Sklapam gamersku konfiguraciju tj uzimam samo 5 komponenti... Pa stvari sto je ovako , imam 410e budzet pa sam sklopio jednu konfiguraciju za te pare :
CPU : INTEL i3-540 3.06GHz 4MB Motherboard : ASUS P7H55-M LX GPU : Gigabyte Radeon HD 6850 DDR5 1GB RAM : KINGSTON 4GB (2x2GB) 1333MHz DDR3 KVR1333D3N9K2/4G POWER : LC Silent LC5550 550W
Da li se slazete ili ipak moze bolja konfa za ove pare ? :) , I da li ce napajanje uspeti da vuce ovo u normali ? Da li neko moze da mi objasni koliko u igrici treba da bude FPSa da bi ona radila normalno ? U cssu je slucaj 60 m/s ... Ljudsko oko moze da vidi 60 fpsa i sve ispod 60 izgleda kao seckanje... Takav je sslucaj u counteru... Vidim testove fps 40 i to je extra ? Koja je fora kod drugih igrica ? :))
...sto se tice konfiguracije, nije da favorizujem AMD, ali mozda bi trebao da pogledas nekog Phenom II... sad nisam siguran sto se tice testova itd.
...sto se tice igrivosti, to zavisi od coveka do coveka... neki mogu da igraju i kada imaju lag, i kada im pinguje, i kada je fps ispod 20. Kod mene to ne pali :) Ljudsko oko ne moze da primeti treperenje iznad 24Hz ili ti iznad 24 slike u sekundi. To sto se manifestuje kao treperenje, vise je prelamanje slike zbog samog odziva monitora pa se coveku cini kao da slika treperi. Ako pucas na FPS igrice (tipa CoD itd), dobro je da ti fps nikad ne spada ispod 50, jer je u vecini slucaja masina onda preslaba da gura igru, pa ce se desiti da ti laguje, ako igras online, uticace ti i na ping.
Sto se tice ostalih igara, pa opet zavisi, ali je generalno pravilo da bude fps makar preko 30.
Pozz...
Vidim da si editovao temu i da te je mrzelo da pogledas odgovor u temi gde si i sam postavio pitanje. Evo iskopiracu ti moj odgovor odatle:
30 fps je tecno igranje. Optimalno je 60 (za monitore na 60Hz, vecina ih je takvih). Ono sto je bitno je da nema velikih oscilacija u broju slika po sekundi, jer to je ono sto se manifestoje kao seckanje. Dzabe ako je srednji fps 80, ako ti s vremena na vreme bude 20, tad se vidi to seckanje.
LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black
:: :: Sklapam gamersku konfiguraciju tj uzimam samo 5 komponenti... Pa stvari sto je ovako , imam 410e budzet pa sam sklopio jednu konfiguraciju za te pare :: :: CPU : INTEL i3-540 3.06GHz 4M :: Motherboard : ASUS P7H55-M LX :: GPU : Gigabyte Radeon HD 6850 DDR5 1G :: RAM : KINGSTON 4GB (2x2GB) 1333MHz DDR3 KVR1333D3N9K2/4 :: POWER : LC Silent LC5550 550 :: :: :: Da li se slazete ili ipak moze bolja konfa za ove pare ? :) , I da li ce napajanje uspeti da vuce ovo u normali ? :: Da li neko moze da mi objasni koliko u igrici treba da bude FPSa da bi ona radila normalno ? :: U cssu je slucaj 60 m/s ... Ljudsko oko moze da vidi 60 fpsa i sve ispod 60 izgleda kao seckanje... Takav je sslucaj u counteru... :: Vidim testove fps 40 i to je extra ? Koja je fora kod drugih igrica ? :))
Definitivno AMD, a sto se tice cs-a...druze nije valjda da igras na 60fps? -.-` iskljuci vsync, stavu maxfps na 101 i igraj na 100 k`o covek .) a sto se tice CoD-a,kada padne fps na 60 vec imam osecaj da baguje malo... zavisi i na sta se naviknete...
AMD Phenom II x4 955 BE DDR3 Kingston HyperX 2GB Gigabyte 890XA-UD3 8600GT 256MB DDR3 Xilence 500W TrendSonic Wizard
Uzimaš gejmersku konf. i u njoj napajanje sa pasivnim PFC-om i najjadniju ploču koja postoji za Intela (a opet preskupu). DDR3na 1333 je besmislen. Ako nemaš para za 1600 onda bolje uzmi DDR2 zbog cene platforme.
GIGABYTE GA-770TA-UD3....84 patriot Viper 2x2GB 1600Mhz...73 CHIEFTEC CTG-500...........45 athlon II x3 445...........63 To je 265e i nategni se još malo preko onih 400 za 6850.
I ja bih ti preporucio amd konfu za te pare (nesto kao sto ti je preporucio Raic). Samo izbegavaj tog LC5550 nema ni pravih 400W a kamoli 550W. Ima manje amperaze na 12V granama od mog TTa 400W. Cudno je samo sto LC napajanja iz Office serije imaju vece amperaze od tog Silent, a trebalo bi valjda da bude obrnuto.
Intel E5200@3.5GHz, MSI P45 Neo, 2x2GB Kingston DDR2 800, Asus EN9800GT OC, WD 500GB + Samsung F1 1TB, CM Elite 332, Thermaltake 400W
Steta sto mrzim amd :) I uvek cu ga mrzeti XD Graficku necu menjati sigurno... Za ram su mi rekli ljudi sa elite security da marka nije vazna uopste vec samo da bude 1333 i da uzmem 1333 ... Pa eto ja odabrao kingston ... Preporucite mi napajanje neko do 4000 .... I na kraju : Pa zar nije ljudi moji jaci i3 od tih amdovih igracki za decu ? :) Phenom je dobar ali je i skup... neki malo jaci... Ali do 100e u AMDu ne mozes naci odlican procesor.... Stavio sam i3 zato sto moj drug ima i3 i vuce sa i3 i uz to 4gb rama i grafika 9800gt 1gb ide mu fps na css oko 300 pa do 500... i sve ostale igre rade u fullu ...
inace u svetu kompjutera nema mesta totalnom opredeljenu jednoj strani. trziste racunara mora da se prati po odnosu cena/kvalitet. gde dune vetar odma za njim!!! ja sam u zadnjih 15ak god menjao AMD i Intel i nikada nisam pogresio zato sto sam znao sta uzimam. isto sam i uradio sa ATi i nVidia, HDD Fujitsu pa Quantum pa WD..... nije to isto kao navijati za npr. Crvenu zvezdu ili Partizan pa da kazes mrzij jednu stranu. AMD sad ima extra stabilne Phenom II za oko 100e a i Intel ima extra proc. samo za 200e...........
Sad gledam :D Lep je ovaj cpu... Quad core 8mb ... Mnogo dobar za te pare... Ali onda mora da se menja i maticna -.-` Ali kad bih uzeo ovaj cpu onda bih morao da smanjim na necemu... :S
Mrziš AMD a uzimaš amd grafiku. Nerviraju te igračke za decu a uzimaš conf za igranje. Kupićeš govno od ploče za velike pare samo da bi ostao na Intelu. Dobro, ali elitizam je skup sport, moraš malo više da se otvoriš za pristojnu Intel konf. Inače, I3 jeste jači procesor od athlona x3, ali u igrama na iole jačim setovanjima neće biti razlike.
Insane pa ti imas proizvod od AMD-a. taj radeon .) .. e da i za napajanje ja sam imao to napajanje vuklo je PII 720BE , HD 4870, 2x HDD, 4GB ocz 1066 i brdo kulera sa diodama. ali sam zamenio graf i uzeo GTX260 pa sam zbog toga promenio napajanje... iscimaj se za neko malo jace. trenutno imam SeaSonic 620w bronze i ono vuce bez problema GTX295 koju sam juce uzeo!!!!!
Uzimam po prvi put amd grafu... Odusevio sam se performansama za te pare... a i svi je hvale... Sta kazete sa ovaj procesor gore... Jel jaci od i3 ? ali ima samo 1.5mb ? :S
mozda sam preterao kad sam rekao da uzmes neko jace. nije tolika frka. malo trosi ta 6850. a jel bi ti bilo mnogo da izdvojis 20e pa lepo da uzmes phenom. ne uporediv je sa athlonom. ipaj je to najprestizniji AMDov proizvod barem jos ove godine .)
Zaebi me sa anadtech pro Intel site ,ako imas I3 testiraj ga ko ja AII X3 pa stavi test. CPU testovi jasno pokazuju ko je bolji.
Evo ti guru3D
http://www.guru3d.com/article/core-i3-530-processor-review/12 Ne iskljucujem mogucnost da je u nekoj igrici bolji CoreI3 zato sto igra nije optimizovana za vise jezgara itd.. ali to nije CPU test. :: Taj athlon u Sandra testu je OC na 3.6GHz, valjda je jasno da i I3 može da se klokne. Pogledaj ovde :: http://www.anandtech.com/bench/Product/119?vs=14 :: :: I3 je bolji u svakom testu ali u igrama nema razlike, zato sam mu i preporučio athlona :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.