prijatelj jedan sklapa sebi racunar,odvojio je neke pare pa smo nasli nesto ovako,ovo je prva ideja,nigde ne idemo bez vasih saveta :)
COOLER MASTER 690 II Advanced PATRIOT 6GB (3x2GB) 1600MHz DDR3 Extreme Viper AMD Phenom II X4 965 Black Edition Chieftec CFT-750-14C 750W ASUS M4A89TD PRO/USB3 AMD Radeon 6870 Sapphire Samsung SpinPoint F4 2TB Noctua NH-C12P
racunar bi sluzio za sve,igre,surf,render po malo i tako,nista ekstremno. kasnije mozda neki mushkin calisto ssd,ili odmah ssd i manji hdd npr f3 1tb samsung sta mislite o hladjenju? moze bolje nesto ili ce ovo biti ok? preporuka za termalnu pastu??? i gde ima da se kupi? par ventilatora bi stavio i samsung dvd rw, valjda ce raditi par meseci... ne znam da li bi bilo problema sa kompatibilnosti memorije pa bi mozda mushkin neki kit 3x2 ? da li moze bolje od ovoga? napajanje,izmena itd itd hvala
Šta će ti 6GB? Uzmi 2x2 ili 4x2. Kad bih ja uzimao sada comp za igre, uzeo bih phenom x3 ili čak athlon x3, ali nek ti bude taj x4. CFT 750 je mali overkill, sem ako ne planiraš CF u budućnosti. Uzmi CFT 600 i bićeš dobar. Noctua NH-C12P - Horizontalni hladnjak je uvek lošiji od Towera. Pored toga, bespotrebno skup. Uzmi Vendetta 2 ili Akasa Nero ili neki xigmatec. Dovoljna ti je pasta što se dobija uz cooler a ako hoćeš da imaš rezervu uzmi noctua Nth1. Stavi i par uduvno - izduvnih 12-ca ako ih već nemaš na kućištu.
Vidi bogati ni ne videh da je top-down. Bolje neki solidan tower, ništa preterano fensi, recimo 212+, vendetta2... ili xigmatek scorpion 1283, samo 2500 din u emmiju a ništa gori od ova dva, ima baš dobar izbor za AMD.
Ako ga brine tišina svaki može da se utiša iz biosa. Jedan od razloga zašto je noctua poznata po tišini je i to što im se većina ventova vrti na smešnim brzinama 800 do 1200rpm na kojim bi većina ventova na tržištu bila tiha. Dobro drugi razlog je dobra konstrukcija, mehanizam i oblik peraja al skupo brate.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: :: Noctua NH-C12P - Horizontalni hladnjak je uvek lošiji od Towera. Pored toga, bespotrebno skup. Uzmi Vendetta 2 ili Akasa Nero ili neki xigmatec. Dovoljna ti je pasta što se dobija uz cooler a ako hoćeš da imaš rezervu uzmi noctua Nth1. Stavi i par uduvno - izduvnih 12-ca ako ih već nemaš na kućištu ::
do 15000 dinara za ram memoriju,pa koju onda? Npr 2 kita po 2gb (buni me kompatibilnost sa plocom), preporuka?
Na kuciste staje 11 fanova, naci cemo neku kombinaciju,koliko komada,koja strana,in/out itd Neki srednji nivo buke je prihvatljiv,pa da mi kazete koje da trazim?scythe,xigmatek,cm, thermaltake...?
A kuler za cipset? Da li bi trebalo?
Napajanje,ova cifra,snaga,modularnost mi izgleda ok,pa da se ne mucim posle ako budem dodavao nesto,grafu moozda. Znam da cu hard diskove da natrpam,za koji dan 16mb kablovski net pa neka dovlaci.
I pitanje za optiku?u emiju,onaj samsung za 1600,da li ce obavljati posao?
Sta mislite o dizanju sistema sa usb flesa? Nema komplikacija tu?
Na amd ćeš teško preko 1600mhz pa ne moraš da se iskeširaš preterano, ako u compatibility listi nema ništa od ovog što kod nas nude najbolje da uzmeš kingston, najmanje se ljudi žale da je nekompatibilan, onaj što je snupi uzeo deluje ok.
Ne treba ti kuler za čipset.
Sve optike su ovih dana isto sranje.
Ko što rekoh za fanove, za kućište ti ne treba brži od 800-1000 rpm a takvi su obično nečujni pa uzmi koje ti drago, može CM da bude sve komplet. Idu po nekom pravilu ubacivači spreda, dole i sa strane, izbacivači pozadi i odozgo, od onih sa strane kritičan je onaj kod grafičke, ostali nisu neophodni.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: do 15000 dinara za ram memoriju,pa koju onda? Npr 2 kita po 2gb (buni me kompatibilnost sa plocom), preporuka :: :: Na kuciste staje 11 fanova, naci cemo neku kombinaciju,koliko komada,koja strana,in/out it :: Neki srednji nivo buke je prihvatljiv,pa da mi kazete koje da trazim?scythe,xigmatek,cm, thermaltake... :: :: A kuler za cipset? Da li bi trebalo :: :: Napajanje,ova cifra,snaga,modularnost mi izgleda ok,pa da se ne mucim posle ako budem dodavao nesto,grafu moozda. Znam da cu hard diskove da natrpam,za koji dan 16mb kablovski net pa neka dovlaci :: :: I pitanje za optiku?u emiju,onaj samsung za 1600,da li ce obavljati posao :: :: Sta mislite o dizanju sistema sa usb flesa? Nema komplikacija tu :: :: Hvala na prethodnim odgovorima ::
Kingston po tradiciji najmanje problema, ali možeš da proveriš compatibility listu dal` podržava neke mushkin ili patriot 1600 kitove. Ne preteruj sa fanovima, po jedan napred i nazad su ti dovoljni za početak, pa onda vidi dal` treba još. Uzmi scythe slipstream na 800 ili 1200RPm, ili 2000 pa ga obori na 5v, ili AC ako ih nađeš. Ja bih prišrafio Revoltec 50mm fen (oboren na 5 ili 7v) na taj chipset hladnjak ali radiće i bez toga.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.