Pa racunam da cu imati oko 50k, par iljada manje vise, (ali svaki din mi bitan jer treba da uzmem posle neki monitor za koji sada imam samo 10k din :D ) Pa ja sam malo guglo i videh da je i3 bolji za igrice od AMD ali to je samo neko moje zastarelo misljenje :D
i3 sa nekom ok pločom bi te izašao nekih 6-7 hiljada skuplje a ne bi dobio ništa posebno, te pare je mnogo bolje uložiti u phenom, dobio bi odličan quad.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
A koliko da bi treba da doplatim za taj quad phenom X4? Znam da je i3 dual core ali mislio sam da je bolji od amd-a ali ako ti kazes da je amd bolji, onda ti verujem :) A koliko vidim konfu sklapas u emmi-ju? :)
Jbg, emmi dođe najjeftiniji za većinu stvari, pročeprkaj slobodno ima li negde povoljnije
Oko 6,500 bi bila doplata za phenom II x4 955
Nije to da je AMD bolji, i nema neke razlike da se usereš. Nego te amd izađe 3000 jeftinije samo za procesor a pristojna ploča za intela nije ispod 80e pa i tu uštediš još 3000.
Ako oćeš da ideš na phenom x4 možeš da uštediš tako što ćeš umesto onog kućišta i napajanja da staviš neko LCpower kućište s 600W napajanjem, radiće sasvim ok, 6850 ne troši mnogo ali najverovatnije bi morao da ga menjaš posle ako budeš unapređivao.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: A koliko da bi treba da doplatim za taj quad phenom X4 :: Znam da je i3 dual core ali mislio sam da je bolji od amd-a ali ako ti kazes da je amd bolji, onda ti verujem : :: A koliko vidim konfu sklapas u emmi-ju? :
Da emmi jeste skoro uvek najjeftiniji ali daju samo u kesu, sto je za sad problem ali ok. A jel bolji i3 540 ili taj x3 445, posto je razlika u ceni povelika :)
I da meni su maticne najveca nepoznanica, bas nemam predstavu kakvu ali vidim da su `intelove` skuplje od `amd`..
Zaboravih da napomenem, ovaj komp cu koristiti prvenstveno za gaiming :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.