Komp ti je generalno ok ali nikako da shvatim sto ljudi uzimaju SLI kada ce dati vise para za plocu, moras da kupis 2 grafe i strava napajanje da bi sve to lepo radilo.U tvom slucaju ja bi uzeo neku drugu(jeftiniju plocu) a ostatak para usmerio na graficku: 7900gs x1950pro 7900gto
Ja bih zaobisao MSI plocu, i delim misljenje za SLI osim ako bas ne planiras da koristri dve najjace graficke. Takodje mi se ne svidja izbor memorije, ako mislis da klokujes. Ako ne mislis da kolokujes mozes da uzmes slobodno sto jeftiniju memoriju, vazna je garancija i da bude kompatibilna sa tvojom plocom, posto AM2 ima problema sa memorijama.
Pored CPU-a i vrhunske graficke 1GB memorije je vise nego malo. Bolje ce da radi srednja graficka i 2GB memorije, nego vrhunska i 1GB memorije. Memorija ti je "usko grlo" konfiguracije.
Kupi ATI x1950 Pro uz 2x1GB memorije i ne beri brigu (od ustede na ploci i drugoj grafickoj bices tu negde).
U "testovima" ces imati rezultate sa dve karte 7600GT nesto bolje nego sa jednom x1950 Pro, ali u vecini igara DOSTA BOLJE (!!!) radi jedna jaka greficka nego dve srednje. A i upgrade racunara je mnooogo laksi kasnije.
Ne bacaj pare!!! Memorija !!!
Osim ako si freak koji voli da vrti testove, a ne da kosti komp za igranje ili kakve druge aplikacije.
dobro onda ovako koja je najbolja kombinacija maticna ploca,procesor,memorija i graficka do 700E ja nije sto bas hocu sli ali kasnije bi dodao jos jednu graficku
Ako razmisljas o dual core procesorima u cenovnom rangu koji si naveo onda iskljucivo core2duo 6300 (iz razloga sto kupujes i plocu).
Pazi na izbor memorije, prelistaj malo strucne literature i izaberi best buy.
Sto se tice chipseta, intel 975x je odlican u reviziji 2 koja podrzava najnovije intel procesore, 945 je za low budget konfe, a 965 se isplati iskljucivo u skupljim verzijama ploca (preko 150 eura). Ovo nisam izmislio, koristio sam vise strucnih izvora za ovakav tip informacija. Amd u am2 soketu je nezrela platforma i tek ce se na trzistu pojaviti pravi izbor ploca, tako da sa njom treba sacekati.
Sto se tice grafike, ako gadjas cenovni rang do nvidie 7900gs a zelis da imas sli opciju, mozes komotno da kupis dve leadtek 7300gt extreme sa 128mb gddr3 i vezes ih u sli, jeftinije su, klokuju se fenomenalno a u radu se pokazuju bolje od 7900gs (svakako ces ih za godinu dana lakse prodati i manje izgubiti nego na jednoj skupoj kartici). Opusten klok koji sam bez korekcije voltaze uspeo da izvadim na leadtek 7300gt je 620 za gpu (sa pocetnih 500) i 810 za memaru (sa pocetnih 700), sa napomenom da moze jos da se tera, ali sam za sada i ovako zadovoljan.
Kartica je klokovana na DFI INFINITY NF4 Ultra koja nema sli opciju.
Nikako, ali nikako ne uzimaj dve 7300GT, jer imaju 128mb. Nista neces dobiti sa time, osim poena u 3DMarku. Po meni i 7900gs ni je bes buy izbor zbog 256 rama. Uzeo bih ili 7600GS 256MB ddr3 ili 7900GTO, ali nikako 2*7300GT.
pazi ovako, sve to je ok, osim ploce, definitivno su ovi gore u pravu, dao bih ti topli savet da uzmes neku od Abitovih ploca, neku koja nije SLI, uvoznik je BelComputers u pozeskoj, ostavi graficku, odlicna je, memorija ti je odlicna, kao i procesor, za sve to ti treba napajanje, bar 450w...ja inace nisam za AMD, ali taj je sasvim ok.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.