Jedan moj drug ima problem sa racunarom: Naime, kada ga startuje napajanje se aktivira, zelena lampica aktivno svetli, crvena samo na pocetku 2-3 puta i posle toga je potpuno neaktivna, dvd-rom radi ali racunar nikakav signal ne salje na monitor.. Probani su drugi monitori ali isto se desava.. Racunar je najjednostavnija varijanta, sluzi samo za seminarske radove i muziku, dakle inegrisana grafa.. Gigatron konfa, ne znam detalje, to je sve sto sam dobio da pitam. Ako ima neksto sto treba da se zna pitajte, a ako neko zna sta je najcesci uzrok toga, bice odlicno. Hvala momci. Jeste rano ali mi se ne spava :>
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
Ali ne ide.Resetuj plocu, pa ako ne bude islo, dodaj graficku pa probaj, ako ni tad ne bude islo, probaj sa vadjenjem-dodavanjem memorije, pa ako ni tad ne bude islo... Kupi drugu plocu.. Ili, jos bolje, pojasni, `docaraj`, sta se sve to izdesavalo...
To sto se napajanje `aktivira` ne znaci da je ispravno - mozda ne daje
19.12.2010. 09:17
status: user broj poruka: 10997
sve napone koje bi trebalo da daje. Drugi osumiceni: maticna ploca (sa sve grafom na sebi). Treci: memorija.
Za pocetak neka proba da otkaci HDD, da vidimo da li post-uje (da nije nesto do HDD-a, desava se). Zatim, ako ima vise od jednog popunjenog memorijskog slota, da odbacuje 1 po jedan dok ne ostane ...1. Itd.
Ako ga upali, vrte se samo ventilatori i ne dešava se ništa, prvo nek proba clear cmos, ako ne pomogne nek pozajmi od nekog drugo napajanje, ako ne ni to najverovatnije je riknuo krndelj od ploče koji valjaju po tim gotovim konfiguracijama. Može biti i ram, jebiga trial & error.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Gotovo identična situacija koju sam video neki dan kod druga...nakon što semo izmenjali i memoriju i grafiku i napajanje ispostavilo se da je ploča u pitanju. Jes` bedak, ali bolje ga pripremiti na najgore.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS
I ja sam odmah posumnjao na plocu, to je ona konfa sa 10g garancije, ne znam dal sme da se otvara. Ovo on prati, pa ce nesto od ovoga da pokusa. Hvala drugari na savetima
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.