Da li biste mogli da mi pomognete pri sastavljanju konfiguracije? Naime treba mi komp, od nekih 500 do 600e (bez monitora). Najvise cu ga koristiti za igre... znaci ono zver od kompa za nekih 500-600 evrica :)
ploca asus p7p55 lx.................100 e procesor core i3INTEL Core i3 530 ..100 e 2x2 kingston hiper x ddr 3@1600......100 e ati 5770 asus cu 1gb.......................130 e hdd samsung f3 500 gb.....................45 e dvd rezac......................................20 e. napajanje LC power 6650 gp3 v2.3 650w....55e. kuciste..............................................50e
Suma Sumarum......................................600 e.
pazi ta cena 150e je jako pipava, majne vise nema nista sto je ok ali aj sad cemo ovako tj jedino resenje ti je radeon 5770, a ovo je iz atoma, ako bi dodao jos koju hiljadu uzeo bi gtx 460 768MB koja se dobro klokuje
manite se vise od dual corova cpu, od toga nema igranja za nadalje, sve novije sto izlazi ce zahtevati 4 jezgra, ja od skoro kad sam uzeo q8200 sam prolistao :)) znaci samo dolazi u obzir x4 ili eventualno x3, kakav i3 phenom x2 nema od toga nista....
a ti ako oces jeftiniju grafu onda 5770 ili 5750, eventualno da uzmes kad se pojavi gts450, ili da pogledas neku gtx2** da uzmes(mada je to vec `zastarelo`) ili polovnu na oglasima sa garancijom obavezno, ostalo ti je sve ok, 4 giga rama(ili ustekaj pa uzmi 3), hdd obavezno neki od 7**+gb, veruj mi ne isplati se manje da uzimas za nadalje i to je to.....
Ma ovu konfiguraciju pravim za mladjeg burazera. Napunio 18 pa oce da se otvore da mu kupe novi komp. A njemu ce to sluziti iskljucivo za igranje... mislim ako moze da pokrene najzahtevniju igru na MAX onda mu sigurno nece biti problem bilo sta da radi na tom racunaru, zar ne? :)
Pa ja poslednje 2 godine na mom kompu imam EAH 3850 i on mi je skroz ok sluzio... mislim sve igre sto sam probao su mi sljakale ok... A sad gledam, kakav je EAH 5770 Cu Core/2Dl/1GD5 ? Je li on mnogo losiji od ovog GTX-a?
EDIT:
Gare87: ae rokni ti neku konfiguraciju sa x4 da se uklopi u ovu cenu 500-600e
Znaci ovi predlozi sto su ti dali su ok, uklapaju se u cenu, ako oces da redukujes, uzmes jeftiniji ram, malo slabiju graficku, najjeftiniji recimo i5 cpu i to je to, jbg ne mozes da ocekujes maksimalnu rezoluciju i detalje sa nekom prosecnom grafikom, cak i ova 5770 sumnjam da moze da izadje na kraj sa full hd rez, max detalji sa ukljucenim AA i AF, mada sa 1680 i max detaljima i bez AA mislim da je skroz ok.... eto tako
Gigabyte GA-770TA-UD3 K10, AMD 770, S.AM3, PCI-E 16x, 8xSATA 3 RAID, 2xESATA RAID, USB 3, SB 7.1HD, FireWire, GLAN, 4xDDR3, 8+2 Phaze Power 80e AMD ATH II-445BOX X3 CPU Athlon II 3.1 GHz, L2 512Kb x 3 + L1 128kb x 3, socket AM3 76e Kingston KHX1600C9D3/2G DDR3 2x2GB 1600MHz HyperX 100e Hitachi HT0F10383 HDD 1 TB 7200rpm / Serial ATA II / 3.0Gb/s / 32MB 62e Gainward BP9800GT-512-TV-DD-R VGA PCI-E 512MB GDDR3 GeForce 9800GT, Core 600 MHz, Memory 1,8 GHz, Dual DVI,HDTV,TV-out,HDMI Dongle, GeForce with CUDA 65e Dok ATI i NVidia ne spuste cene, samo ovo trenutno do 15-18 novenbra ili polovna 4870 sa bar ostatkom 2 godine garancije. Chieftec APS-550S Power Supply A135, ATX 550W, v.2.2, 14cm Fan, Active PFC, 80 Plus, Retail 60e Blueberry CN-832BK oko 14e samo kuciste. Lepo, zgodno i radi za svoju cenu. To ti je oko 357 eura i sasvim dovoljno za danasnje naslove. Kasnije kada padnu cene uzmi GTX 460 za 140-150e i Phenom II 955X$ za 100 eura. Sada je GTX 460 preskupa, a i ima ranijih serija u prodaji koje crkavaju ko blesave, a phenom je oko 130 e, sto je puno u odnosu na Intel corei530 klokovan, tako da uzmes ovo sto sam ti predlozio, jer je ovo prva i jedina Gigabyte ploca, koju ja preporucujem, a da je ispod 120 e, a za grafiku mozes uzeti i ASUS 5770 512 u AT*M-u za 135 e, ako ti se ne da cekati nove grafike i pad cena. Sve sto sam ti naveo, sklapam skoro svaki dan uz manje varijacije, a nisam imao do sada reklamacija, bar do sada( zadnjih 4-5 meseci ih sklapam u jednoj od 3 varijante). Za optiku je nezahvalno preporuciti, tako da to ostavljam tebi. Samsung i NEC crkavaju ko blesavi, a LG ne cita sve diskove. Jedino kada bi nabavio Pioneer-a 212BK is serije 238xxxxxx. Ni jedna nije crkla do sada od SATA rezaca, a rezali su neki i za prdaju kod SKC-a i za Futosku u NS, tako da su najbolja preporuka.
lele nemoj me cimas..... ja uzo samsung posle pioneera, i za sad radi, znaci i oni crkavaju :( pre toga sam koristio sony nec optiarc, a pre njega light on, i svi odkazu posle recimo godinu dana ovaj a pre njega pioneer koji je poceo da brljavi posle oko godinu i po-2 godine, tako da vise nzm sta da uzimam, ne mozes ni da odes da im kazes dajte najbolji i najkvalitetniji dvd koji postoji, jer su svi sa nekim manama :@
:: :: Za optiku je nezahvalno preporuciti, tako da to ostavljam tebi :: Samsung i NEC crkavaju ko blesavi, a LG ne cita sve diskove :: Jedino kada bi nabavio Pioneer-a 212BK is serije 238xxxxxx :: Ni jedna nije crkla do sada od SATA rezaca, a rezali su neki i za prdaju kod SKC-a i za Futosku u NS, tako da su najbolja preporuka :: :: :: operator :: ::
i3 je dual core sa hyperthreadom, tako da radi kao quad, ali se greje kao dual... Po meni ovo je veliki plus, jer svaki i3 dolazi minimum na 4 GHz. Vidjao sam 550 i 560 da idu od 4.5 do 5ghz 24/7 na vazduhu... __________________ Scourge of PCBerza
:: :: manite se vise od dual corova cpu, od toga nema igranja za nadalje, sve novije sto izlazi ce zahtevati 4 jezgra, ja od skoro kad sam uzeo q8200 sam prolistao :)) znaci samo dolazi u obzir x4 ili eventualno x3, kakav i3 phenom x2 nema od toga nista... :: :: a ti ako oces jeftiniju grafu onda 5770 ili 5750, eventualno da uzmes kad se pojavi gts450, ili da pogledas neku gtx2** da uzmes(mada je to vec `zastarelo`) ili polovnu na oglasima sa garancijom obavezno, ostalo ti je sve ok, 4 giga rama(ili ustekaj pa uzmi 3), hdd obavezno neki od 7**+gb, veruj mi ne isplati se manje da uzimas za nadalje i to je to.... :: :: pozdrav :: ::
kad bih uzimao za sebe, uzeo bih ili Samsung ili LiteON, pa ako zapadne neki los, zapasce u garanciji, zamenice i vise nece da zabada, uostalom, DVD-RW kosta oko 1.800din, ne vidim zasto bi neko lupao glavu za te pare..
:: :: lele nemoj me cimas..... ja uzo samsung posle pioneera, i za sad radi, znaci i oni crkavaju :( :: pre toga sam koristio sony nec optiarc, a pre njega light on, i svi odkazu posle recimo godinu dana ovaj a pre njega pioneer koji je poceo da brljavi posle oko godinu i po-2 godine, tako da vise nzm sta da uzimam, ne mozes ni da odes da im kazes dajte najbolji i najkvalitetniji dvd koji postoji, jer su svi sa nekim manama : :: :: :: :: :: :: Za optiku je nezahvalno preporuciti, tako da to ostavljam tebi :: :: Samsung i NEC crkavaju ko blesavi, a LG ne cita sve diskove :: :: Jedino kada bi nabavio Pioneer-a 212BK is serije 238xxxxxx :: :: Ni jedna nije crkla do sada od SATA rezaca, a rezali su neki i za prdaju kod SKC-a i za Futosku u NS, tako da su najbolja preporuka :: :: :: :: :: :: operator :: :: :: ::
evo raic je sastavio jako finu konfu koja ce biti malo skuplja jer cene malo vrdaju od prikazanih ali je dobra konfa, odlican quad i fina karta, ISHova ideja je dobra ali kud ce ako ne uspe da otkljuca CPU, a ima CFX, kod Radica mozes da ustedis 1000 ako uzmes neko ASUS vento kuciste ima ih za cca 2200din, jednio sto neces sve uzeti u jednoj prodavnici
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: evo raic je sastavio jako finu konfu koja ce biti malo skuplja jer cene malo vrdaju od prikazanih ali je dobra konfa, odlican quad i fina karta, ISHova ideja je dobra ali kud ce ako ne uspe da otkljuca CPU, a ima CFX, kod Radica mozes da ustedis 1000 ako uzmes neko ASUS vento kuciste ima ih za cca 2200din, jednio sto neces sve uzeti u jednoj prodavnic :: :: :: .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=137581 :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.