realno.... zamenis grafu, kupis dobar cpu kuler.... i ostane ti para :) mislim lepo bi ti legla 5850 ali ja nikad ne bih bacio 200+ za grafu :D nekako 100e je ok :P ali aj daj na primer neznam 170e za GPU i 30 cpu kuler nek ti ga neko OC ako bude usko grlu usta cisto sumnjam i vozi
ako cepash igre,ja bih tu stavio samo novu grafu (radeon 5770 recimo,bice dovoljno),jer opet bez obzira na i3,i5,7 i phenome II ,imas odlican procesor i bez obzira na ddr3 ,ja tu sem grafe,ako igras igre,ne bih menjao nishta.
ako se bavish,necim profesinalno,to ti sigurno odradjuje posao,a i sad ti nije neko vreme,bas za kupovinu,al ako bas ocesh,mozda ovako: za to gore,realno ako ima garanciju mozes da uzmes nekih 300e
+ jos 300e=600e=63 000 dinara,ako gledamo eur oko 105
Za te pare trenutno po meni neshto ovako: AMD Phenom II x6 1055T 2x2GB DDR3 1600mhz Mushkin Blackline CL7 Asus M4A88TD-V EVO/USB3 EVGA GTX 460 768mb DDR5
Ovo gore sve zajedno 61 500 dinara u At*m-u
naravno ima i drugih radnji,gledao sam ovde,jer realno imaju najbolji izbor,naravno uvek mozes da uzmes i na vise mesta i tako ustedish.
mada posteno nista ja tu ne bih dirao,do kraja godine,kad bi trebalo ipak da bude novina,kod amd procesora
a mozes i samo grafu da promenish,ako za to ima,realne potrebe
suludo je da menja super masinu ! samo grafu i jos napajanje ako ti je slabije i to je to... znaci da prodas to za 300 i dodas 300e i sa 600e ces da kupis nista bolje novo, cak i slabije.... Menjaj grafu nadji polovni 5850 u garanciji ili novu, neznam kakve su nvidie ove 470 vidim da ih hvale a ide i zima :P salim se ... nemoj da prodajes i menjas za i3 ili i5 isto sranje ja nisam video razliku izmedju i5 i e8400 u igrama do duse sve bilo na difoltu!
Najblizi sam tome da ostavim masinu za kucnu upotrebu, a da kasnije kupim potpuno novu za rad. Za trenutne potrebe posla ova masina mi sve zavrsava.
Posto su cene toliko pale da je pitanje da li se dobija 300 evra (a ~200 je pre godinu i nesto sitno placen recimo samo procesor. ploca vredela ~150, memorija ~100, graficka ~100 => ulozeno ~550 evra), cenim da mi je isplativije uloziti 600-800 i kupiti drugu masinu kasnije, nego poklanjati ovu i preci na nesto slicno.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.