CPU i7 930 MBO Gigabyte x58a-ud3r MEM 3x2GB Kingstone HyperX 1600 GPU Gigabyte gtx 460 1GB OC HDD 1x250GB + 1xTB verovatno (250 je iz prethodnog kompa, pun pa ga cuvam) planiram sve to da spakujem u CM 690 II advance...
i ne znam vise koja napajanje.... gledam 500w CM, hoce li to biti dosta? i koje jer mi se cini da ih je nekoliko na trzistu?
kolko para imas? ja ti preporucujem nesto malo jace napajanje za svaki slucaj ako bi kloknuo procesor i to... znaci jedno 600-650w da ne razmisljas, a ako razmisljas o nekom sli-u u buducnosti gledaj bar 750w.. na domacem trzistu ne znam, mozda neki cft chieftec, TT ili nesto slicnom, corsaira ces tesko naci.. kazi nam kolko para imas i sta trazis od napajanja.. pozz
Planiram da kloknem i procesor i grafiku ali nista preterano, tj ne idem na max...
SLI verovatno nece biti, ili bar nece jos 1-1,5god tako da za to ne brinem...
Sto se para tice vec sam se dosta razvukao, tako da ne stojim preterano dobro ali cenim da cu se skrpiti za do oko 7k din (i to bas skrpiti, voleo bih i manje ali mi je vazan i kvalitet, ne igram mi se sa ovim komponentama...
zasto mislis da je low/mid napajanje dovoljno KVALITETNO za high komponente? mislim radice, al kad se prsis za skupu grafu i proc nemoj da si se stiso za par desetina evra za posteno ocz/ corsair/ itd...- 600-800w 80+ efficiency
ne rece koja je namena kompa, pa da ti kritikujemo ostatak masine?
game/graficki dizajn (znam da drzim i corel i indesign i photoshop otvorenim)/usput su mi cesto dignuti serveri jer se igram u joomli/moguce igranje u 3ds max-u/a i planiram da sam miran 3 godine...
corsair kako vidim po netu je nemoguce naci kod nas, ni jedna radnja ih nema trenutno..
CM imam trenutno i radi dobro samo je malko bucno...
za 550-600w cu se i skupim, dal je uopste potrebno vise? Cini mi se da masina nece vuci preko 450w?
ma nije fora koliko ce vuci masina, nego u kvalitetu izrade, varijacijama u naponu, drndanju kulera, svako napajanje vremenom `slabi` i jos gomili drugih faktora (da ne ulazim u dublja objasnjavanja, veruj mi na rec). svako ima neke svoje kriterijume, ali je po mom misljenju da se blago izrazim suludo trpati komponente koje kostaju po 200-250evra u kuciste sa napajanjem od 60-70 evra. moj izbor bi bio neki naklokovani i5 i razlika u ceni za bolje napajanje i 5850 umesto 460, ali ako ati ne dolazi u obzir onda bolje napajanje obicna (najjeftinija) gtx 460 umesto OC i mozda ti cak ostane za neko jeftinije vodeno hladjenje. razmisli dobro, u tim cenovnim razredima izbori mogu biti veoma sarenoliki, a rezultati lako mogu da razocaraju (kazem iz licnog iskustva :()
:: namena je raznolika... pa sam ga tako i pravio. :: :: game/graficki dizajn (znam da drzim i corel i indesign i photoshop otvorenim)/usput su mi cesto dignuti serveri jer se igram u joomli/moguce igranje u 3ds max-u/a i planiram da sam miran 3 godine.. :: :: corsair kako vidim po netu je nemoguce naci kod nas, ni jedna radnja ih nema trenutno. :: :: CM imam trenutno i radi dobro samo je malko bucno.. :: :: za 550-600w cu se i skupim, dal je uopste potrebno vise? Cini mi se da masina nece vuci preko 450w?
Najkvalitetniji čiftek CFT-600-14CS 600W - ali dve godine garancije Na CoolerMaster GX je 5 godina i najviše snage imaju ali im naponi navodno variraju malo više nego što je uobičajeno. LC ozeanos je precenjen po snazi, trebalo bi na njemu da piše 550W Kad već daješ više od 50e begaj od svega na čemu piše GREEN
Još koja opcija: Proveriti da li je u Nova computers Gigabyte Odin Plus 600W stvarno 85e, sumnjivo mi, inače odlično.
Eto... biraj.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Imam slicnu konfiguraciju i racunar mi najvise sluzi za rad sa programia koje si naveo i jos par koje nisi(AutoCAD,Maxwelll,Real Flow,itd). Radice ti ta konfiguracija sigurno i sa brendiranih 500W,ali ti iskreno preprucujem 600+ narocito posto planiras da klokujes. I7 procesori su i na difoltnim frekvencijama veliki potrosaci(130W TDP),bez obzira sto je GTX 460 1GB fizicki veoma mala karta ona je veci potrosac od ATI 5850. 5850=151W TDP, GTX 460 = 160W TDP + ti uzimas fabricki klokovanu kartu koja je u startu premaslia tih 160W koliko trosi referentna 460ica....Dodaj na sve to da planiras da klokujes i procesor i grafiku sto ce dodatno povecati potrosnju,a ta razlika nije nikako zanemarljiva.
ne vidim zasto ne bi uzeo i7-950 kad su cene iste.. ? sto se napajanja tice slazem se sa ostatkom, dakle tu nemoj stediti ali posto si ipak ogranicen dosta.. ja bi ti predlozio taj chieftec cft 650w uprkos samo 2 godine garancije.. pozz!
930 jer je noviji, iskreno, cenim da ove 950 cuce dugo na policama i ko zna gde.
Naruceno sve sa CM gx 650w.
Veoma su me iznervirali nasi prodavci koji se TRUDE da mi ne prodaju hardver. Nemamo sada, mozda sledece nedelje i ne znam koliko ce kostati... Nazovite malo kasnije zauzet sa sada..
i slicne stvari...
cena 98.125 din, pa za te pare koje hocu da im ostavim mogu bar da budu pristojni... sto je i momak u radnji gde sam sve narucio i bio... sutra mi javljaju pa cu da kazem dal ih hvalim ili se pridruzuju ovima gore :)
Nesto sumnjam da je 930 noviji od 950, sta vise, koliko se sjecam oni su izasli zajedno kao naslednici 920/940 procesora, tako da su isto stari (ili bi barem trebalo da je tako)...
Ne znam kakve veze ima koliko CPU stoji na policama ako nije u funkciji, svakako dobijas garanciju na njega...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: 930 jer je noviji, iskreno, cenim da ove 950 cuce dugo na policama i ko zna gde :: :: Naruceno sve sa CM gx 650w :: :: Veoma su me iznervirali nasi prodavci koji se TRUDE da mi ne prodaju hardver :: :: Nemamo sada, mozda sledece nedelje i ne znam koliko ce kostati.. :: Nazovite malo kasnije zauzet sa sada. :: :: :: i slicne stvari.. :: :: cena 98.125 din, pa za te pare koje hocu da im ostavim mogu bar da budu pristojni.. :: sto je i momak u radnji gde sam sve narucio i bio.. :: sutra mi javljaju pa cu da kazem dal ih hvalim ili se pridruzuju ovima gore :)
52A 624W na +12V i ja sedim u beloj kuci, zavijam dzoint u deklaraciju nezavisnosti, sve to dok se ne mocna Dzesika Alba bori ispod stola da podigne moju batinu od 50cm.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Jerbo stvarno može da da ono što piše na njemu, čak i dobro ugrejano :: :: E sad, noise i ripple preko 60% opterećenja su totalno druga priča :: :: Samo nemoj da ga natrpaš previše i dobar si, bar nije skupo :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.