Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
pravo vreme kupovine kompa
STRANA 1 OD 1
repsi pravo vreme kupovine kompa 03.10.2010. 02:55 T29849

status: user
broj poruka: 1276
planiram neki update pa bas razmisljam sta mi je najpametnije.. razmisljam o nekoj konfi oko 800 eura pa bi je kasnije josh pomalo upgradovo kako bi pare dolazile.. posto nisam u toku sa razvojem i novostima da li bi se sada isplatilo uzeti neki i7-950/P6X58D-E/3-6gb/gtx460 ili sacekati ovu 6. seriju atija i odgovor nvidije na to + 32nm procesore tj taj bulldozer i ne znam kako se zove nova gen intelovih procesora pa za neke slicne pare kupiti dosta bolje..?! i kada bi to trebalo biti? tamo neki februar/mart/jun? vase misljenje
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 03.10.2010. 03:31 #249698

broj poruka: 12794
Iskreno, sad je najgore vreme da se kupuje bilo šta... Početkom sledeće godine već izlazi Intel Sandy Bridge, potpuno nova platforma, a kasnije AMD Buldozer, takodje potpuno nova platforma...

ATI serija 6 će izaći sigurno u sledećih 4-5 meseci, a i Nvidia sprema odgovor...

Nisi mogao gore vreme da izabereš

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

repsi nisam ja ni zakrvavio 03.10.2010. 03:42 #249702

broj poruka: 1276
da se sada uzima komp, nego samo ono cisto informativno da vidim sta i kako... znaci definitivno cu cekati prvi eventualni drugi kvartal 2011 vidim da ce tada biti daleko bolja ponuda.. neke detaljnije informacije o release dateovima mozda ako neko zna ?

psihoyu re 03.10.2010. 04:57 #249706

broj poruka: 1191
Samo ti cekaj te nove komponente, ima da das 1200e, a ne 800e.
Kupi taj komp i uzivaj !
Samo uzmi P55+i5 i GTX460 i cao
Mani se Sandy Bridge-a i sl sranja koja ce prvih 2 god da kostaju boga oca, da ne pricam o ceni ploca.
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :)))

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djordje666 Tako to ide 03.10.2010. 05:12 #249707

broj poruka: 96
Sto je novo kosta boga oca u prve 2 godine a posle cena malo padne, ali onda to postaje zastarelo jer se pojavi nesto novo u najavi.

Mnogo bitnije kao kriterijum da li kupiti ili ne jeste sta ti trenutno posedujes i kakvi su ti prohtevi za novim komponentama/performansama nego sta ima u najavi. Kad izadje Buldozer pojavice se nesto novo u najavi!

Pisko Pravo vreme 03.10.2010. 09:12 #249713

broj poruka: 6645
Jedino pravo vreme je, kad ima popusta. Kod nas.... nepoznato doba (nekad pred NG, nekad pred početak školske godine...), a na Zapadu, već znano. Svako drugo vreme je nepovoljno i povoljno u jednakoj meri. Jer, (izuzevši popuste čiji uzrok nije nova tehnologija već čisto trgovinsko rešavanje zaliha), ako nešto kupiš jeftinije, onda je prepišano, a ako kupiš najmodernije, onda te oderu. I uvek tako. Stiže novo i skupo, a najviše se pazari zastarelo i jeftino.
Treba ohladiti glavu koliko se može i pazariti onaj optimum koji zadovoljava tvoje potrebe u naredinih par godina, čak i bez obzira imaš li više para od potreba za optimumom. Pare su pare, a stara grafulja nije za q.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

DmasteRNo1 Pravo vreme je kad imaš pare 03.10.2010. 09:26 #249714

broj poruka: 6101
kad ih nemaš, onda i nemaš mnogo razloga da misliš o kupovini novih komponenti/celog kompa. Pre nekih godinu dana sam imao love da uzmem šta sam hteo, ali pošto mi to sve nije bilo potrebno, uzeo sam mašinu dole iz potpisa. Ona mi radi posao više nego dovoljno, a pare su otišle na neke `pametnije` stvari.
Takođe, nemoj da kupuješ mašinu u fazonu `za nerednih 3-5 godina`, jer će ta mašina za 2 godine, a možda i manje da bude relativno zastarela. Ja kupujem komponente (CPU, ploča, grafička) da me služe plafon godinu i po - dve, jer kad taj period prođe njihova vrednost padne barem 3-4 puta.
Čekanje se po meni, jedino isplati, jer će cene trenutno aktuelnih komponenti pasti kad se pojave nove. A nove stvari nikada neće biti jeftine, posebno ne u zemlji Srbiji.

Phenom II X3 720BE @ 3,2GHz
OCZ Vendetta 2
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAKS
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Creative X-Fi Xtreme Audio PCIe
Antec 300
Chieftec CFT-650-14CS

obradmi Sve zavisi koliko si spreman das kintu 03.10.2010. 10:45 #249719

broj poruka: 7720
Od tih stvari sto si nabrojo najpre ce izaci HD 6xxx serija u Novembru u prodaji
sredinom oktobra prezentacija,od Nvidia nove serije ok je gtx460,perfomanse
dosta variraju od modela do modela tu obrati paznju.
Dilema Sandy ili Buldozer ,prednost kod AMD-aje sto ce postojeci AM3 CPU moci na AM3+ ploce i 99x chipset . ali i kod njih za Buldozer CPU ce morati nova ploca..Sandy bridge ce imati GPU,ali to ce biti samo za office stvari
nikako za zahtevnije korisnike po pitanju GPU.ne postoji upgrade path u odnosu na postojece platforme .Ako gledas price perfomance ratio najisplativiji trenutno su 6 jezgarni CPU AMD .Najpovoljnije vreme za kupovinu je uoci nove godine ,tada trgovci gledaju da isprazne zalihe.Cene na zapadu su manje nego kod nas ,konkretno mislim na Nemacku ,recimo hd5670 moze da se nadje tamo za 50 e kod nas je skuplja za 70 %.

despot83 Sto se tice cena,ako hoces da cekas 03.10.2010. 13:38 #249748

broj poruka: 711
Januar(kraj januara) je pravo vreme za kupovinu.

Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.

My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb

Ishmerish Realno nemas potrebe za cekanjem 03.10.2010. 14:25 #249752

broj poruka: 7285
jer je paleta ponude vise nego zadovoljavajuca trenutno i za te pare mozes odmah da dejstvujes.

Sto se tice novih platformi za tu lovu ces uzeti novo koje ce biti osetno sporije od ovoga sto ti se sada nudi a ni po cemu naprednije ili ti ponuditi nesto sto ti ne moze odraditi bolje ovo sto se trenutno nudi.

Popusti ne postoje, bar za nas koji uzimamo pojedinacne komponente i koje pritom uglavnom probijaju mainstream trziste, tako da ako nemas nameru da ganjas forum/pacom ili neke druge digitrone u ATX kucistu nemas sta da cekas.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://img843.imageshack.us/img843/8216/nero7.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

despot83 Re: Realno nemas potrebe za cekanjem 03.10.2010. 14:49 #249754

broj poruka: 711
Mala ispravka DIGITRON -firma koja proizvodi kalkulatore.

Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.

My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb

:: jer je paleta ponude vise nego zadovoljavajuca trenutno i za te pare mozes odmah da dejstvujes
::
:: Sto se tice novih platformi za tu lovu ces uzeti novo koje ce biti osetno sporije od ovoga sto ti se sada nudi a ni po cemu naprednije ili ti ponuditi nesto sto ti ne moze odraditi bolje ovo sto se trenutno nudi
:: Popusti ne postoje, bar za nas koji uzimamo pojedinacne komponente i koje pritom uglavnom probijaju mainstream trziste, tako da ako nemas nameru da ganjas forum/pacom ili neke druge digitrone u ATX kucistu nemas sta da cekas
:: Lala 4ever!
:: http://spedr.com/4tb3
:: http://img843.imageshack.us/img843/8216/nero7.jp
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
ConemaX Re 03.10.2010. 18:02 #249779

broj poruka: 314
Pusti 6 seriju ko zna kada ce i sta ce to biti.. Kome treba Sandy Brige i 6 serija kada i 5 sasvim dobro radi i zavrsava posao.Ko ima para da prati sve to,na svakih par meseci nesto jace i brze se napravi uvek si u konstantnom zaostatku.To je igranka bez prestanka koja nikada nece stati.Covek nema razloga da ceka..Kupuj i zavrsavaj posao POzdrav! Svako dobro.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs