Najbolja konfiguracija za desktop ili laptop (CENA NEBITNA)
STRANA 1 OD 1
Starcevac
Najbolja konfiguracija za desktop ili laptop (CENA NEBITNA)
30.12.2006. 01:56
T2930
status: user broj poruka: 318
Hteo bih da čujem predloge za desktop i laptop računar bez obzira na cenu. Najbitnije mi je da bude 2GB RAM ili više (ako ima).Akcenat staviti na procesor, matičnu ploču i grafičku.Unapred hvala.
Mala korekcija. 1. Moze i jedan Gigabyte i-RAM, sa 4GB bilo koje memorije. 2. Umesto Stackera bih uzeo Thermaltake Kandalf LCS. 3. Ne znam da li ima kod nas da se kupi, ali umesto dominatora bih uzeo Crucial Balistics ddr667/3-3-3-12 4. Monitor bih uzeo Apple Cinema HD Display 30"
Corsair XMS2 Dominator sam klokovao do 1266mhz, stabilno je radio! Crucial Balistics ddr667/3-3-3-12 nisam se sa ovim igrao!!!, citao sam par review-ova i sve naj su pisali o njoj.
I-RAM??? Diabolique jesi testirao ovo posto sam na netu nasao samo gomilu sintetickih testova, niko nije napiso nista o ovome detaljnije!
Monitor bih uzeo Apple Cinema HD Display 30" nikako ne!!!
Intel® Coreâ¢2 Extreme quad-core processor QX6700, ok moze, mada je quad tec. koja teki trba da zazivi, u realnom radu se nije pokazao kao bolji od c2d!
Dominator ide toliko? Nisam znao. Ortak ima Balistix i treba da padne testiranje u skorije vreme na nekom intelu. Trenutno na AMD uspeva da izvuce 1160MHz na 4.4.4.12 na 2.45V. Bice i vise samo da ponovo namontiram vodu.
i-RAM nisam imao prilike da testiram, nemam para za to. Na netu sa citao opise , i lepo pricaju o njemu. Mana je 4GB. Ako budem nasao visak para kupujem prvom prilikom i javljam rezultate.
Zaista hvala na ovoj konfiguraciji i jedno sam najverovatnije odlučio a to je: da ću uzeti desktop računar. Nego, mi samo recite (ali realno) da li da se drzim kompletne konfiguracije INDJOJA ili da uvazim promene koje je izneo DIABOLIQUE???
e sad DBQ je spomenuo i-ram, i to je dobra stvar, ali ga ja nisam vido. ako uspes da ga pronadjes ti ga kupi!!! na njega mozes da stavis i neku mem iz nizeg budzeta, ali sve u svemu ti dodje na isto!
sto se tice monitora, Apple Cinema HD Display 30" kosta oko 2000eur, i po specifikacijama je losiji, iskreno nikada ga nisam video pa necu da pricam kakav je jer masu puta mi se desilo da display sa sranje specifikacijom ima bolju sliku od nekog duplo ili troduplo boljeg po specifikacijama ekrana!
u svakom slucaju samsung 244T-Black je izuzetan, i u radu sa grafikom, i u igicama, i sa filmovima, tv-om, ...
Crucial Balistics kod nas nema, ako je nadjes uzmi je, ali tu je negde sa dominatorom!!!
a Thermaltake Kandalf LCS zaobidji, posto je izuzetno los, pre bih ti preporucio da uzmes nekog chieftec-a, mnogo je bolje konstruisan i staker i bilo koji chieftec, kandalf je u stvari jedno od onih kucista koje ti se ili svidi ili jednostavno ne!
u svakom slucaju ako budes uzimao ovakav racunar zovi me hocu da idem sa tobom ... :))
:: 1. Intel Core 2 Duo E6700 2,6 GHz (S775, 4 MB cache, FSB 1,06 GHz) - 550 :: :: 2. Asus P5W DH Deluxe - 250 :: :: 3. Gainward BP8800GTX - 650 :: :: 4. Corsair XMS2 Dominator 2GB PC2-8500 (dva komada) - 350*2=700 :: :: 5. WD1500AD Raptor X (dva komada) - 250*2=500 :: :: 6. Asus Silent Square (kuler za procesor) - 40 :: :: 7. CoolerMaster Stacker 830 - 240 :: :: 8. ANTEC TruePower Trio 650 - 120 :: :: 9. 244T-Black - 1200 :: :: 10. za optiku sam odluci!! :: :: 11. Logitech Cordless Desktop MX 5000 Laser - 150 :: :: 12. Creative Sound Blaster X-FI Platinum - 240 :: :: 13. Logitech Z-5500 - 370 :: :: eto ti ga batice najbolji racunar, pa ako imas sitnih: :: :: 5000 evra, a ti potrosi na ovo sto sam ti napisao, jel od toga nema ni bolje ni lepse ni kvalitetnije!! :: :: od svega ovoga nisam imao prilike da vidim i probam samo memoriju, i napajanje! sve ostalo i video i probao, i pozeleo al ne i kupio! : :: :: Toshiba Qosmio G35-AV660 bi bio moj izbor NOTEBOOK-a!!! oko 2200 eura :: :: aj sad da prokomentarisemo, ima li ko sta da doda u ovaj komplet, iz njega nesto oduzme, ili mozda promeni???!! :: :: po :: :: neoâ
@Starcevac Ako das pare za ovo gore pomenuto ti si lud. I da imam pare nikada ne bih kupio tako nesto, cak i onaj Apple 30" (mnooogo ga zelim), osim ako nije ispao iz kamiona. :)
Sto se tice kucista. To kuciste jeste mozda malo ruzno, ali zato ima najbolje vodeno hladjenje od svih, zbog toga moja preporuka bez razmisljanja.
Apple 30" sam video i imao prilike da ga probam na minut. Utisak je wooooow. Iz nekog povrsnog studiranja monitora mogu da kazem da je odlican. Pokusao sam da mu nadjem manu, ali ne ide. Nazalost, duhove sam jurio misem, na crnoj, plavoj i beloj pozadini, nisam uspeo da nadjem. Gledao sam i brze scene u filmovima, ali nisam nista uspeo da primetim. Pa i po karakteristikama nije toliko losiji u odnosu na Samsung. Samsung / Apple Maximum Resolution: 1920 x 1200 / 2560 x 1600 Pixel Pitch (mm): 0.270 / 0.250 Brightness (cd/m²): 500 cd/m² / 400 cd/m² Contrast Ratio: 1000:1 / 700:1 Viewing Angle: 178°/178° / 178°/178° Response Time: 6 ms (G to G) / 14 ms (B to W)
Nebitne su karakteristike, to sam se uverio na mom monitoru. Posedujem LG1970H, koji ima odziv 8ms (G to G). Za te pare sam tada imao da kupim monitore o od 6ms, 4ms, 3ms. Savetovali su me da kupim ViewSonic, ne secam se koji model, znam da ima 8ms. Igrom slucaja, poslovno naletim na coveka koji ima taj ViewSonic, testiram ga, kad duhovi. Imao sam prilike da testiram jos neke modele i nisu mi se svideli kao LG. Poenta ovoga je da ne treba obracati paznju na odziv, vec testirati licno. Tesko se nalaze cifre o pravom odzivu odnosno B to W. Gore pomenuti LG ima 9ms (B to W), a to nisam znao kad sam ga kupovao. Vidjao sam monitore koji su bili 8 ms (G to G), a ustvari su 20 ms (B to W). Kazem jos jednom da meni specifikacija nista nije znacila, vec utisak monitora koji je ostavio na mene. Kada sam video Apple 30" ostao sam bez reci. Mislim da ljudi koji se bave video montazom ne bi dzabe uzimali bas taj monitor da ne valja. Zaborvih da napomenem da Samsung ima PVA panel, ako je u pitanju isti panel kao i kod 971P onda bi trebalo zaobici taj monitor zbog duhova. Zanimljivo je da Samsung ima TCO `99, a Apple TCO `03. Napominjem da nikada nisam ni video 244T, a da sam Apple samo koristio na 1min, a ostalo vreme sam gledao ljude kako rade na njemu. Moj savet je da dobro pogledas sve modele koji ti se svidjaju pa da tek onda odlucis koji ti se najvise svidja. Ipak ti kupujes taj monitor, a ne ja.
Tacno je da G-Skill nema kod nas, verujte to je najbolja i najbrza memorija koju sam ikad probao, odlicna je i za klok ovo sto sam gore naveo licno posedujem...ako neko stavrno zeli ultra brzi DDR2 i sa zategnutim timings-ima a ima novca G-Skill je prava stavr...inace nema kod nas ali ja mogu da nabavim bez problema...pa ako ima zainteresovanih nek mi se jave :) KandalfLCS jeste malo nezgrapan, ali verujte bolje resenje za hladjenje necete naci i njega imam skroz sam zadovoljan...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.