Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Komentar za konfiguraciju
STRANA 1 OD 1
zeljkopg Komentar za konfiguraciju 14.01.2007. 21:20 T3040

status: user
broj poruka: 7

Komentar za sledecu konfiguraciju i eventualno sta treba izmijeniti?

----------------------------------------------------
Procesor: AMD ATHLON 3500 64 BIT
matična ploča: GIGABYTE, neka
memorija: 1 GB DDR2 533 MHZ KINGSTON
hard disk: 250 GB SATA II 8 ili 16 MB CACHE
video kartica: ATI All-In-Wonder X800GT 128MB GDDR3 256-bit/ViVo/PAL/SECAM/Remote/PCI-E - ova izgleda extra
(ili ATI RADEON X550 256 MB, 128 BIT, TV OUT PCI EX)
FDD,tastatura,mis,
kuciste neko od 400w
----------------------------------------------------

Napomena: Bez monitora, optike i ostalog, samo ovo u kuciste.

Sve to ispadne nesto malo preko 500 eura, ili ispod.

Komentari?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Diamond73 14.01.2007. 22:36 #11521

broj poruka: 111

maticna ploca ne bi smela biti NEKA.To ti je najvazniji deo konfiguracije i tu ne stedi na parama.Ili u prevodu,dzabe savrsen procesor i memorija kad je bezveze ploca.

proveri koji je CL za memoriju,ako nadjes corsair ili nesto slicno sa MANJIM cl-om ti uzmi.

I meni ta ddr3 graficka izgleda ekstra.No trazi graficke prema garanciji.Uzmi neku od 3 godine,s obzirom na zastarevanje istih to ti je dosta.A i crkavaju ako se opterete pa bolje da su pod garancijom.Pogledaj npr gigabyte verziju ati ja ili nesto tako sa dobrom garancijom.

A optika ? to ti je ekstra vazno,nemoj da se salis oko toga.Sta bi da uzimas ?

Ako neces da slusas muziku preko PC-ja ne treba ti zvucna,dovoljna je integrisana.U suprotnom ima dobrih zvucnih kartica za male pare.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zeljkopg Odgovor 14.01.2007. 22:45 #11524

Prije svega hvala na odgovoru,

Ne znam za garanciju oko graficke ali pogledacu.
Ovu graficku sam slucajno vidio negdje na netu i imaju je neki prodavci.
Dosta je skuplja od drugih ali za nekih 100-120 eura stvarno se dosta dobija, i fm i tv...

Znam da na kompletnu konfiguraciju u CG dobija se 1 godina skoro svuda, a negdje i 2 godine.

Sto se tice ploce, svaki prodavac preporucuje svoju zato sam napisao neka, jer ne znam ni ja jos uvijek.

Sto se tice optije, ne salim se, vec optiku vec posjedujem, zvucnike 5.1 ms ml-2008 sa kojim sam zadovoljan za sada, lg cd pisac i pioneer dvd rw.

Zaboravih. Kompjuter NIJE za igranje igrica i slicno, iako nije ni iskljuceno da se nece igrati, vec za rad sam na racunaru, svasta, adobe, dreamweaver itd itd. Sto se tice muzika, jeste za slusanje ali mislim da nece biti lose ni sa integrisanom zvucnom na ploci.
zajcev Predlog 14.01.2007. 23:48 #11526

broj poruka: 19

Mozda je bolje da uzmes:

AMD Athlon64 3500+
MSI K9N Neo-F
1x1GB geil 667Mhz
7600GS GLH
Asus kuciste sa napajanjem
HDD 120GB

I ovo kosta oko 500E a mislim da je bolja konfiguracija

zeljkopg Odgovor 15.01.2007. 00:16 #11527

Hvala na odgovoru,

Ova ati radeon x800gt mi se svidjela jer ima sve ugradjeno, i fm i tv tunner, sto znaci da nije potrebno naknadno kupovati, zato sam nju napisao.

Sto se tice hard diska, 120 SATA II sam slabo gdje vidio a mala je razlika u cijeni pa je bolje uzeti 250 gb SATA II sa 8 ili 16 mb, makar moje misljenje?

A ova graficka sto ste naveli, specifikacije njene kakve su?

I ova konfiguracija koju sam ja naveo je oko 530 eura u cg, tako ispadne cini mi se.
zajcev upss 15.01.2007. 00:41 #11528

za hard sam se ispalio slucajno sam napisao 120gb mislio sam na 250,greska.
grafe su priblizne brzine samo sto je ova koju sam ja naveo novija.

Sve u svemu dobra ti je konfiguracija ali obaveno obrati paznju na napajnje,nemoj da uzimas neki krs.

zeljkopg Odgovor 15.01.2007. 14:26 #11539

Zanima me, ova kartica sto ste naveli, da li ima ugradjen fm i tv tunner, jer meni nece sluziti ovaj kompjuter iskljucivo za igru, vec vise za rad na kompjuteru, sve i svasta, ali da moze da se igra vecina igrica normalnih, nikad nije iskljuceno dal ce se igrati.

Hvala,
zajcev nema tuner 15.01.2007. 17:22 #11549

7600gs nema tuner ali je zato veoma dobra kartica.Ako ti je nepohodan tv tuner ti uzmi taj x800.
Ako znas da koristis riva tuner od ove kartice se lagano dobija 7600GT koji je mnogo dobra kartica i dosta je brza od x800.

A o onom x550 nemoj ni da razmisljas to je zivi krs za igre.

Diamond73 16.01.2007. 23:40 #11582

broj poruka: 111

[quote] Prije svega hvala na odgovoru [/quote]

Ma svi smo tu da pomognemo,nemoras zahvaljivati.

[quote] Dosta je skuplja od drugih ali za nekih 100-120 eura stvarno se dosta dobija, i fm i tv... [/quote]

koliko para toliko muzike.Ako imas novca,okej,nece ti doci lose.

[quote] Sto se tice ploce, svaki prodavac preporucuje svoju zato sam napisao neka, jer ne znam ni ja jos uvijek. [/quote]

Najlakse je izabrati dobru plocu.Samo uzmes opsirniji cenovnik i vidis u kojoj je cenovnoj ravni to st ti nude.Ako je medju najjeftinijima,onda znas sta je.
koliko god ulozis u plocu dobro je.Ne znaci da ti treba najskuplja,no nemoj nesto najjeftinije.srednja-srednja/visa klasa,ako mozes "finansijski" da se protegnes.

Nemoj da se zanosis tim sata i ostalim cudima.Po meni,bolja varijanta je da uzmes dva ili tri opticka uredjaja i manji hard disk(npr 120 gb)

Proveri na google-u specifikacije,a imas i na https://www.tomshardware.com svasta.

Sa integrisanom zvucnom ce biti lose,veruj mi,ja sam dve godine imao istu.A jeftine a dobre zvucne su prava investicija.I zbog filmova,i zbog dvd-a,i zbog koncerata i muzike.
To su ti price da integrisana radi posao.Radi,al kad cujes sta je bolje,bice ti sve jasno.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs