Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Adapter ata sata
STRANA 1 OD 1
laki10 Adapter ata sata 03.12.2010. 01:03 T31447

status: user
broj poruka: 27

Treba mi pouzdan adapter za SATA hard disk. Ploca mi je ata i uzeo sam Sata samsung hard disk. Da li neko zna koji adapter da uzmem i gde?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mighty Iskreno 03.12.2010. 01:15 #268380

broj poruka: 1670
probao sam nekoliko modela tih adaptera i ni jedan nije radio kako treba, ili su crkavali dosta brzo.

Najbolje bi ti bilo da ako hoćeš i dalje koristiš taj stari komp, a da imaš SATA diskove, da uzmeš SATA kontroler u obliku PCI kartice i da zaboraviš na te adaptere.

Kontrolera sa SIL 3114 čipom imaš da nađeš za sitne pare, ima ih i po oglasima i rade pouzdano, mada nisu brzinske šampioni, ali makar za jedan SATA disk ne bi trebalo da bude značajno.

imarkovic Re: Adapter ata sata 03.12.2010. 01:19 #268382

broj poruka: 18996
kao sto kaze mocni, ne zezaj se sa tim adapterima, nego imas manhattan (SiliconImage) u WinWin-u jeftino u balkanskoj (ako si iz BG-a) i to ce da ti igra.

::
:: Treba mi pouzdan adapter za SATA hard disk. Ploca mi je ata i uzeo sam Sata samsung hard disk. Da li neko zna koji adapter da uzmem i gde?
raic re 03.12.2010. 01:29 #268385

broj poruka: 9006
Samo ne možeš da butuješ sa harda preko adaptera, čisto da pomenemo i to.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

Jebivetar Re: re 03.12.2010. 01:34 #268390

broj poruka: 2386
Nije tachno, odakle ti to. Jedino ako prichash o pci varijanti.
Imam dva adaptera ata>sata>ata. Kachio sam wd 160gb i instalirao windows na socket A plochu.
Probao sam sa wd500gb na am2 plochi samo da vidim da li radi sa diskovima veceg kapaciteta. Rezultat je , radi

cash rules everything around me

:: Samo ne možeš da butuješ sa harda preko adaptera, čisto da pomenemo i to
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
raic Re: Re: re 03.12.2010. 01:36 #268392

Baš sam o toj varijanti i pričao, verovatno je trebalo da naglasim...

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: Nije tachno, odakle ti to. Jedino ako prichash o pci varijanti
:: Imam dva adaptera ata>sata>ata. Kachio sam wd 160gb i instalirao windows na socket A plochu
:: Probao sam sa wd500gb na am2 plochi samo da vidim da li radi sa diskovima veceg kapaciteta
Jebivetar Re: Re: Re: re 03.12.2010. 01:42 #268395

mozda je i trebalo da laki10 zna koji da uzme. Ako mu treba samo za storage disk onda moze pci adapter, inache ce morati ata>sata.

:: Baš sam o toj varijanti i pričao, verovatno je trebalo da naglasim..

:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
:: :: Nije tachno, odakle ti to. Jedino ako prichash o pci varijanti
:: :: Imam dva adaptera ata>sata>ata. Kachio sam wd 160gb i instalirao windows na socket A plochu
:: :: Probao sam sa wd500gb na am2 plochi samo da vidim da li radi sa diskovima veceg kapaciteta
:: ::
imarkovic Re: Re: Re: re 03.12.2010. 01:57 #268399

kako bre ne moze, naravno da moze, okle ti to? moze i to vrlo uspesno...naravno, za XP je potreban drajver koji se instalira pre windows-a preko diskete..dakle PCI SATA Raid controller, ima drajver koji se ucitava sa floppy-ja.

:: Baš sam o toj varijanti i pričao, verovatno je trebalo da naglasim..

:: :: Nije tachno, odakle ti to. Jedino ako prichash o pci varijanti
:: :: Imam dva adaptera ata>sata>ata. Kachio sam wd 160gb i instalirao windows na socket A plochu
:: :: Probao sam sa wd500gb na am2 plochi samo da vidim da li radi sa diskovima veceg kapaciteta
Jebivetar Re: Re: Re: Re: re 03.12.2010. 02:03 #268401

To je vec egzibicija koju ni za sebe ne bih izvodio. Vazno je da moze.

:: kako bre ne moze, naravno da moze, okle ti to? moze i to vrlo uspesno...naravno, za XP je potreban drajver koji se instalira pre windows-a preko diskete..dakle PCI SATA Raid controller, ima drajver koji se ucitava sa floppy-ja
:: :: Baš sam o toj varijanti i pričao, verovatno je trebalo da naglasim..
:: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
:: :: :: Nije tachno, odakle ti to. Jedino ako prichash o pci varijanti
:: :: :: Imam dva adaptera ata>sata>ata. Kachio sam wd 160gb i instalirao windows na socket A plochu
:: :: :: Probao sam sa wd500gb na am2 plochi samo da vidim da li radi sa diskovima veceg kapaciteta
:: :: ::
imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: re 03.12.2010. 02:34 #268405

ma kakva egzibicija, najnormalniji nacin za ucitavanje drajvera za raid je taj, bar sto se tice xp-a...win7 ima drajvere..

:: To je vec egzibicija koju ni za sebe ne bih izvodio. Vazno je da moze
:: cash rules everything around me
:: :: kako bre ne moze, naravno da moze, okle ti to? moze i to vrlo uspesno...naravno, za XP je potreban drajver koji se instalira pre windows-a preko diskete..dakle PCI SATA Raid controller, ima drajver koji se ucitava sa floppy-ja
:: :: :: Baš sam o toj varijanti i pričao, verovatno je trebalo da naglasim..
:: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: :: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
:: :: :: :: Nije tachno, odakle ti to. Jedino ako prichash o pci varijanti
:: :: :: :: Imam dva adaptera ata>sata>ata. Kachio sam wd 160gb i instalirao windows na socket A plochu
:: :: :: :: Probao sam sa wd500gb na am2 plochi samo da vidim da li radi sa diskovima veceg kapaciteta
:: :: :: ::
laki10 Zakljucak 03.12.2010. 04:50 #268421

Sa tog hard diska dizem sistem. Dakle koje je najbolje resenje?

laki10 Marka 03.12.2010. 05:05 #268423

Da li je intex dobar?

mighty Re: Re: Re: Re: Re: re 03.12.2010. 08:35 #268431

Egzibicija, lol

Sniniš drajver na disketu, prilikom instalacije Win Xp pritisneš F6 kad ponudi, ubaciš disketu s drajverom, izabereš drajver i nastaviš instalaciju ko i inače.

Ili naprosto ubaciš drajvere u instalaciju XP-a s nLite-om. I jedno i drugo radi i manje je od 5 minuta posla.

:: To je vec egzibicija koju ni za sebe ne bih izvodio. Vazno je da moze
Dragg re@mighty 03.12.2010. 11:35 #268462

broj poruka: 2270
Mnogi nemaju floppy. Praktičnije je da pomoću nlitea integriše drajver u ISO i nareže ga. Radi sigurno.
mighty Re 03.12.2010. 11:38 #268464

Iz iskustva, većina matorih računara o kakvom sada pričamo (ploča bez SATA portovai sl) ima floppy :) Zato samo to i pominjao.

A da je nLite rešenje elegantije, jeste.
raic Nije tu toliki problem instalacija sistema na njega 03.12.2010. 11:56 #268466

Nego može li hard disk spojen tako da se uopšte stavi u biosu kao bootable device. Adapteri sa SIL3114 čipom što je mighty pominjao kanda imaju svoj bios pa može bez problema ali ima ih dosta koji nemaju.

laki10 pomoc 08.12.2010. 21:07 #270263

Kupio sam sil 3512 PCI karticu i sada ne mogu da se snadjem oko instaliranja windiws-a.Prvi put instaliram drajvere preko diskete, ali me on kasnije opet pita za drajvere, ja ubacim disketu ali on ne reaguje. U cemu je stos? Treba li nesto da podesim u biosu? Unapred hvala.

codeus ... 08.12.2010. 22:50 #270281

broj poruka: 4054

oces tako zapitkivati i kad nadjes devojku .. sta sad .. ja stiskam a on nece ..

sve ti lepo pise u ovom uputstvu .. koji doduse imas i na cd-u .. verujes da vecina nas nije turala tu karticu u komp ..

http://www.lindy.com/lindyshop/manuals/51142.pdf
codeus ... 08.12.2010. 22:58 #270286

broj poruka: 4054

problem je engleski ?

ajd..
iskopiraj na flopy drivere iz foldera /Silicon_Image/SIL3x12/Windows (netreba ti raid)

ubaci Xp u cd .. i kada vidis `press F6 to..` stisni F6 .. par puta da budes siguran

ubaci flopy

kad te pita dali hoces da navedes dodatni uredjaj - stisni `S` .. izaberi SATALink controller i lupi ENTER da nastavi u text modu .. i to je to ...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs