Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
moj slucaj - konfiguracija
STRANA 1 OD 1
repsi moj slucaj - konfiguracija 21.12.2010. 00:19 T31961

status: user
broj poruka: 1276
moj slucaj

e pa ovako, drage moje kolege i kolegice, doslo je vreme da se krene u nabavku! Slazem sebi konfiguraciju koja ce se prevashodno koristiti za multimediu i gaming. Sto se tice gaminga stavio bih naglasak na iRacing i f1 2010 prvenstveno sto ne znaci da se ne bi i druge igre pikale.
u trenutku govora raspolazem sa neki 650 evropljana, a plan mi je sledeci,
pre nove godine uzeti:
kuciste,
napajanje
gpu
hdd

krajnja konfiguracija bi izgledala ovako otprilike (imam jos jako jako puno dilema kako utopiti pare):

za Sandy bridge bi za pocetak ostavio 300 eura (koje jos nemam al bi trebale doci iza nove godine, a i dok dodje sandy u srbiju hvala Bogu nacekacemo se..)
memorija 2x2gb ~65e (ovo bi uzeo zajedno sa sandyjem zbog kompatibilnosti iste i moguce bolje ponude - manjih cena)
f3 spinpoint 500gb 35e
SS S12D-850w 125e
HAF X ili CM 690 basic/adv 180-80e
gtx 570 ili ati 6870 300-200e
prolimatech megahelm 48e
logitech g27 290e

eto to bi bila neka masina kojoj bi tezio. Posto sada imam samo 650 eura pitam se, a i vas, sta mi je najpametnije uzeti dok ovi kraljevi ne opale po PDV-u. Maximum sto bi mogao izvuci iz novcanika trenutno je 850 eura, ali bi za sada do nove god bilo optimalno da potrosim 650.

problematika:

1. GPU: u igri su gtx 570, 6870 (pa kasnije mozda CF) i 6850 (pa uskoro CF). Moj je problem sto bi ja sve igrao na 3 monitora a tu me nevidija jako ogranicava, da imaju tu podrsku ne bi bilo uopste dileme. Posto ati nudi eyefinity uz dokupnju samo jednog kabela active DP to VGA koji dodje oko 20-30e, to mi je nekako izglednija solucija, jedino sto iRacing ne bi mogao na max da igram sa AA i AF. U drugu ruku gtx 570 mi je sada izvanredna ponuda koju ne bih voleo da propustim, a 3 monitora bi kacio onda preko tog software-a Soft TH koji mislim da nema full podrsku za sve igre. Da li je imao neko bilo kakvo iskustvo sa tim softwareom? i da se vratim na ati, jos me tu malo ogranicava pojava micro stuttering ako je i koliko je prisutan? to bi me strasno iritiralo prilikom voznje...

2. Case - kao sto sam pomenuo gore razmisljam se izmedju HAF X i 690tke, da li X vredi 100 eura vise? zbog moguceg CF/sli-a bih razmatrao vise haf X - bolji airflow, ne znam kako bi se ponasao u 690tci i da li bi temperature bile znatno vece nego u haf-u?

3. dakle da rezimiramo: sad bi do nove god uzeo definitivno SS S12D 850w, f3 500gb, Kuciste (koje?) i gpu ( :) ) i mozda bi ubo megahelma posto vidim da je na super ceni a retko se nadje kod nas!

slusam vase savete, sugestije itd.. otvoren sam za sve kombinacije, nisam nikakav fanboy jednostavno gledam najbolje za pare ali naravno uvek naginjem malo boljem uz malo vise opruzanja pa bi polako sklapao ovu masinu.. do februara bi trebala biti gotova.
izmedju ostalog mozda bi i probao prodati haf x i gtx 570 u Zagrebu kad bi otisao jer tu jos nije stigla 570tka a i uopsteno je daleko skuplje tu pa bi dosao po jos jednu turu a do tada mozda i stignu neke nereferentne karte i slicno... slusam :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladats ....... 21.12.2010. 00:29 #274866

broj poruka: 4537
Mozda HAF 912 i ja ga nesto gledam,dosta jeftinije od X-a a nije lose.
Sto se tice graficke vide li ti onog Fantoma Gainward 570?

http://www.overclockers.com.au/article.php?id=926364&P=1

repsi re 21.12.2010. 00:47 #274873

uzimam i haf 912 u ozbir, trebam malo podrobnije izdetaljisati..
a sto se tice tog fantoma znam sve :`( zato mi se odma javila ideja da prodam ovu gtx570 ako bi je uzimao i tu nesto zaradim tako da taman imam za to cudo od Fantoma kad bi se vratio po ostatak konfiguracije :)
samo je pitanje kad ce to biti kad nas uopste i da li ce biti... ko ce to znati..

pwner ... 21.12.2010. 03:33 #274908

broj poruka: 475
repsi, izvini, ali ja tebe nisam nista razumeo :D
Koliko para imas, sta za te pare, sta posle, sta sada, prodajes, budzis XD 2x sam procitao, mozda sam glup, to je vec drugo :p

salu na stranu, imas 650e (850e) za kuciste, kuler za cpu, napajanje, hdd i grafiku?

repsi re 21.12.2010. 03:48 #274910

znam da je malo nejasno i dugacak post ali sta je tu je :)
da tako je, te komponente bi uzeo sada do nove da izbegnem taj porez kolko tolko.. a imam 850e al ne bi bas sve da spucam sada jer bi da mi ostane nesto sa strane ono za ne daj Boze, blizi se i nova godina pa da ne budem u stisci ako me razumes.. a i mislim da nema smisla davati za tih par komponenti vise od 650 eura, jer bi memoriju svakako tek posle uzeo kad bi video koja bi se kako slagala sa novim socketom itd itd.
eto nadam se da smo se sada malo bolje razumeli

pwner ... 21.12.2010. 03:51 #274911

Razumeli smo se :)
Idem da spavam, sutra kad ustanem cu ti odg :)
Laku noc

SkyFire ... 21.12.2010. 04:07 #274912

broj poruka: 18472
HDD - Samsung F3 1TB
Napajanje - SEASONIC SS-850HT imas u onoj tvojoj temi sve lepo objasnjeno.
Za te pare najbolje napajanje!
Eventualno ovo,slabije je ali je i bolje:
Cooler Master Silent Pro Gold 800W RS800-80GAD3-EU
Volan-Logitech Momo sasvim dovoljan
GPU-GTX570 bez razmisljanja.
6850 cf je slabiji,6870 cf je jaci ali je pitanje kompatibilnosti sa igrama..
Ja nebih isao na to nema Boga a i skupkja je varijanta!
Cooler-Cooler Master V6GT (Dobijas i dva ventaz uz njega,odlican cooler)
Kuciste-Cooler Master Haf 932,Thermaltake Armor + ,Thermaltake Element V,
ako hoces neki midi tower onda biraj sam ali meni najzanimljiviji je Element S!

Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA.
Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail
``Tresla se gora,rodio se mis``

repsi re 21.12.2010. 04:45 #274920

@sky
hdd sam mislio 500gb iz razloga sto ovi od 1tb znaju da tandrču dok ovi od 500gb su ko podmazani, bar se niko nije zalio dok za 1tb jesu! a ako mi pocne tandrkat razbicu ga o glavu :)
napajanje mislim da je ovaj SS super za mene, reseno sve u onoj temi..
auf sto se tice volana u srce me diras.. nije mi ni g27 dovoljan a ti ga kratis na momo :D tu te nikako necu poslusati jer cu morati i g27 da moddujem skroz, nove pedale, nov wheel cu da radim, nov menjac iz japana, tako da samo baza od g27 ostaje..
gpu i ja sve vise i vise naginjem na gtx 570 al bas nikako ne mogu da se odlucim.. povuce me taj cf pa me baci micro stutter na kolena... ebu me ta 3 monitora koja bi koristio za gaming..
ovaj v6gt mi je malo pre bucan za moje prohteve, a i tu je negde cenom sa megahelmom, a mislim da ga ovaj dere bez problema..
najradje bi taj Haf X, al bi bilo dobro da skratim malo na kucistu sa cenom ako cu ici na gtx 570 :s
armora ne bi jer mi se ne svidja gore psu + airflow je dosta losiji od haf-a za istu paru
idem u horizontalu ubit oko, pocinju mi predavanja za kojih 2 sata

SkyFire ... 21.12.2010. 04:52 #274922

Ne znam ko te slagao da su 1TB HDD-ovi bucni.Imam 2 komada F1 Samsung em se ne cuju em su hladni.Ako neces F3 uzmi F1 1TB,bruka HDD.Ja ne znam uopste zasto za F3 ide prica da je brzi.Ja to nisam ni primetio ali ajde..
Ok Seasonic,resena stvar.
Volan,mnogo para druze ali pare su samo tvoje..Kupi i vozi :)
GTX570 je nesto naidealnije za tebe a opet jeftinije resenje.nvidia je nvidia zapamti to,pogotovu se sad tek izdvaja!
Baci oko malo i na benchmark forum i teme .)
V6GT nije uopste bucan a Megahalems je slabiji Cooler od njega.V6GT mozes da setujes sa software-om kako ti volja + dobijas sve klipove za sock-ete i dva venta najnivije generacije sa brutalnim air flow-om!
Haf X skup.Za te pare imas Coller Master 830 daleko bolje i ozbiljnije kuciste ali nema ni jedan vent!
Ako treba jos neki savet tu sam!

Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail

Mortificat Re 21.12.2010. 09:11 #274933

broj poruka: 3519
A zašto ne uzmeš u razmatranje HAF 922? Odličan air flow ima, košta nekih 100e. Što se tiče coolera, ja kad sam ga kupovao sam razmatrao taj V6 i na toliko sajtova je bio lošiji od Megahalemsa, jedva ga je dostizao na 2200 rpm, a na nekima je bio i bolji(CM lobi-marketing), a nema sajta koji se nije požalio na buku. Uzmi proverenu stvar, tj. Prolimatech, mada nećeš se za`ebati ni ako uzmeš V6.

Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270

pwner re 21.12.2010. 13:02 #274989

Prakticno si vec sve izabrao :)
Napajanje - Seasonic 850w
Hladnjak - Prolimatech Megahalems ili Thermalright IFX-14 (Noctua NH-D14 je preskupa i sam si rekao)
HDD - Samsung F3 500GB
Kuciste - ja ne bih davao mnogo novca na kuciste, ali, opet, to je tvoj izbor :)

CM HAF 912 - http://www.youtube.com/watch?v=rv7mFfWhERY
CM HAF 922 - http://www.youtube.com/watch?v=eSe657KCJWM
CM 690 II Advanced - http://www.youtube.com/watch?v=hGvBjEmXJnI
CM HAF X - http://www.youtube.com/watch?v=jLFbjR97moM

Ovo ce ti sigurno pomoci da suzis izbor :)

Sto se tice GPU-a, ja licno ne bih isao na CF ili SLI, uvek bih pre prodao svoju kartu i uzeo jacu single...e, sad..to sam ja, ali imajuci u vidu da se tvoje potrebe razlikuju od mojih, ne bih mogao da ti pomognem :P

repsi re 21.12.2010. 13:07 #274993

skaj bila je tema juce ili ovih dana f3 ili f4 gde su se i javili pojedinci sa problemima vezano za 1tb, pa sam izmedju ostalog i zato sjahao na 500gb da budem siguran jer mi je bitna tisina!
onda leadteka da gledam? nekako mi je lepsi od palita.. a sumnjam da ce se do nove god pojaviti nereferentni modeli na zalost..
sto se tice qlera, nekako me vise vuce megahelm, proverena stvar, a i mogu mu puknuti neke noktue pa da tu dobijem na tisini ali videcu to jos, ventove mogu kupit i menjat kad ocu, a i po netu vidim da su tu negde mada je ipak megahelm malo ispred (tolko kolko je i skuplji).
slazem se da je haf x skup malo, ali dosta pruza. Meni je jako bitno da ima dust filtere jer imam u sobi dosta prasine pogotovo tu gde ce mi komp stajati..imam ponudu za 70e uzeti cm 690 II advanced, mozda je to ipak best buy za neke moje potrebe. Kada bi davao vec tih 100 eura onda bi dodao jos malo pa uzeo 932 i imao big tower.. sta ja znam ne znam ni sam..
a opet bilo bi i dobro da skratim malo sa parama na kucistu ako bi uzimao gtx 570.
Brine me jos taj software Soft TH za 3 monitora.. da li je mozda neko imao bilo kakvog iskustva sa istim?

SkyFire repsi 21.12.2010. 22:30 #275161

Stvarno ne znam sta se cuje kod 1TB HDD-a?!Mozda WD ali Samsung tesko.U mom slucaju ne cuje se uopste.
GTX 570 bilo koja jer su sve referentne.Deli ih samo nalepnica.Bolje je da gledas koja je najjeftinija!
Magahalems da uzmes nije los..Noctua jeste tiha ali umanjuje performanse.
Probao sam i imao 10 komada :
http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=12&lng=en
Na IFX 14 ukaki motku,podigne temperature dok obican CM 12 cm led,onaj providni bolje odradi posao!Nije druze sve ni u tisini!
HafX je dobar,ako ti odgovara uzmi samo i sam si rekao da moras kalkulisati zbog para.

Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail

repsi re 09.01.2011. 18:52 #281026

evo ljudi mali update sa jos par pitanja tj predloga molim..
grafiku sam ugrabio, jedna briga manje.. e sad posto sam ipak uzeo atija mislim da mi nece biti potrebna podrska za cf zbog eyefinity-a, s toga smatram da ipak nema potrebe za napajanje od 850w, full tower kuciste i sli/cf maticnu.
isto tako posto cu uzeti Sandy bridgem za sada sam odustao od kupovine coolera jer ako ide glatko na 4.0ghz sa stock ladnjakom trenutno nemam potrebe za vise od toga..za 4-5 meseci sto da ne..
dakle trebalo bi smanjiti budzet sto je vise moguce ali opet uzeti korektne komponente..gledam neko napajanje od 550-650w smatram da je sasvim dovoljno i neku basic plocu tipa p8p67(mada mi je malo skupa 145e)/ud3/msi ne poznajem toliko.. predlog?
potreban mi je savet za memoriju da bude barem 1600mhz cl9 i da nemam problema sa kompatibilnoscu, znam da je zelena platforma i da niko nema iskustva ali jbg :) da li ce losija memorija biti ogranicavajuci faktor pri OC-u? ako ne, onda bi uzeo nesto jeftinije do ~60e..
i case verovatno ce biti cm 690 II advanced ne vidim nista sto mu parira u tom cenovnom rangu?!
nemam nikakvo budzet ogranicenje nego jednostavno racionalno pokusavam uzeti komponente da nisu overkeel a da sljakaju flawlessly :D
hvala i lep pozdrav!
raic A što da ih ne napraviš taj tvoj over-keel, nakrivi ih do daske kad imaš para 09.01.2011. 19:16 #281036

broj poruka: 9006
Bemliga, s obzirom da pojma nemamo kako stvari stoje s podrškom najbolje da uzmeš kingston, nije skupa i po opštem mišljenju je najkompatibilnija. Ne verujem da će da ograničava išta jer se sandy overklokuje dizanjem množioca.

cm690 smo i previše hvalili

Za ploču pojma nemam takođe kako stoje stvari, sve što smo dosad videli je par testova na netu, iskustvo nam je mršavo kao nilska krava (ona iz druge serije). Ako već nemaš ograničenja u budžetu možda bi bilo bolje da uzmeš skuplju. Ako ne, i ona MSI P67A-C45 mi deluje ok a stvarno nije skupa.

Hehe, ne da sam ti pomogao nego svaka čast.
Tako ti je to kad oćeš da budeš prvi pionir.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

repsi Re: A što da ih ne napraviš taj tvoj over-keel, nakrivi ih do daske kad imaš para 09.01.2011. 21:29 #281105

ma ne trcim ja pred rudu nego sam tu (u Srbiji) do 13. pa moram sutra da narucim sve sto mislim da mi stigne u ta 3 radna dana... ako ne bude sutra u ponudi ploca i 2500k onda necu ni uzimati jos nista..i ovako ce biti drz ne daj sa vremenom..
to sam i ja kontao neki king da padne..samo ne znam koji? ima ih previse a vidim da kazu da ne rade na 1600mhz cl9 kako pise nego ako oces da ti radi na 1600mhz cl ode na 11.. dakle koji king da zemem ?

maticnu cu videti..valjda ce sutra biti sveobuhvatna ponuda pa cu uporediti cene i to..
ne znam koliko bi stabilan i koliki bi uopste clock mogao sa tom c45..

da uzmem chifuta od na oko 600w za 75e ili ss 620gb 620w za 85e + 5g garancije mislim da daju... to mi je pametnije vec vidim :)

cm 690 II ad

Nije greh ne znati. Ali neznati jeste.

:: Bemliga, s obzirom da pojma nemamo kako stvari stoje s podrškom najbolje da uzmeš kingston, nije skupa i po opštem mišljenju je najkompatibilnija. Ne verujem da će da ograničava išta jer se sandy overklokuje dizanjem množioca
::
:: cm690 smo i previše hvalil
:: Za ploču pojma nemam takođe kako stoje stvari, sve što smo dosad videli je par testova na netu, iskustvo nam je mršavo kao nilska krava (ona iz druge serije). Ako već nemaš ograničenja u budžetu možda bi bilo bolje da uzmeš skuplju. Ako ne, i ona MSI P67A-C45 mi deluje ok a stvarno nije skupa
:: Hehe, ne da sam ti pomogao nego svaka čast.
:: Tako ti je to kad oćeš da budeš prvi pionir
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs