Pozdrav ljudi,nov sam na forumu. Muka me naterala. :) Naime hteo bi da kupim novi Procesor. AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.40GHz 8MB Ali Imam ASRock N61P-S plocu ,CPU AMD atlon 5200+ i 4Gb rama i Saphire 5870. Na specifikaciji ploce kaze da ce mi se smanjiti FSB.
f you use AM3 / AM2+ CPU on AM2 chipset motherboard, the system bus speed will downgrade from HT3.0 (5200 MT/s) to HT1.0 (2000 MT/s), but the CPU frequency will not be influenced.
Sta da radim? Da li da kupujem ili ne? Koliko ce da utice na performanse? Pomagajte.
...ne podržava Amd Phenom II X4 965BE niti 955BE već je maksimum Phenom II X4 945. Obzirom koliko lošu naponsku sekciju za procesor ima, savetujem ti da prvo kupiš neku bolju matičnu ploču pa tek onda da razmisliš o boljem procesoru.
:: Sa athlonom držiš 5870? Jel ti overclockovan uopše :: :: Ako nije, OZBILJNO ti guši 5870 u to mogu da se kladim.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
Gusi te i procesor i ploca,to sto ce ti ht vratiti na 1000mhz je najmanji problem i tu skoro nista neces izgubiti ali vec gubis zbog lose ploce i procesora... AMD Athlon II X4 630 3,2ghz
:: Dual core star 3 godine i kusur... Taj guši sve živo... :: :: Ako ga drži na stock, 100% ima performanse 5770 sa tim 5870.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
Ma nije ni overklokovan radi na Stock.Pa gusi je u tome je problem radi kao puz i to golac, :( zato sam i hteo da kupim nov CPU. Da li da stavim 945? Sta ce biti sa FSB ?? Kako li ce raditi? :(
Ja bih za tih 150e kolko je taj 965 kupio amd 620 ili 630 isti q c skoro i neku am3 plocu recimo neki msi ima ih jeftinih ili mozes i nesto kvalitetnije za kusur asus ili gigabyte mada su sad ove msi ok a imaju ekstra cenu... AMD Athlon II X4 630 3,2ghz
Uzmi neku MSI ploču za 5-6K i nađi neki polovan Phenom II x4, ako nemaš novca za nov,a tu ploču i procesor prodaj za neke pare,koliko toliko da amortizuješ kupovinu novog procesora i ploče.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Chieftec Black Dragon+ CFT-600-14CS
Taj procesor 4870 nikako ne koci a kad budes uzo novi procesor uporedi sa tim atlonom pa postavi ako mozes par benchmarka (uradi par benchmarka sad i nekoliko kad budes zamenio procesor) Ja razliku izmedju amd 5600+ i phenom II 940 nisam vido . Bukvalno nikakve. E sad nekoliko igrica u zadnje vreme traže 4 jezgra tako da bi tu verovatno bile razlike. Inace gtx 460 na 5600 i phenom II daje iste benchmarke bar kod mene.( cak i minimalni fps ) A sto se tice ove teme ako maticna podržava procesor radice i nece biti velike razlike.
Ajde bre vise sa tim phenomom...pa jbt bolji polovan phenom nego nov athlon 630 ma daj...Jeste da ima l3 ali pogledaj malo testove amd 630 vs phenom pa vidi kolko mau razliku pravi taj vas cuveni l3!!! Uzmi amd athlon 630 x4 i msi am3 mislim da ih ima za 50+e to je oko 130e i prodas 4gb ddr2 i za te pare uzmes 2gm ddr3 i imas novu platformu za pare koje bi dao za phenom samo a plus prodaj i plocu i proc... AMD Athlon II X4 630 3,2ghz
if you use AM3 / AM2+ CPU on AM2 chipset motherboard, the system bus speed will downgrade from HT3.0 (5200 MT/s) to HT1.0 (2000 MT/s), but the CPU frequency will not be influenced.
Ako stavim Phenom II X4 945?? Koliko ce ga usporiti? :((((
@vucko90 poslusaj sta ti @djuroue1 kaze prodaj plocu,procesor i ram, doplati i predji na ddr3 i athlon X4, neces se prevariti plus je novo, plus garancija plus si miran za naredni vremenski period
jeste spusten na 2,6 al tu se vidi kolko ustvari znaci l3 a i athlon mozes da dignes na 3,4 i da imas stock phenom za duplo manje kinte.Mozes phenom na 4ghz ali dal to vredi duplo viseevrica... AMD Athlon II X4 630 3,2ghz
Ta prodaja svega ovoga sto imam je za mene stvarno veliki problem,Neki ljudi kazu da nece biti usporenja zbog FSB iako ce spasti sa HT3.0 (5200 MT/s) to HT1.0 (2000 MT/s) i nadam se da ce raditi Ok.U svakom slucaju mora biti bolje ipak su to 4 jezgra. Kupicu Phenom x4 945 pa kako mu bog da.Najlakse mi je tako da se ne cimam oko prodaje i cuda.NIsta necu overklokovati i dalje ce raditi na stock. Puno vam hvala na odgovorima stvarno ste bili brzi.Svaka cast.Puno pozdrava za sve.
Pitanje je veliko da li će ti i taj 945 na stock brzini biti dovoljan za 5870. Glupo je ako imaš jaku kartu da je ne koristiš, bacio si pare u suprotnom...
Overclockuj to kad uzmeš kako znaš i umeš. Barem na 3.5...
Meni je i7 860 na 2.8 Stock brzini bio nedovoljan za 5870... __________________ Scourge of PCBerza
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.