Poz svima.. Posle 6 godine odlucio sam da promenim, svoju kantu od kompjutera za nesto malo bolje. Posto vec dugo nisam pratio stvari vezane za racunarske komponente, odlucio sam da se obratim vama da mi date savet za najbolju mogucu konfiguraciju za te pare. Kao sto sam naslov govori treba mi amd konfiguracija za 400 eura, maksimalno 450e. Uglavnom bi bila koristena za igrice, ali bilo bi i nekih radova u photoshopu itd.. Monitor, mis, tastatura i zvucnici mi ne trebaju, znaci samo kuciste.
:: Biostar TA770E .......5 :: Athlon II X2 240......5 :: MUSHKIN 2x2GB 800.....7 :: PowerColor ATI 5750...11 :: HDD Hitachi 500GB.....3 :: DVD neki..............2 :: PSU neki od donji :: Corsair 400CX.........5 :: Silverstone ST40F.....4 :: Topower SilentEZ 500..4 :: :: TO je oko 395e, za ostatak para nađi neko kućište :: :: ::
Sastavio sam bratu masinu pre mozda 2 nedelje (kupio je) za oko 430e (u krusevcu) mada u bg-u takva kosta 400e:
AMD Phenom II 550+ GIGABYTE GA-770T-ES3 Kingston 2GB DDR3 1333Mhz Gainward 9800GT 1GB DDR3 (koja se cuje malo vise pri igranju igrica, mada ne smeta, nista strasno) WD Blue 640GB SATA2 16MB LC POWER 550W GP2 v2.2 Kuciste kinesko (1500din) DVD-RW
Masina radi fenomenalno. Npr Crysis radi itekako bolje na HIGH (1280x1024) nego kod mene na C2D E7300 + 9600GT... itd, masina radi rasterecenije nego moj intel u kombinaciji sa DDR2...
E sad, ja ti preporucujem ovu masinu, samo bi mogo da stavis neku ATI 5750 koje je DX11, novije generacije neko ova nvidia, mada cujem da neki ljudi imaju frku sa pojedinim igricama i drajverima, e sad koliko je to tacno, ne znam...
Mozes da pogledaj i GTS250 koja je fenomenalna karta, ili GTX260 (ako se uklopu u budzet, kosta 14k) Mada ova masina uBG-u kosta 400e, i taman tih 50e dodaj i uzmi GTX260 koja je babaroga kartica...
Vidim da si napisao photoshop, e sad tu je problem... Ako hoces da to klizi treba ti 4GB, mada evo ja vec godinu dana cepam sa 2GB i sve igrice rade fenomenalno, i komp radi super...
Sto DDR2 kada moze opusteno DDR3, jeste da je malo skuplji, ali nova platforma itd. napajanje moze neko brendirano od 500W :), i naravno neka 8xx ploca :), ali to znaci da ce morati da doda jos kesa :).
Znash kako, pogledaj cene, pa ako te izadje masina bez graficke do 320e, ti uzmi GTX260 koja je zver ili ATI 5770, mada sam ja pre za ovu nVidiu...
2GB rama mozes kasnije da dodash, a grafika se samo jednom kupuje, msm ne isplatiti se posle da bacas pare na neku malo jacu.. uzmi u startu dobru karticu i cpu, ploca da bude solidna (ne mora sad neka od 100e, i ova od 60-70e super rade posao)... Svakako i napajanje minimum 500W, ovaj LC POWER je fenomelana, 14cm kuler, necujno..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.