CPU INTEL Core i3 530 11000 din MB GA-H55M-S2 7500 din MEM KINGSTON 4GB DDR2 1066 7200 din PSU Thermal Master 450W 2000 din HDD WD3200AAKS 320Gb 3800 din GPU Gainward BP9800GT-1024 7000 din DVD Samsung DVD-RW 2000 din
konfiguracija iskljucivo za igranje strategija! nece se slusati muzika, filmovi, niti koristiti internet. na raspolaganju imamo 40k da sklopimo nesto. ja sam na brzinu izdvojio ovo, mada sam malo ispao iz toka pa bi voleo da mi malo pomegnete.
Reče bata Vuja da mu samo za igre treba a taj phenom je tu svejedno bolji i od x4 athlona, a pride ima dobru šansu da ga otključa i potencijalno prođe još bolje.
win - win situacija, takve najviše volim
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
ima sanse da otkljuca jezgra i to velike, tako da onda tu i3 nema sta da trazi, a i za igranje mu je svejedno i3 ili Phenom II a igre ne traze neke velike klokove cisto da se isprati graficka, mada leti sve ko ima jaku grafiku i sa procesorom na default.
Isplativije ti je da ides na AMD. Uzmi najmanje AthlonII X3, menjaj napajanje za neki Chieftec 500W recimo, ili LC 550-600W, a i taj 9800GT je matora kartica. Bolja ti je neka 5750. Ne stedi na napajanju,taj thermal nije ni za q.....
:: :: CPU INTEL Core i3 530 11000 din :: MB GA-H55M-S2 7500 din :: MEM KINGSTON 4GB DDR2 1066 7200 di :: PSU Thermal Master 450W 2000 di :: HDD WD3200AAKS 320Gb 3800 di :: GPU Gainward BP9800GT-1024 7000 di :: DVD Samsung DVD-RW 2000 di :: :: konfiguracija iskljucivo za igranje strategija! nece se slusati muzika, filmovi, niti koristiti internet. na raspolaganju imamo 40k da sklopimo nesto. ja sam na brzinu izdvojio ovo, mada sam malo ispao iz toka pa bi voleo da mi malo pomegnete :: :: hvala
danas vec treba 3 ili 4 jezgra, to sto ce se naklokuje cpu sa dva jezgra nista se ne dobija ako igra zahteva 4 jezgra, tako da umesto toga neki i5 ili amd phenom-athlon sa 3 ili 4 jezgra i imaces obezbedjen komp za narednih par godina, i naravno jaca grafika.....
Lepo je lik napisao `do 40k` i lepo je napisao `samo za igre`, u igrama je phenom x2 svejedno jači od athlona x4, otključao ga ili ne. Ako još i uspe da ga otključa na konju je.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Il umesto Gainward GTS250 imas PowerColor 5750 512 DDR5 za oko 11500din, sto je i bolja opcija. Za danasnje igre je malo dual-core a pogotovo za strategije koje on namerava najvise i da igra...
Staviš 2gb memorije manje al uvališ Phenom II x4 955 za razliku. To je jedva dovoljno memorije al jebiga, negde mora da se uštine.
Ako ipak ideš na onaj x2 pogledaj i ploču MSI 770-G45, nije loša, jeftinija je od gigabyte i dautović je otključao dva phenoma 555 na njoj bez problema.
I u ovim testovima, a i u drugima po netu Phenom x2 je nešto bolji u igrama nego Athlon x4, toliko je jasno, nisu strategije mnogo drugačije. Stvarno nisam ni ja viđao da često stavljaju strategije u testove, običko krknu crysis ili far cry 2.
Da neverujes jesu, video sam i slogiro se, neznam sta je bilo u pitanju, quad izlazi kao pobednik , dual core nije imao snage za grafiku od razmisljanja, ako neko nadje neki neka okaci, stare igre jasno daju prednost dual, e sad malo kasnije...
Ma jok, pregledao sam 20 review-ova, reko aj baš da proverim i bukvalno u svakom Px2 bolje stoji od Ax4 u game testovima, bile igre nove ili stare, nije L3 keš za bacanje.
Aj nađi pa okači, ovako ispada da puštaš buve.
Ovaj ima vise u peak-u, a low 23fps naspram 28fps za athlon x4 i u rezoluciji 1920 opet pobedjuje athlon 15fps naspram 22fps , neznam sta da kazem ako se otkljuca vrhunska cena ako ne jedino da zali za renderom , recimo video obradom koja meni strasno treba, no zato su tu i grafe a to je druga prica.... :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.