Sta mislite o sledecem izboru komponenti? Napominjem da komp sluzi podjednako za uobicajene radnje tipa slusanja muzike, gledanja filmova, kao i za povremeno igranje igrica. S obzirom da ce biti postavljen u skucen prostor (mala soba 3x3 ;)) nije pozeljno da se puno greje, niti zahteva brdo coolera.
I jos jedno pitanje. Posto sam se odlucio za memoriju Corsair, a po savetima poznavalaca sa foruma, dal je bolje uzeti 2x512 Corsair DDR2 800MHz ili paket Corsair TwinX 2x512 675MHZ (ona iz IMTELA ;))))?
Ostatak konfiguracije AMD Athlon AM2 3000+ MBA AM2 Asus M2N-E nF570,dual 250 WD-KS 16Mb SATA2 X800XL AIW 256GDDR3 256bit - potreban Tv tuner, zato ovaj izbor grafike
ovako: za memoriju se slazem, mislim da je bolje da uzmes sad 1gb corsair na 800mhz, pa da dokupis kasnije jos 1, ali se nikako neslazem za grafiku!!!
kombo uredjaji nisu preporucljivi za zahtevne korisnike, oni postoje za neznalice i one koji kupuju tek da bi kupili!!!
moj preglog je 7300gt (256 ddr3) i posebno neku tv kartu!
po tvom postu i tvojim izborom graficke akljucujem da hoces da eliminises tv, vodi racuna da ako kupujes tv karticu za komp bolje je da kupis neku malo bolju, samim tim i skuplju, jer iz mog iskustva znam da je masa tih tv tjunera jedna velika zabluda i da se na njima jeko tesko gledaju slabiji kanali!!!
moj predlog za tv kartu je: Hauppauge WinTV PVR-150, mozda jeste malo skuplja, ali bar znas sta si kupio (ima hardverski MPEG2 enkoder i zato ne opterecuje procesor!!!!)
ako ti je ovo mnogo skupo a ti onda pogledaj jos malo, ali ako me poslusas neces se pokajati!!
sto se ploce tice, reci cu samo ok!!! moj izbor za athlon bi mozda bio gigabyte, a za graficku leadtech, ili gainward!!!
Cini mi se iz tvog posta, da komp neces klokovati, pa mislim da bi ti bilo najbolje da uzmes memoriju koja je najjeftinija, da ima dobru garanciju i da se slaze sa tvojom plocom. Ako tv tuner ne koristis za snimanje, programa, mislim da nema potrebe uzimati tako nesto, ipak je oko 100e. ATI tuneri su veoma kvalitetni, mislim da za gledanje ti nista bolje nije potrebno. Sve ostalo je sasvim OK.
Na poslu imam nekustaru ATI (VGA + TV) karticu, ne secam se modela, i po mom subjektivnom misljenju ima najbolji kvalitet slike (TV), sa obicnom antenom i sa kablovskom...
Imao sam Leadtek expert, sada i PVR2000, cinjenica je da ne opterecuje CPU, ali ostaje utisak da je kvalitet slike bolji na starom ATI-ju.
Nisam video novije primerke ATI kartica, ali verujem da kvalitet nije losiji...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.