i3 je ok izbor ako nisi zahtevan. Hladan je, ne vuče puno struje, a ima Hyperthreading tako da se ponaša donekle kao quad... __________________ Scourge of PCBerza
CPU bez većih problema otključan na sva četiri jezgra. Stabilno radi sa tri, a sa četvrtim sistem zabada.
Obrati pažnju na ploču. Podržava šestojezgarne AMD-ove, pa sutra ako poželiš da se igraš ili da uradiš upgrade bez problema ćeš moći uz minimum love da imaš odličnu mašinu. Podržava do 16Gb rama.
Ne igraš se ali čisto info sa ovom integuršom na ploči teram STALKER call of priprijat na 1650x1050 sa mas podešavanjima bez da secka. support normality
Preko drugara tj. njegove firme. Ne bih da ga reklamiram sad ali je uvaženi član drage nam PCberze. Ukoliko hoćeš mogu ti pustiti ime firme na pm. U svakom slučaju prezadovoljan sam pločom i opcijama koje nudi (overklok još nisam probao). Svaka preporuka za nju.
support normality
:: :: @pajsgudgud svidja mi se ta ploca i sve ostalo je vise nego Ok a gde si kupio tu konfiguraciju :: ::
:: Preko drugara tj. njegove firme. Ne bih da ga reklamiram sad ali je uvaženi član drage nam PCberze. Ukoliko hoćeš mogu ti pustiti ime firme na pm. U svakom slučaju prezadovoljan sam pločom i opcijama koje nudi (overklok još nisam probao). Svaka preporuka za nju :: :: support normalit :: :: :: :: :: @pajsgudgud svidja mi se ta ploca i sve ostalo je vise nego Ok a gde si kupio tu konfiguraciju :: :: :: :: pusti mi na pm info pa cu kontaktirati.A jesi i ostale komponente tu kupio?
:: :: :: :: :: Preko drugara tj. njegove firme. Ne bih da ga reklamiram sad ali je uvaženi član drage nam PCberze. Ukoliko hoćeš mogu ti pustiti ime firme na pm. U svakom slučaju prezadovoljan sam pločom i opcijama koje nudi (overklok još nisam probao). Svaka preporuka za nju :: :: :: :: support normalit :: :: :: :: :: :: :: :: @pajsgudgud svidja mi se ta ploca i sve ostalo je vise nego Ok a gde si kupio tu konfiguraciju :: :: :: :: :: :: pusti mi na pm info pa cu kontaktirati.A jesi i ostale komponente tu kupio?
A što treba ići na AMD varijantu u ovakvim cenovnim rangovima? Ispade da i3 ne treba niko živ da kupi dokle god nam je AMD-a... i3 je bolje rešenje po meni jer je brutalan overclocker, manje struje vuče, a cenovno je isti kao taj amd što si naveo... Još samo da igra lutriju sa otključavanjem jezgara...
@miki, tvoje pare, ti odluči šta je bolje za tebe... __________________ Scourge of PCBerza
Zbog cene i zbog radi kasnije nadogradnje. Pogledaj cenu najjeftinijeg i3 i neke ploče koja bi bila u rangu sa M4A88TD-V EVO usb3. Doduše nije dečko naveo tačan model ploče za koju se on odlučio.
Slažem se sa tobom da je I3 super cpu iako sam se sa njim igrao samo na kratko pa nisam stekao bilo kakav utisak.
Lutrija il ne uz malo sreće može imati četiri jezgra po ceni dva.
Ja dobih tri po ceni dva xD. support normality
:: A što treba ići na AMD varijantu u ovakvim cenovnim rangovima? Ispade da i3 ne treba niko živ da kupi dokle god nam je AMD-a... i3 je bolje rešenje po meni jer je brutalan overclocker, manje struje vuče, a cenovno je isti kao taj amd što si naveo... Još samo da igra lutriju sa otključavanjem jezgara.. :: :: @miki, tvoje pare, ti odluči šta je bolje za tebe.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
Ipak mislim da je ovo sto ti je pajsudgud predlozio najbolje resenje. Modernija platforma, plus sto mozes da imas i cetvorojezgarni procesor za iste pare - Athlon II X4.
@Daum: i3 jeste odlican overkloker i hladan, i veoma je brz. Medjutim, manje struje vuce samo dok se ne klokne, kada se klokne, potrosnja mu znacajno raste. E sad za otkljucavanje jezgara se ni ja ne slazem, cista lutrija, ali ako moze da kupi npr. Athlon II X4... Ne moze da se meri, cetiri fizicka jezgra ce uvek biti bolja od dva + HT. To mu dodje kao ulog u buducnost. Plus modernija platforma (H55 ne moze da se meri sa 880G)... Mnogo je razloga zasto je u toj jeftinoj klasi AMD mnogo isplatljiviji.
Athlon II x4 635 ... 9150 (ako se ne igraš phenom ti nije preko potreban) Gigabyte GA-880GA-UD3H .... 9450 Izađe 18600, zajedno s onim kingilingijem i samsungom odozgo (u duocomu je to malo skuplje) ispada 26000
Ovde već dobiješ USB3, SATA3 i četvorojezgarni procesor, a usudio bi se da dodam na spisak i bolju integrušu (hehe, čuš... bolja integruša )
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
i plus je ružnija od Asuske....) support normality
:: Podržava i gigabyte, al istina taj asus ima koju fazu više pa je bolji izbo :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: podržava i Thubane tako da kroz godinu dve kada pojeftine zabodeš jednu 1090T-icu i mrak :: :: ::
Nije sad da mrzim Intel ja bih mnogo voleo da mogu da imam i7 (i gaming i video obrada i bla bla) ali kad kazem do 300e e jbg tu nema ni za procesor hehe, dobro ima samo za njega, dakle skupo. Ja bih ti isto preporucio da ides na AMD varijantu, ipak je quad, mnogo se bolje ponasa i radi podrzace i buduce operativne sisteme prvenstveno sto ima 4 jezgra, i ploci sa integrisanom AMD grafikom ako ne za igranje bar komotniji rad HD videa mada i quad radi posao, naravno i Intel ipak AMD nudi vise, dolazi vreme kada se koriste potencijali grafike od obicnog surfa do ko zna cega, Intel je po pitanju integrusa truba zasto i ja se cudim ??? Tvoja volja ali ja bih bar AMD Athlon x4 620
Hvala svima na konstruktivnim savetima i sad je od prilike ova opcija u pitanju: 1. MB Asus M4A88TD-V EVO/usb 3 10150 din ili ova jos se dvoumim obe su dobre Gigabyte GA-880 GA-UD3H 9450din 2. procesor AMD Athlon II X4 635 2.9 GHZ 9150din 3. memorija Apacer DDR3 2GB 1333 3700din 4. optika Samsung 1750din 5.HD WD 500AAKS 4100din 6. Kuciste LC Power650 B ili Cooler Master 332 420w 3590din suma oko 32400 sto i nije tako lose :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.