msi 770t-c45 amd athlon II 435 box x3 transcend ddr2 2gb 800 wd sata II 500 gb lg dvd-rw blueberry case 872 500w gainward geforce 9800gt gddr3 512mb lg w2243 21`5
Kad sam ga doneo radio je jedno 4-5 sati i posle toga neprestano se restartovao sam od sebe bio je u stand-by, pa sam ga vratio, kod njih je bio jedno 2-3 dana vratili su rekli su da jesve ok i radio je neko vreme ali bar tri puta na dan se restartuje sam od sebe,U cemu je problem napajanje???? Ako neko ima ideju bio bi mu jako zahvalan.
Temperatures: Motherboard 41 °C (106 °F) CPU 54 °C (129 °F) CPU #1 / Core #1 39 °C (102 °F) CPU #1 / Core #2 39 °C (102 °F) CPU #1 / Core #3 39 °C (102 °F) GPU Diode 45 °C (113 °F) Hitachi HDS721050CLA362 42 °C (108 °F)
AMD se ne ponaša tako kada se pregreje. U slučaju pregrevanja, win se zaglupi ili se pre toga ugasi, ali se ugasi. Nikakvo restartovanje. Pre će biti bljujpaberi... ako nije neka glupava softverska caka vezana za grafiku.
to zavisi od ploce, jer je ona ta koja gasi.. @Kurgan, koje napajanje imas?
:: AMD se ne ponaša tako kada se pregreje. U slučaju pregrevanja, win se zaglupi ili se pre toga ugasi, ali se ugasi. Nikakvo restartovanje :: Pre će biti bljujpaberi... ako nije neka glupava softverska caka vezana za grafiku :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Iscackaj u biosu cool and quiet opciju stavi DISABLE chasis instructions DISABLED warning temperatures DISABLED ili max tipa 95C Shutdown temperatures ako poseduje tu opciju DISABLE ili max mogucu pre svega toga stavi tj load default values ili optimal values pa onda steluj malo bios u windowsu idi control panel/system/advanced/setting gde je start up and recovery iznad environment variables destikliraj automaticly restart i jos 2 opcije pod xpeom pod vistom 2 opcije event log i automaticly restart.......... FLASHUJ BIOS IMAS M-FLASH MODUL preko USB procitaj manual knjiga uz plocu ima dosta bagova tako da flash ne gine ....
i ne vredi opet ljudi kupuju jer je jeftin.Ipak ne bi ti preporucio CnQ disable ,jer on bas smanjuje temperaturu.Izgleda je MSI tu nesto zasro sa biosom .Flash sa zadnjom verzijom biosa.Druga slaba karika je napajanje koje je divljak.Ne znam koji ti je OS ,ali ako je XP stavi u max battery saving ,ako je Win7 power saving profil balanced sve to uz CnQ enable ,to je ipak AMD chipset trebao bi CnQ da radi odlicno ,ali sa MSI je sve moguce.
onda moras da stavis AMD procesor driver ,t.j CNQ driver imas ga na AMD sajtu ,tek onda CnQ radi ,bez toga drivera na XP u nece da radi i moguce je da se zato desava to ,ako je to Win7 onda ne mora.
Pogledaj event log posle famoznog reseta desni klik na my computer i onda manage event log viewer pregledaj sve application hardware system Administrative events Bice sigurno crveni event error ili zuti udji u njega i pogledaj sta zapravo pravi crash i reset sistema neki VD_filedisk.sys neki service itd sta si instalirao
AMD ima thermal protection od K8 arhikteture.CPU dobije instrukciju da posalje system u shutdown.
Fortunately, all AMD K8 CPUs (Athlon64, Opteron) have built in thermal protection. If they get hot enough to start to fail, the chip will typically throttle itself (reduce duty cycle) to avoid damage. If that still doesn`t work, it will shut down.
:: AMD ima thermal protection od K8 arhikteture.CPU dobije instrukciju da posalje system u shutdown :: :: Fortunately, all AMD K8 CPUs (Athlon64, Opteron) have built in thermal protection. If they get hot enough to start to fail, the chip will typically throttle itself (reduce duty cycle) to avoid damage. If that still doesn`t work, it will shut down :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.