Znaci, uskoro treba da nabavimo jedno 4-5 racunara za firmu, koji treba da ispune sledece uslove: Racunari ce se iskljucivo koristiti za kancelarisko poslovanje-word, exel, mbb, prezentacije. Bice umrezeni u malu LAN mrezu, mislim da je bolje uzeti VGA nego kupovati zasebnu graficku jer se sigurno nece koristiti za igrice i ono sto je najbitnije jeste napajanje, jer u kraju imamo problema sa cestim nestancima el.energije. Budzet po racunaru je oko 250 evra bez monitora. Bitno mi je da masina bude stabilna i izdrzljiva u smilu rada od po 8 casova u toku dana. Razmisljam da li je bolje kupiti klasicno kuciste ili desktop-horizontalno, zbog mogucnosti da na njega postavim monitor i iskoristimo prostor na stolu. Vas predlog po pitanju MB, procesora, napajanja, hdd, memorije bi bio.......... Takodje i ako moze predlog za neki solidan mrezni stampac, ........................... HVALA
Imas ovde puno tema, a imas i po ovim prodavnicama gde prodaju vec sklopljene racunare za jedno 20k, pa samo 5 racunara po 20k i to je to..
E sad je lti znas uopste nesto oko racunara?? Jer nije mi jasno sta ti ovo znaci `mislim da je bolje uzeti VGA nego kupovati zasebnu graficku`(VGA i jeste gaficka!?!?), predlog je uzeti neku dno dna grafiku samo da sto manje trosi, imas ih koliko hoces u ponudi....
Za problem oko struje moraces samo da uzmes neki UPS koliko da mozete da ugasite racunare da bi sacuvali trenutni rad, i uz to neko bolje napajanje, jer ovo sto oni stavljaju po defaultu u kucistima je njesra...
npr ovako nesto ali zbog struje ti treba opasan UPS a on kosta jos opasnije :) imas i varijante gotovih konfi ali su najcesce jako jadne ali obzirom sta meni na faxu radi heheeeh, komp iz doba jure, racunari su sa jednojezgarnim CPUom sa 512 do 768MB rama i radeonima 9200, a koriste se za SOLID, COREL, PS, CAD itd
:: :: E sad je lti znas uopste nesto oko racunara?? Jer nije mi jasno sta ti ovo znaci `mislim da je bolje uzeti VGA nego kupovati zasebnu graficku`(VGA i jeste gaficka!?!?), predlog je uzeti neku dno dna grafiku samo da sto manje trosi, imas ih koliko hoces u ponudi... ::
:: Verovatno je mislio na integrisanu grafiku. Nema šta drugo : :: :: GA-MA785GT-UD3H - X6 1055T - XFX GTX 260 - 4GB DDR3 Geil Ultra Plus - Seagate Barracuda 1TB 32MB - CFT-600-14CS - Chieftec DX-BD-U - Asus VW225N - Altec Lansing ATP :: :: :: :: :: :: E sad je lti znas uopste nesto oko racunara?? Jer nije mi jasno sta ti ovo znaci `mislim da je bolje uzeti VGA nego kupovati zasebnu graficku`(VGA i jeste gaficka!?!?), predlog je uzeti neku dno dna grafiku samo da sto manje trosi, imas ih koliko hoces u ponudi... :: :: ::
He, he, ja na poslu imam jedan računar koji nekad moram da koristim za CAD, a pazi konfa je P4 1,7Ghz, 480 MB rama. Znaš kako to kuje? Ovi tvoji sa 512-768Mb su još i mašine . Srećom, pa mi ne treba tako često, a znam i da se napravimlud pa da koristim neki novi lap-top što su uzeli
:: He, he, ja na poslu imam jedan računar koji nekad moram da koristim za CAD, a pazi konfa je P4 1,7Ghz, 480 MB rama. Znaš kako to kuje? Ovi tvoji sa 512-768Mb su još i mašine . Srećom, pa mi ne treba tako često, a znam i da se napravimlud pa da koristim neki novi lap-top što su uzeli :: :: GA-MA785GT-UD3H - X6 1055T - XFX GTX 260 - 4GB DDR3 Geil Ultra Plus - Seagate Barracuda 1TB 32MB - CFT-600-14CS - Chieftec DX-BD-U - Asus VW225N - Altec Lansing ATP :: :: :: :: npr ovako nesto ali zbog struje ti treba opasan UPS a on kosta jos opasnije : :: :: imas i varijante gotovih konfi ali su najcesce jako jadne ali obzirom sta meni na faxu radi heheeeh, komp iz doba jure, racunari su sa jednojezgarnim CPUom sa 512 do 768MB rama i radeonima 9200, a koriste se za SOLID, COREL, PS, CAD it :: :: :: :: evo http://i54.tinypic.com/zl9p4y.jp :: :: :: :: :: :: .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904 :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691 :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=137581 :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Realno AMD varijanta. Dobra ploča Asus neko do 60-70€, Athlon II x2 240 i 2Gb bilo kog rama. HDD do 320Gb vrši pos`o. Kućište Cm elite sa onim žnj napajanjem thermal master kako već i bilo koja optka. Sve to puta pet. support normality
je da ce tebi posao da zavrsi ubedljivo najjeftinija konfiguracija. Znaci udjes u prodavnicu i kazes dajte mi aktuelnu low budget masinu x5.
Nikakvo bolje napajanje ti ne treba ili neka bolja ploca kao sto ljudi predlazu. I naravno integrisana grafika ti je dovoljna. A sad ako imas mogucosti UPS bi mogao kupiti.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647021. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.