak i flešovanja ploče u trenucima najcrnjeg očaja
:: Na linuksu je iz razumljivih razloga radio normalno ali mi nije bilo praktično da idem u linux svaki put kad moram da narežem nešto tako da sam radije čekao 15 minuta za 1 dvd
::
:: PIO - ne PIO, najbrži sam.
:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
raic Re: Re: Ma jok bre Pisko, nisam mutav 16.01.2011. 18:09 #284006

Hehe, to je u pitanju, jašta. Taj odgovor nikad ne omane.

Ma otkud znam šta mu je bilo, pošto je kasnije radio ok može biti samo ono kad priča crnogorac kad je išao u padobrance pa su im rekli ko ne skoći iz aviona ima da ga guze starešine. Pa ga pitaju okupljeni da li je skakao a on će: `Jesam dok mi se bulja nije malo razradila`.

:: Što reče jedna peder*ina iz jedne rubrike-foruma za odgovaranje pitalnicima, kada više nije imao ideja i rešenja: A imaš li ti legalan windows? - nemaš??? E, pa....
Shomiman Out of ideas at the moment 16.01.2011. 18:16 #284012

broj poruka: 1187
Is there any opportunity to try the drive with another computer, so we could rule out other issues that might be related to your own system?

`To su likovi koji kad ih pritisne dotrce, onjuše ako ima šta da se mazne za džaba i bez hvala i odmah podignu nogu na forum, popišaju koga mogu i sve u svemu besomucnoi zalaju, onako, besno i onda odu.
Neki redovno, kao i svaki vezani pas, laju na sve i svja, dugo, besno i do iznemoglosti, a onda ih nešto sakrije u kucicu, pa do sledece prilike.`

bosh ljudi 16.01.2011. 18:32 #284020

bio sam u biosu i nema nidje PIO...nema uopste opcija za to...bio sam u device m.i uninstalirao sam sve ata ili atapi...i restartovao sam komp i onda je on sam instalirao ali opet nista......
Shomiman Koja je ploca u pitanju? He,he,he... 16.01.2011. 18:34 #284023

`There`s someone in my head, but it`s not me!`

bosh ma ploca je okeee 16.01.2011. 18:36 #284024

prepozna ga i pocne da kopira nakon dosta vremena ali 2kbs!!!inace ga m52s s3p rev 2.0
Shomiman Da li je OS Win 7 x64? 16.01.2011. 18:41 #284026

bosh daaaa 16.01.2011. 18:41 #284027

......sto?
codeus ... 16.01.2011. 18:42 #284028

broj poruka: 4054

pazi vako ... imam pionirov 215 ubedjivac cd-a .. otkad je uzet radi savrseno .. izvadim ga iz kompa da podignem win na nekom malom lapu .. preko usb-sata kontrolera ... i posle nekog vremena vratim ga nazad .. cita OK .. ali NEREZE nista vise .. probaj ovaj soft / onaj soft .. da nekazem legalan vindoze .. nije mi ga zao odradio je svoje .. ali .. uradim mu fw update .. nece ..

setim se da sam u medjuvremenu promenio plocu ali NF4 i na MSI-u i na DFI-u .. ali sa drajverima (orig sa cd-a) - rezanje neradi ... sa novim drajverima za NF4 ili malo starijim drajverima - R A D I

apdejtuj drajvere za plocu ..
Shomiman Da li je Ultimate? 16.01.2011. 18:47 #284030

bosh jel 16.01.2011. 18:50 #284031

nema za win 7 x64bit...samo za xp....da instaliram te???

Pisko Nastavljamo 16.01.2011. 18:52 #284032

Pošto si uporan a nisi blesav i neodgojen, nastavljamo dalje.
Nisi nam rekao koji je windows u pitanju, jer nije sve istovetno kad ti savetujemo. A nisi nam rekao ni da li je to jedini uređaj na toj IDE grani, dalje, koji kabal imaš, ata-33 ili uata-66-100-133. Prepoznaju se po tome što ovaj prvi ima 40 žila u trakastom kablu, a ovaj drugi, bolji i brži, 80, ujedno su baš sitne i nezgodne za brojanje....
Ako imaš dva uređaja, bitan je i raspored džampera, da ne kažem da bi trebao da ostaviš ako je moguće, samo dvd-rw.... osim ako drugi uređaj nije i jedini disk u sistemu....

LM. Znaš li ili ne u da u Control Panel-u nađeš Device manager? Pitaj slobodno šta god ti bilo blesavo od ovoga što sam napisao.
Ako znaš, i otvoriš ga kao prozor, potraži IDE/ATA-ATAPI controlers i klikni na taj naziv da bi dalje razvio u ATA kanal 0 i ATA kanal 1... maybe malo drugačije kod windows xp-a.
Na bilo koji, odnosno, na SVAKI pojedinačno, klikni desnim klikom miša i odaberi properties-svojstva, i, u prozoru sa nekoliko tab-ova dobićeš informaciju da li je način (i brzina) transfera podataka tj. komunikacije sistema sa ata uređajem: UDMA ili PIO. Pokušaj da tu podesiš, čekiraš enable udma a tek ako to ne bude moguće, da tu deinstaliraš kompletne grane, pa reinstal.
Ako si baš ovo uradio a nisi napisao...

Pisko Kasnim 16.01.2011. 18:54 #284033

Priča krenula u drugom pravcu. ALi, već sam mu savetovao da obavezno instalira najnovije drajvere za čipset - matičnu ploču. Bilo ignore, a?

Shomiman Da li je legalan? 16.01.2011. 18:56 #284035

Salim se... Jesi li radio kakav update? Trebao bi.

bosh ovako: 16.01.2011. 19:00 #284038

imam win7 x64 ultimate....imam jedan obican citac...on ima ulaz onaj siroki.....a LG ima tanak kabal...sata2....usao sam u device m...i na svakom mi je otkaceno enable DMA...nigde nema opciju PIO...

vladarko Napisao je u 2. prostoj rečenici da ga maltretira od promene matične 16.01.2011. 19:01 #284039

broj poruka: 4228
Šta će mu drajveri - ima on vozačku.

Pozdrav!

Vlada

bosh eeeeeeee 16.01.2011. 19:33 #284057

evo proradio......isao sam device m....i iskljucio DMA i sad radi extra.....:)
Pisko Balkanski špijun 16.01.2011. 19:43 #284061

.... dobro, pošto si na kraju sve priznao, sad će ti moj brat (Zvonko Lepetić, zaboravih kako se zove u filmu) oprostiti što te je tukao sa pitanjima.....

vladarko Re: Balkanski špijun 16.01.2011. 19:54 #284068

broj poruka: 4228
Đura

@bosh Svako optici donese radost - i onaj što otkači, i onaj što uključi, i onaj što prEtisne...

Pozdrav!

Vlada

:: .... dobro, pošto si na kraju sve priznao, sad će ti moj brat (Zvonko Lepetić, zaboravih kako se zove u filmu) oprostiti što te je tukao sa pitanjima....
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs