Treba mi pomoc oko sklapanja kompijutera do 640 evra...
STRANA 1 OD 1
Igor95
Treba mi pomoc oko sklapanja kompijutera do 640 evra...
29.11.2010. 11:42
T31321
status: user broj poruka: 197
Planirao sam da skolpim kompijuter u vrednosti do 640 evra,pa bih vas zamolio za neke savete..Koje je najbolje resenje i sta da uzmem??Planirao sam da uzmem Phenom sa 4 jezgra od po 3.2 GHZ...a sto se graficke tice dvoumim se izmedju ATI 6850 i NNVIDIA 460?? Pa bih vas zamolio da mi sto je pre moguce date neke savete?? Posto sam svatio da Caps Lock nije pozeljan evo i to sam ispravio?? Hvala!!
:: Planirao sam da skolpim kompijuter u vrednosti do 640 evra,pa bih vas zamolio za neke savete..Koje je najbolje resenje i sta da uzmem??Planirao sam da uzmem Phenom sa 4 jezgra od po 3.2 GHZ...a sto se graficke tice dvoumim se izmedju ATI 6850 i NNVIDIA 460? :: Pa bih vas zamolio da mi sto je pre moguce date neke savete? :: Posto sam svatio da Caps Lock nije pozeljan evo i to sam ispravio? :: Hvala!!
Re: Treba mi pomoc oko sklapanja kompijutera do 640 evra...
29.11.2010. 11:48
status: user broj poruka: 726
LIFE HAS GIVEN ME MUCH,MAYBE TAKEN MORE!
:: Planirao sam da skolpim kompijuter u vrednosti do 640 evra,pa bih vas zamolio za neke savete..Koje je najbolje resenje i sta da uzmem??Planirao sam da uzmem Phenom sa 4 jezgra od po 3.2 GHZ...a sto se graficke tice dvoumim se izmedju ATI 6850 i NNVIDIA 460? :: Pa bih vas zamolio da mi sto je pre moguce date neke savete? :: Posto sam svatio da Caps Lock nije pozeljan evo i to sam ispravio? :: Hvala!
Imas dosta tema oko konfiruracija, pokusaj malo sa search.
Je to dobar procesor,i grafa recimo 6850. Ploca Asus,GigabaJt ili moyda Msi Napajanje minimum 600w brend napajanja(siverstone,CFT,Coolermaster,ocZ....... kuciste neko je rekao xigmatek asgarD
Sa ili brez monitora,periferija(mis,tastatura,zvucnici).....itd?
Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.
My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb
CIA, brale! Pogledajmo svi na Wikileaks, mora da ima i ovaj Igor95 ili šta-ti-ja-znam88 kako ono beše malopre. Obučavan je u inostranstvu! Vidite li za koliko je savladao caps-lock i otvaranje duplih naloga?
Pazi,imas razna napajanja nije svaka firma ista na nekim ise 600 W,a nemogu da isporuce toliko,tako da sam 100% siguran da kvaliteno napajanje od 500 W moze da gura skoro sve graficke.....Al svi ponekad pogresimo tako da neznam...
Pa to je bar lako proveriti. I ja mislim da se mnogo kenja po inernetu i preteruje. Evo, ovako: kupiš nevidiju 480 kao najštedljiviju karticu, polovnu sa oglasa, i turiš je na 500W. I prosvetliš nas sve. Sebe možda i kratkotrajno osvetliš. Posle experimenta, prodaš tu 480 kako si je i kupio, i kupiš novo napajanje jer će od tog ostati... nešto. Podsećaš me na automehaničare iz sklepanih garaža koje nemaju vodu i grejanje unutra, a koji i na najnovijem mercedesu ili BMW-u imaju nešto da izvade, otkače, prespoje, jer, naime, nije to tako trebalo....
Radio bi sigurno na LC Power-u od 550W i više vati, pa nadalje još nekoliko napajanja slične cene i malo skupljih, a imaš ih ovde na par skorijih postova, reklamiranih kao predloge. Pa naviše. Ovo bi bio minimum iako bi verovatno radilo i na nekim starijim kvalitetnim napajanjima sa smešnim watima na nalepnici, ali stvarne snage mnogo veće nego što piše.... Da se razumemo - ne savetujem taj LC osim kao nuždu zbog para, već, nešto jače, zarad budućnosti i mirnog spavanja... i, overkloka.
Rado bih uzeo bolje ali raspolazem sa sredstvima oko 600 i kusur evra za komp znaci bez ekrana i ostalog i tesko da cu moci da sebi priustim bolje napajanje.......msm da mi je bolej da uzmem neko osrednje kuciste za 40 evra i napajanje za 50 nego kuciste za 20 a napanjenje za 70........Ako mislis da gresim reci mi?? Hvala ti na pomoci!!!
Uradi kuciste ko raic, i ustedeo si za bolje napajanje
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll
:: Rado bih uzeo bolje ali raspolazem sa sredstvima oko 600 i kusur evra za komp znaci bez ekrana i ostalog i tesko da cu moci da sebi priustim bolje napajanje.......msm da mi je bolej da uzmem neko osrednje kuciste za 40 evra i napajanje za 50 nego kuciste za 20 a napanjenje za 70........Ako mislis da gresim reci mi? :: Hvala ti na pomoci!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.