Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Pomoc oko sastavljanja konfiguracije !
STRANA 1 OD 1
unknow13 Pomoc oko sastavljanja konfiguracije ! 03.09.2010. 21:14 T29119

status: user
broj poruka: 581
Treba mi pomoc oko izbora maticne i procesora:

Da li bi sa maticnom Asus M4A89GTD PRO/USB3 mogao 100% da otkljucam cetiri jezgra na procesoru Phenom II X2 555? Ili bolje da se ne zezam sa otkljucavanjem i uzmem za te pare Athlon II X4 635 ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Antimatery Pa sad..... 03.09.2010. 21:26 #241733

broj poruka: 997
Pa nema sigurno 100% zavisi od procesora!!! Neki se nisu bas dzabe zakljucali defektno jezgro i sta znam sta jos...Ali mislim da neki mogu mozda ce ti neko reci neku oznaku za neku proverenu seriju.

Sve je relativno !!!

Pisko Ključaonica i ključ 03.09.2010. 21:28 #241734

broj poruka: 6645
`Otključavanje` procesora, iako ima neke sličnosti sa pojmom kojim je nazvano, ipak nije istovetno, naime, vrata MORAJU da se otključaju da bi funkcionisala, dok procesori ne moraju... ni jedna ploča na svetu ti ne garantuje uspešno otključavanje procesora, pa ni ova. Samo neke imaju veći procenat uspešnosti od drugih, ali, ni jedna nema 100%. Dakle, dakle... ax4 je sigurica a px2 je lutrijica.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Ishmerish Kaze se prvo DOBRO VECE,POZDRAV SVIMA(IME OPCIONALNO) 03.09.2010. 21:33 #241736

broj poruka: 7285
Pa onda prezentujes problem.

Kao sto moje kolege navedose ni Hrist da ponovo sidje ti ne bi mogao dati tih 100% koje trazis.

U poslednje vreme se Asus M4A77 pokazala kao odlicna za te rabote, medjutim to je samo pola posla,procesor je vec lutrija.

Ja bih licno isao na Phenoma u svakom slucaju.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

unknow13 Koliko je tacno? 03.09.2010. 21:59 #241740

Koliko je onda ovo tacno http://www.benchmark.rs/benchmark-testovi/maticne-ploce/test-asus-m4a89gtd-pro-usb3/page-4.html ?

Jedan deo:
`...Ovde na scenu stupa `Core Unlocker` funkcija koju poseduje M4A89GTD Pro/USB3. Istina, priča o otključavanju jezgra na nekim modelima je stara već skoro godinu dana. Naravno, u to vreme i sam proizvodni proces nije bio baš toliko usavršen, pa je shodno tome bilo i dosta X3 i X2 procesora kojima je stvarno neko jezgro bilo neispravno, pa logično nisu ni mogla biti aktivirana. Sada je situacija primetno drugačija, pa retko koji X3 ili X2 procesor nije podložan otključavanju.

Ishmerish Ko je pio pivo 03.09.2010. 22:11 #241741

ja nemam da platim?!?.....geljan dade tudureste.....

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Danijelk Re: Koliko je tacno? 03.09.2010. 22:16 #241743

broj poruka: 1541
Da nemas ti kojim slucajem 13 god? U tom slucaju ti je oprosteno sto ne razumes tematiku. Dzabe ploca ima opciju za otkljucavanje ako tebi zapadne primerak procesora koji jednostavno nece da se otkljuca, ili ne radi ispravno kad se otkljuca. Prosto da prostije nemoz biti...

:: Koliko je onda ovo tacno http://www.benchmark.rs/benchmark-testovi/maticne-ploce/test-asus-m4a89gtd-pro-usb3/page-4.html
::
:: Jedan deo
:: `...Ovde na scenu stupa `Core Unlocker` funkcija koju poseduje M4A89GTD Pro/USB3. Istina, priča o otključavanju jezgra na nekim modelima je stara već skoro godinu dana. Naravno, u to vreme i sam proizvodni proces nije bio baš toliko usavršen, pa je shodno tome bilo i dosta X3 i X2 procesora kojima je stvarno neko jezgro bilo neispravno, pa logično nisu ni mogla biti aktivirana. Sada je situacija primetno drugačija, pa retko koji X3 ili X2 procesor nije podložan otključavanju
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
unknow13 Da ali.. 03.09.2010. 22:19 #241746

Nemam 13god, i razumem to sto kazes, ali pise da sad retko koji ne moze da se otkljuca, sto znaci da su mi vece sanse da uspem nego da se zeznem. Ali kakav sam baksuz ostajem pri Athlon 635 procesoru :)
Danijelk Re: Da ali.. 03.09.2010. 22:23 #241748

broj poruka: 1541
Ako nemas kinte za neki PhenomII X4 uzmi taj Athlon 635 i uzivaj. Ko jos danas kupuje samo dual core cpu...

:: Nemam 13god, i razumem to sto kazes, ali pise da sad retko koji ne moze da se otkljuca, sto znaci da su mi vece sanse da uspem nego da se zeznem. Ali kakav sam baksuz ostajem pri Athlon 635 procesoru :
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Re: Re: Da ali.. 03.09.2010. 22:28 #241749

Ko god voli igre

http://spedr.com/guec

Lala 4ever!

:: Ko jos danas kupuje samo dual core cpu..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs