Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
dell mašina
STRANA 1 OD 1
str8yu dell mašina 02.11.2010. 10:18 T30627

status: user
broj poruka: 10

pozdrav svima .
Molim Vas za procenu mašine Dell OptiPlex 960 Intel Core 2 Duo E8500.
Kolika mu je cena i kvalitet konfiguracije. Firma mi je ponudila da je otkupim pa me
zanima realno koliko da prihvatim i dal li je to ok?

Description Intel Core 2 Duo, 3.16 GHz, 2048 MB, 250 GB
Home Server Non
Prêt pour Windows Vista Oui (Vista Premium)
Type PC
Configuration Non montée
Format du boitier Tour
Processeur Intel Core 2 Duo
Ref. CPU E8500
Mémoire interne (RAM) 2048 Mo
Vitesse du processeur 3.16 GHz
Capacité du disque dur 250 Go
Lecteur optique 1 DVD-RW/CD-RW
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic To su ti malo gej fore 02.11.2010. 10:42 #258806

broj poruka: 9006
Ploča i kućište nisu standardni, verovatno da bi samo oni mogli da ih servisiraju, mudar poslovni potez ali svejedno malo gej.

Ovako odoka ok cena bi bila nekih 200e ako je s integrušom, ako je verzija sa 3400 ili nekom sličnom grafičkom dodaj 20e.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

Dragg re 02.11.2010. 10:44 #258808

broj poruka: 2270
Za koje svrhe? Poslovne brand mašine su neopevano đubre, ja bih to preskočio sem ako je izuzetno povoljno (npr 80e) a tebi treba poslovna mašina za po kući.
str8yu ... 02.11.2010. 11:01 #258810

tako su i rekli oko 200e, ali me buni to što su od 600e ili čak funti po evropi,meni je samo zbog komponenti da to fino radi oficce-home posao ništa zahtevno.

Stripy Re 02.11.2010. 11:02 #258811

broj poruka: 4163
Vredi 200€. Ako na ploči ima PCI-e slot (a 99% ima) ubacivanjem neke solidnije grafike (al male potrošnje tipa ati 5650, 5670 i slična) možeš i lepo da se igraš. Imaj na umu da su ploča i napajanje nestandardnog formata te ako nešto od toga trsne imaćeš muku oko popravke.

ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE

sSHarK re: dell mašina 02.11.2010. 15:54 #258856

broj poruka: 990

Ni € preko 200, pretpostavljam da nema licitacije, uzmi i vozi...

Not 4 Every1

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ramzesIII Pozdrav 04.11.2010. 01:19 #259474

broj poruka: 1017

Moram da dodam moje skromno iskustvo sa brand racunarima :)

Ja imam vise racunara povezana na UPS-ove, i jedanput na stolu mi je bio brand koji nije bio vezan na UPS, i u trenutku kad na preklopniku menjam dovod struje sa bandere na agregat i obratno. Poneki od mojih racunara na UPS se desi da se restartuje i sl.
A fujitsu siemens nije ni zastao u radu i ako nije cak ni vezan na UPS ???
Znaci brand preporucujem kao stabilne mashine koje imaju kvalitetna napajanja, uz to su uvek tihe i dobre su za nocno gledanje horor filmova, bez nuklearne centrale pored nogu.
A moj brat na poslu u firmi ima Dell kompjutere i karakterise ih kao spore mashine?.
I slazem se da imaju specificne delove kao na primer gx745 na kome je ploca na suprotnoj strani u odnosu na normalne kompjutere? (nema shanse da se ubudzi klasicna ploca).
PS . ako ne kupis ti, javi nam mozda uzme neko od nas :)
str8yu ok... 04.11.2010. 13:41 #259548

hvla svima na savetu, mislim da ću kupiti računar. Probao sam ga malo solidni radi i tih je stvarno ko da ne radi, zanimljivo mi je ( nisam imo puno iskustva sa kućištima ) otvara se kao hauba na kolima ima klasika šrafove ali poklopac je fasinantan iznutra sve sija kuler sa procesora povezan je sa kuleron na kućištu preko neke kao ``plastične cevi`` koja odvodi toplotu ,procesor intelov e8500 i 2g rama nisu loši tako da sve u svemu mislim da je bolja konfiguracija od one iz supermarketa za 18000 koje se prodaju kao prašak za veš i dan epominjem one firme koje kasovno štancuju konfiguracije.
Pozdrav svima.

gilopile 04.11.2010. 14:00 #259560

broj poruka: 9459
Dobar je to comp,extra procesor,2gb rama...Ne koristi se valjda comp samo za igrice!Ne znam kakvu grafiku ima,ali odradjivace svaki zahtevniji posao bez problema.Ako je i ploca nestandardna,nikakav problem,jer u globalu su kvalitetne i ne rikavaju tako cesto,a i ako nekada ispusti dusu,kupis novu za 50e i upakujes u drugo kuciste i vozi dalje.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs