Interesuje me za ortaka Dakle treba da je na Intel platformi,sluzice za igrice,multimediu Razmisljao sam o boljoj ploci kao osnovi (koja podrzava C2Duo) i grafici tipa GF7300, 1Gb RAM-a,a ostalo... Ako imate neki predlog napisite Hvala unapred
Pocetkom aprila Intel izbacuje novu paletu procesora sa cetiri jezgra i isto tad se ocekuje pad cene rama i dual cora,znaci da ce pasti cene kod nas verovatno sredinom maja. ???Demokrate su obecale smanjenje poreza sa 18 na 8% kad dodju na valast.???
Ali nisam siguran da ces i tada moci da sklopis C2D konfiguraciju za tu kintu. Sacekaj pa vidi.
Imam jos jeftiniju kombinaciju sa Markiranim delovima ( ASUS , FULL INTEL , WD , RAM DELL ... ) , skoro sam bas napakovao jednu masinu za 420 e za integrisanom grafikom Intel 950 + PCI-E da stavis sta hoces drugo ako si se graficka nesvidja ! Javi se ako si ozbiljan , naravno sve je novo i imas garanciju , imam firmu !
: :: asus p5ld2 se-c 945p 1 :: leadtek 7300gt :: ram take ms 667 1gb 1 :: hard 80 sata :: kuciste :: dvd : :: kupis p4 d 820 2.8 ghz pa za neko vreme promenis za C2D :: ::TO TI DODE 495 E. uz malo srece neki euro man
Zalosno je staviti C2D na 945 cipset.Radice sa 70% snage.Treba ti 965 ili 975. Uvek gledaj da uzmes dobru plocu koja podrzava tvoj procesor u potpunosti. Bezveze je stavljati dobar procesor na slabu plocu,jer nikad neces da osetis pravi snagu nego onu koju ti MB dozvoli. Imas neke intelove ploce P965 za 100-115e. 945 u sustini prepoznaje C2D,ali nije preporuceno.Ram podrzava samo do 667 A uz sve to pripremljene su za skroz drugu arhitekturu procesora Pentijum D.
Da sam na tvom mestu ne bih razmisljao o tome. Ako kupujes C2D neka radi kako treba a ne da ga ostale komponente koce.
Re:Pa za te pare ne mozes da uzmes ni krstenu AMD platformu a ne C2D.
12.02.2007. 21:28
status: user broj poruka: 37
Pa ljudi nisam ni mislio da u ovom trenutku sastavljam komp sa C2Duo procesorom,nego mi je razmisljne da stavim plocu tipa 965 itd i neki procesor starije generacije(5..) a za kasnije kada padnu cene da se nabaci neki bolji procesor?(niti je neki on zaludjenig za igrice pa mu treba neka nagruvana grafika,jedino sto je zapeo da to bude INTEL-ova platforma) U svakom slucaju hvala na odgovorima,prosledicu informacije ortaku pa neka on odluc.i
Re: Re:Pa za te pare ne mozes da uzmes ni krstenu AMD platformu a ne C2D.
13.02.2007. 00:47
status: user broj poruka: 9420
:: Pa ljudi nisam ni mislio da u ovom trenutku sastavljam komp sa C2Duo procesorom,nego mi je razmisljne da stavim plocu tipa 965 itd i neki procesor starije generacije(5..) a za kasnije kada padnu cene da se nabaci neki bolji procesor?(niti je neki on zaludjenig za igrice pa mu treba neka nagruvana grafika,jedino sto je zapeo da to bude INTEL-ova platforma :: U svakom slucaju hvala na odgovorima,prosledicu informacije ortaku pa neka on odluc. :: :: :: ::
Ljudi hoce da ti kazu da nemas 965 plocu ispod 120 evra, dakle o cemu pricas...? Uzeces super plocu i na nju staviti krs procesor, zarad tamo neke ko zna kad nadogradnje. Kupi masinu `za sve pare`, maksimalno izbalansiranu, pa kad bude doslo vreme za apgrejd, prodaj sta treba i kupi novo... .)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.