Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Savet za nove komponente
STRANA 1 OD 1
gorantd Savet za nove komponente 11.11.2010. 10:29 T30871

status: user
broj poruka: 140

Planiram u skorije vreme da malo upgrade-ujem komp pa mi trebaju neki saveti jer sam bas ispao is stosa sto se tice cena, kvaliteta i ostalo....
Hteo bih da uzmem novi plocu, procesor i kuciste. E sad... ploca bi trebalo da bude sa integrisanom zvucnom, mreznom i da ima slotove za ddr2 i ddr3 jer bih hteo (za sad) da zadrzim ovih 3gb rama sto imam. Sto se tice procesora preferiram intel ali primam svaki savet tako da nije mnogo bitno. Kuciste bih hteo neko kvalitetnije sa dobrim hladjenjem nema veze ako je malo skuplje. E sad da ne bi preterivali budzet za sve ovo je nekih 300e
Ako ista znaci ono sto ostaje od starog kompa je 3gb ddr2 rama, graficka gforce 9800gtx+ DK i napajanje LC power 550w (zavisi od kucista da li cu ga menjati ili ostaviti)
Na kompu se uglavnom igram ali ne patim od toga da mi sve radi na max ali bi voleo da mogu da pokrenem ono sto mi se svidi :)
Ako imate neke predloge voleo bih da cujem
Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic re 11.11.2010. 10:38 #261881

broj poruka: 9006
Mani se tih fora sa miksovanim DDR2 i DDR3 slotovima, to nikome nije dobra donelo a DDR3 je sad ionako pojeftinio, prodaj svoju memoriju i kupi drugu.

S obzirom da je budžet jako ograničen bolje da ideš za 130€ na AMD-ov evergrin Phenom II x4 955BE i odgovarajuću ploču.
Ako te ne zanimaju USB3 i sata3 fore imaš ok ploča ko što je MSI 770-G45 već za 50-tak evrića, u suprotnom će da te izađe oko 80-90.
Svoju memoriju možeš da prodaš za 35-40€, zavisi koja je i da uzmeš 2x2gb DDR3 za 60.
E sad zavisno od ploče koju uzmeš ostane ti 60 do 100€ za kućište i za te pare ima jako dobrih modela.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

Pisko Slažem se 11.11.2010. 13:18 #261926

broj poruka: 6645
1. mani se usb3, ko zna šta će na kraju sa njim da ispadne, a sigurno ne vredi sada 30-40€ više ploča koja ga ima.
2. AMD u tom cenovnom rangu, ostavlja u prašini intel...
4. Prvo prodaj ddr2, bar deo, i bar deo kupi ddr3, NE MORAŠ ODMAH DA IMAŠ 4Gb... radiće sedmica opušteno i sa 2Gb ddr-3... posle dokupi...
5. Jesi li razmišljao o prodaji vga kartice? Još uvek valja i nije ti sila, ali....? To je stvar koja najbrže zastari u konfi... čini mi se da se sada još uvek mogu dobro prodati.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

gorantd ... 11.11.2010. 19:42 #262011

@raic & pisko
Resio sam da promenim i memoriju tako da necu ostavljati ddr2 uzecu verovatno 2x2gb ddr3 posto bi trebalo jos da pojeftini uskoro.
Sto se tice procesora i ploce koju si predlozio, citao sam malo i vidim da su komentari pozitivni... Interesuje me doduse koja je razlika izmedju 955 i 965 da li ima nekog (znacajnijeg) poboljsanja za tih 200Mhz i 10-20e koliko je skuplji?
I jos jedno pitanje za kraj.. Da li je neko imao dodira sa kucistem NZXT
Guardian 921 i koji su utisci? Ili ako ima neki predlog za kuciste u tom rangu?
raic Pametno što menjaš i memoriju 11.11.2010. 20:10 #262021

Za procesor nema neke razlike osim tih 200mhz koje ni ne osetiš a klokuju se na slično.

Ne volim ta svemirska a ovo je dokazano kvalitetno i praktično, NZXT inače ima ok kućišta iako ih tu i tamo pljuju za lošu limariju i više plastike nego što diktiraju granice dobrog ukusa.
http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-690-ii-basic-rc-692-kkn3/comp_comp_case/54/1337

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

mkukic ... 11.11.2010. 21:40 #262054

broj poruka: 2591
Gorane ploca i procesor su odlicna kombinacija. Ja imam Phenom II X4 955 BE i MSI DKA790GX (790GX chipset), 6GB DDR2 rama i ATI Radeon 4850 GS GLH GDDR5 (koja je tu negde u klasi sa tvojom grafom) i nema igre koja ne radi na max podesavanjima. To je sto se tice konfiguracije, a sto se tice samog kucista tu je tesko pomoci jer neko gleda da je sto lepse, neko da je od sto kvalitetnijeg materijala , neko da ima sto vise mesta za ventilatore kako bi napravio dobru promaju unutra... To je vise individualni izbor...

pozz
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

gorantd ... 12.11.2010. 09:59 #262161

Ne bih ga uzimao toliko zbog izgleda, ali su ga dosta nahvalili sto se tice hladjenja, a to mi je trenutno najbitnija stavka (to i da sto manje skuplja prasinu unutra). Ja bih najradije uzeo COOLER MASTER Cosmos 1000 jer sam video sta je i kako radi, ali je `malo` iznad mog buzdeta :)
Videcu jos za kuciste, jos nije konacno...
Sto se tice procesora definitivno uzimam Phenom II x4 955 BE, a plocu ako ne nadjem MSI mozda neku Gigabyte u tom rangu..
Inace bio sam da vidim koje su cene ovde u vrscu i uglavnom nema ni da se naruci, a gde ima dosta je skuplje, tako da cu verovatno da posetim bg uskoro...

Sad me muci jedna druga stvar a to je da li ce moje LC power 550w napajanje biti dovoljno za taj procesor i moju graficku? Ako nije bas rizicno ostavio bih ga, jer u suprotnom taj dodatni trosak bi mi poremetio planove za kupovinu ...
gorantd ... 12.11.2010. 10:02 #262162

Ne bih ga uzimao toliko zbog izgleda, ali su ga dosta nahvalili sto se tice hladjenja, a to mi je trenutno najbitnija stavka (to i da sto manje skuplja prasinu unutra). Ja bih najradije uzeo COOLER MASTER Cosmos 1000 jer sam video sta je i kako radi, ali je `malo` iznad mog buzdeta :)
Videcu jos za kuciste, jos nije konacno...
Sto se tice procesora definitivno uzimam Phenom II x4 955 BE, a plocu ako ne nadjem MSI mozda neku Gigabyte u tom rangu..
Inace bio sam da vidim koje su cene ovde u vrscu i uglavnom nema ni da se naruci, a gde ima dosta je skuplje, tako da cu verovatno da posetim bg uskoro...

Sad me muci jedna druga stvar a to je da li ce moje LC power 550w napajanje biti dovoljno za taj procesor i moju graficku? Ako nije bas rizicno ostavio bih ga, jer u suprotnom taj dodatni trosak bi mi poremetio planove za kupovinu ...
raic Re: ... 12.11.2010. 10:03 #262163

Radiće brez problema

::
:: Sad me muci jedna druga stvar a to je da li ce moje LC power 550w napajanje biti dovoljno za taj procesor i moju graficku? Ako nije bas rizicno ostavio bih ga, jer u suprotnom taj dodatni trosak bi mi poremetio planove za kupovinu ..
::
gorantd opet ja 17.11.2010. 18:55 #263637

Ljudi opet mi treba vasa pomoc... Imam za sad AMD Phenom II x4 955 BI, 2x2gb ddr3 kingston hiperx na 1600 i kuciste NZXT Hades, ali nema ploce... Pokusao sam da nadjem neku slicnu od gigabyte-a ali stvarno ne znam sta uzeti, a i razlicite informacije o podrsci za memoriju nisu bas od pomoci. Pokusao sam u radnji da dobijem neki savet, ali kad sam video sta mi nude (GA-M52LT-D3) reko da se obratim ljudima koji malo vise znaju o tome.. Imate li neki predlog za plocu oko 50e?
raic Imamo 17.11.2010. 19:11 #263639

MSI 770-C45 ili G45

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

gorantd Hvala 23.11.2010. 08:25 #265214

Evo samo da se zahvalim svima na savetima.... U subotu sam sklapao masinu i radi sve perfektno. Jos da nabavim win7 (privremeno sam stavio xp) i miran sam za naredne godine :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs