Evo i ja da se javim u vezi sklapanja konfe, pa ako moze neki komentar na sastavljenu, ne bih se bunio :) Pomogao sam nekima da sklope, pa sad bih da cujem misljenje iskusnijih jel ovo ok
Inace, konfu kupuje drug, i sluzice mu pretezno za igre.
Razmisljam se najvise izmedju 2 komponente, za ostalo mislim da ne moze nesto bolje za ovaj novac. Sto se grafe tice, igrace se na 1280x1024 monitoru, tako da ce 512MB memorije biti sasvim dovoljno..
1. Hard disk..u Emmi-ju im je nestalo Samsung F3-ke :/ Pa nisam bas siguran jel oke ovaj Hitachi, ili bolje da se ide na neki drugi? 2. Optika..Kakva su vam iskustva sa ovim Samsungovim modelom, i da li je bolje umesto njega ubaciti: LG GH22NS50?
:: Dobar je i Hitachi, nema problema :: :: Svi rezači su ovih dana isto govno, meni taj samsung radi ok :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Ma ne zna on sta je OC, a bice komp kod njega u BG-u, pa tek kad budem svratio do njega, moze malo da se digne, mnozilac mislim :-D Cisto da ne stoji na defu :) Mada mislim da nece biti potrebe za tim..
pazi, konfa je skroz ekstra i nema greske, stim sto cu ja ipak reci neko moje misljenje i iskustvo.
razmisljam cisto zbog buducnosti da mu se stavi jaca graficka, a da se ustedi na maticnoj ploci i memoriji jer mislim da je za pocetak skroz dovoljno 2gb rama, a kasnije da dokupi jos jer je to mnogo lakse i jeftinije nego bilo sta drugo.
ovako sam ja zamislio, a i sklopio skoro jednom drugaru:
prakticno za iste pare dobija osetno jacu graficku, nikad se ne zna, mozda za godinu dana kupi novi monitor, a ram ce lako da doda kad skupi kintu.
smatram da nema potrebe za jacom plocom, ovaj msi radi stvarno jako lepo i stabilno, a i lepo podnosti klokovanje, ugradio sam ih 6 do sada i stvarno su se lepo pokazale. cak i je i ja posedujem u jednoj masini sa athlon x4 640 procesorom klokovanim na 3.6 i 5770 grafickom.
to je moje misljenje, ne mora da bude ispravno, u svakom slucaju to sto si sastavio ima da kida! .)
Sto bi uzeo 5770 kad za jos 2000 moze da uzme gtx 460????Za toliko nek se odrekne stapa rama pa nek kasnije kupi...Ionako za tu rez mu je i jedan stapic dosta :) 2gb...
Da je 2k-nije vec 4k-5k sto,slazes se nisu male pare,ipak je model sa 512MB.Sto se tice grafike ja bi tu dodao bar jos jednog crvendaca i uzeo GTX 450,cisto zbog vise memorije... Ovo ostalo ko` bombona.
:: Da je 2k-nije vec 4k-5k sto,slazes se nisu male pare,ipak je model sa 512MB.Sto se tice grafike ja bi tu dodao bar jos jednog crvendaca i uzeo GTX 450,cisto zbog vise memorije.. :: Ovo ostalo ko` bombona ::
Kako nije 2k? 11.799 je 5770 a GTX460 je 14.070 najjeftinija. Oko 2.300 je razlika, taman za stap memorije koje moze da nabudzi kasnije.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.