ploca M4A89GTD, hard wd 1tb black, mora da je greska na jednom od njih, znaci `bootmgr corrupt or missing` ili tako nesto slicno. Isao sam na console repair i win reinstall, ovo je bilo najjednostavnije, i sad se sistem dize.
Posle post-a izbaci asus-ovu naslovnu stranu, da li zelite u bios i slicno, pa onda opet vrati na crn ekran nesto izlistava i izbaci drivers not found, i na kraju podigne sistem. Ne bih rekao da je to normalno ponasanje.
Evo ovo je citat sa foruma sedmice, izgleda ipak postoji autoformat pre win 7 instalacije:
`It is not necessary to create the Windows 7 partitions on a new (empty) hard drive or format the partitions before installing Windows 7 as the installer will do that automatically.`
Jedino nisam siguran za prvi sektor, boot ili mbr mozda mi oni prave problem?
Pomoću njega probaš da obrišeš sve particije, zatim da ih napraviš ponovo.
TO SVE POD USLOVOM DA NEMAŠ NIŠTA VAŽNO NA DISKU
Probaš da instaliraš 7-icu.
Ako ni to ne pomogne, probaj da skineš neku verziju Hiren`s Boot CD (10.6....10.0) koja ima više programa za upravljanje particijama (npr. Acronis) i da tako pokušaš da rešiš problem.
To se dešava nekada nakon reinstalacije Windowsa 7, on napravi neku sistemsku particiju od par stotina MB, probaj da nešto uradiš sa ovim.
je da ostaviš neparticionisan prostor na disku na početku, nekih 100gb ili kolko god da oćeš sistemska da bude velika i pustiš win7 da sam napravi šta mu treba. Ostatak diska napraviš prethodno logičku za storage.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Najbolje da ostaviš prazan prostor oko 100gb bez ikakve particije na početku diska i iwn7 će tu sam sebi da napravi brlog, samo mu prilikom instalacije kažeš da se uvali tu, to je najsigurnija opcija. Ako stavljaš XP posle sedmice na particiju na kojoj je već postojala sedmica a ti je samo formatirao onda ti treba fixboot i slična sranja. Ako si obrisao tu particiju gde je bila sedmica pa onda pravio novu na kojoj će da bude xp ne treba ti ni onda da se cimaš sa fixbootovima.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.