ljudi potrebna mi je pomoc, drugu treba komp izrazito samo za wow koja ce trajati nekih 6 meseci pa ce tada dobiti neke pare pa planira neki ozbiljniji upgrade.. sad mu je stisak sa parama raspolaze sa 26 crvenih, a bitna je stvar da ce se igrati na 17` crt-u tj. 1280 x 1024 mislim da je rezolucija ne? ja sam ovako nesto na brzaka sklepao:
msi 770-c45 40e phenom II x3 710 85e nevidija 8800gts 50e polovnjak KINGSTON 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 HyperX KHX1600C9AD3K2/4G 54e u monitor systemu psu LC neko ? case kinezishen dvd rom i nije toliko jako jako bitan..
sta bi tu jos moglo promeniti/ubaciti/izbaciti? ovo za sada iznosi nekih 225e.. ako je potrebno moze se izvuci jedan stap rama pa ostati sa 2gb i tu staviti neko malo bolje napajanje mada nije ovde nista veliki potrosac.. mozda cak i probati kineza pa kroz par meseci uzeti nesto konkretnije? sta vi kazete? ovu 8800 sam namerno stavio iz razloga sto ce mu na sledecom kompu pomoci oko fizike recimo i to.. hvala vi! :D
edit: sad bas razmisljam... mozda je bolje ipak skinuti taj jedan stap sa memorije jer ce se igrati u 32bitnom winu pa te pare staviti u gpu... mozda nekih gtx260 ako se nadje ili 5770 polovan.. zavisi i od psu-a i casea kolko nam ostane..
Pre svega uzmes dobru plocu,sa kvalitetnijim RAM modulima(nije los taj Kingston). Bolje da potrosi 85e na plocu ako ce vec upgrade neko odmah fljas taj Phenom x3,a posle menja sve kompletno,znaci ne isplati se. Za WoW nema potrebe jace od 8800GT/GTS..
Imam MSI 8800GTS 320GB/320bit.Grafika radi odlično,ali se dosta greje.Temperatura nikad nije ispod 65*C.Vuče sigurno 130W realnih.Sada je u tom računaru ANTEC 550W i radi.Nisam imao problema ni sa Chiftech-om 450W.
slazem se sa tobom, ali on planira komplet novu konfiguraciju za pola godine otprilike... a tada ce vec biti sandy brigde sa buldozerom na trzistu pa sam zato sada uzeo tu msi plocu sa kojom je vecina zadovoljna i da mogao bi se neki slabiji x2 procesor uzeti.. ostavio bi mogucnost da se proba otkljucati koje jezgro pa ako uspe super.. malo da se poigra i sa time..
update: sad mi javio da bi uzeo sve u jednoj prodavnici jer bi uzimao na rate pa eto onda i to uzeti u obzir
LC uopste ne poznajem..zato trazim neki predlog, dok bi chieftek neki od 450-500w radio posao bez problema..
Ako je privremena konfiguracija u pitanju kupiš stvari koje najlakše mogu da se zamene i dopune
Tipa samo 2gb memorije, slabiji procesor i grafičku ali zato uzmeš kvalitetniju ploču, napajanje i kućište a posle kad nabaviš pare samo dogradiš na solidnu osnovu.
Najbolje je sad da uzmeš polovne stvari koje će posle da se menjaju, najmanje će para da se izgubi.
Može za napajanje Chieftec APS-550S 550W Dopalo mi se mnogo kad sam nedavno gledao Coolermaster Elite 430
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Mora mnogo jaca graficka, za 1280x1024 za WOTLK nije bila dovoljna 4850 da leti sve u smooth 1280x1024 na nekim high detaljima. Dakle mora jaca grafa, proc nije toliko bitan (uzmi dobru podlogu), da moze da uleti neki phenom x4 kasnije, dakle idi na sto jacu plocu i graficku, proc gledaj neki srednji, memorije 4 GB.
znaci treba jos 30e za f1 500gb na to sve...dosta je vec ovo knap sa parama
msi 770-c45 - 40e proc neki ~50e da se moze probat otkljucat gtx 260 212sp/5770 vrte se po oglasima za 100e 2gb za pocetak 30e f3 500gb 30e aps-550w 60e case kinez
ovo je vec 310e
ne mogu nikako bolju plocu ukombinovati u ovo...jedino da skidamo na gpu-u, mozda neki polovan 5750 mada ih bas i ne vidim u oglasima.. a svakako bi menjao ceo socket za pola godine tako da tu gledam sto manje da izgubi para - sto jeftinije da bude..
Re: sad vidim da sam u prvom postu izostavio HDD :X
18.12.2010. 18:49
status: user broj poruka: 9121
Ako menja socket onda ok, samo mislim da si malo preterao sa napajanjem, uzmi neki kuciste sa LC napajanjem ustedeces kes koji mozes da ulozis u proc i vise rama (bolje proc :)). Ovo je vec ok konfiguracija.
Pozdrav!
:: znaci treba jos 30e za f1 500gb na to sve...dosta je vec ovo knap sa param :: :: msi 770-c45 - 40 :: proc neki ~50e da se moze probat otkljuca :: gtx 260 212sp/5770 vrte se po oglasima za 100 :: 2gb za pocetak 30 :: f3 500gb 30 :: aps-550w 60 :: case kine :: :: ovo je vec 310e :: :: ne mogu nikako bolju plocu ukombinovati u ovo...jedino da skidamo na gpu-u, mozda neki polovan 5750 mada ih bas i ne vidim u oglasima.. a svakako bi menjao ceo socket za pola godine tako da tu gledam sto manje da izgubi para - sto jeftinije da bude..
Re: sad vidim da sam u prvom postu izostavio HDD :X
18.12.2010. 18:50
status: user broj poruka: 9006
Najbolje onda da uzmeš neku čitavu am2 konfiguraciju u oglasima, toga sad ima budzašto a biće mu dosta za wow. Mislim glupo sad da se uzima sad nešto pristojno ako će već da menja čitav soket posle.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: :: ne mogu nikako bolju plocu ukombinovati u ovo...jedino da skidamo na gpu-u, mozda neki polovan 5750 mada ih bas i ne vidim u oglasima.. a svakako bi menjao ceo socket za pola godine tako da tu gledam sto manje da izgubi para - sto jeftinije da bude..
problem je u tome sto mora na rate... eventualno grafiku bi mogao u kesu da uzme ako je bas bas neophodno.. davno bi mu ja reko da uzme polovno sve i udri al kad ne moz da ga ebes..
edit: i ja mislim da bi tu neki jeftiniji LC bio savrsen.. al ih ne kontam sa tim silnim oznakama i ima ih vise nego kineza.. ko ce to znati..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.