1. Kuciste cm 690 advanced II , da li u njega moze da stane vendetta ili noctua c12p ? i koliko bi od napajanja uzimali 11 fanova koji bi popunili sva mesta na kucistu? I kada vec pitam ovo, da mi objasni neko,koji bi sistem bio najbolji,da prednji fan uvlaci,2xside da uvlaci,2xgore da uvlaci ili kako vec? ja ovo lupio otprilike
2. Asus m4a88td v evo usb3 maticna ploca, da li bi bilo bolje da stavim 2x2gb exceleram,ono od 6500 dinara ili kingston hyperx 2x2gb? U knjizici od ploce i na sajtu uopste nema exceleram-a u support listi hvala unapred
nece ti stati kuleri ako stavis ventilatore unutra na levu stranicu, ako ih montiras spolja - hoce, ako stavis scythe slim mozda i stane kuler, nisam siguran? lenjir u ruke!
11 ventilatora ima da siluje vecinu napajanja, racunaj da ce da pojedu bar 100w i da ti nestanu dja`o ce ga znati ampera, zatim 11 ventilatora - velika kolicina buke i prasine - veoma kontraproduktivno, sto ti je i odgovor na 3. pitanje, sto manje ventilatora to bolje! i ne postoji univerzalni `dobri` raspored ventilatora sve zavisi od tvoga sistema - kako napraviti vazdusni tunel koji hladi vruce tacke na doticnom sistemu sa sto manje ventilatora,..
to je ono sto sastavljanje racunara cini zanimljivim!
nece ti stati kuleri ako stavis ventilatore unutra na levu stranicu, ako ih montiras spolja - hoce, ako stavis scythe slim mozda i stane kuler, nisam siguran? lenjir u ruke!
11 ventilatora ima da siluje vecinu napajanja, racunaj da ce da pojedu bar 100w i da ti nestanu dja`o ce ga znati ampera, zatim 11 ventilatora - velika kolicina buke i prasine - veoma kontraproduktivno, sto ti je i odgovor na 3. pitanje, sto manje ventilatora to bolje! i ne postoji univerzalni `dobri` raspored ventilatora sve zavisi od tvoga sistema - kako napraviti vazdusni tunel koji hladi vruce tacke na doticnom sistemu sa sto manje ventilatora,..
to je ono sto sastavljanje racunara cini zanimljivim!
moze biti koristio sam psu kalkulator, imam 7 ventilatora noctue s12-800 koje napajanje ni ne oseti i 3 yate loon sa cft nalepnicom 120/38 na 2200 obrtaja - ne znam koliko trose - na deklaraciji pise malo, al` meni vati i amperi nestaju k`o rukom odneseni...
resio sam problem tako sto sam ih prikacio na neko staro eksterno napajanje...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.