Sastavio sam bratu masinu do 400e, tj sad idemo da vidimo sta imaju od ovoga:
AMD Athlon II X3 440 GIGABYTE GA-MA770T-ES3 Kingston 2GB DDR3 1333mhz WD 640GB blue 16MB Gainward 9800GT LG DVD-rw LC POWER 550W Kuciste (kinesko)
E sad u toj prodavnici gde ima vecinu ovih stvari nemaju GA plocu nego neku: Biostar TA-770T-E3 (tako nesto) video sam na netu dobra je, cak i ima 4 slota za ddr3 nasuprot 2 kod ove GA. Sta vi mislite? Ovde nemaju bolju grafiku do 9k, mislio sam da mu stavim ATI 5670 (eventualno ati 5750) ali se ne uklapa u budzet, tj ati 5670 je dosta slabija od ove 9800, a 5750 je skuplja... Najbolje bi bilo kad bi nasli ati 4770 ali je nigde nema.
ako ne mozes da probijas budzet, mozes da zakines na jednom jezgru. AIIx2+5750 ima dosta bolje gaming performanse (i drasticno manju potrosnju i cpu i gpu) od AIIx3+9800gt. naravno, pod pretpostavkom da sklapas gaming masinu
Ma coveku je frka zbog garancije da uzima u bg-u, ako se nesto nedaj boze desi, posle mora da se cima, ovako ga je izaslo 45k ova masina, a u bg-u bi 41k, jbg...
Recite mi da li moze ovaj Phenom II 550 da se otkljuca na ovoj ploci i sta dobija time?
Bilo je XXX tema, ali niko se nije bio setio da testira masina i da vidi sta dobija, interesuje me samo gaming i uobicajan rad.
Re: A što da ne može da se otključa ako ploča ima otključavanje
05.08.2010. 14:03
status: user broj poruka: 2836
Hm, tesko da mogu da se dobiju performanse kao 945... Niko do sad nije postavio testove na forumu npr Phenom II 550 (default) i unlock, pa da vidimo sta se stvarno dobija... Znam da su vecina njih otkljucali, ali koliko se dobija, to skoro niko ne zna...
:: Naravno pod uslovom da te ukenja :: :: Pa šta znam, vidi test phenoma x2 550 protiv x4 945 recimo pa ćeš da vidiš šta dobijaš :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Dobar ti link druze,na njemu se lepo vidi debil koji je u stvari dobio ne funkcionalno otkljuvcavanje(jezgra)i koji vrsi testove sa razlikom od 600MHz u kloku.Tako da slobodno mozete da zanemarite ovaj klip.
Ma jebem li ga, video naslov klipa i samo bacio link, nisam ga ni odgledao do kraja, racunao da je ok...
Ono sto mogu da kazem iz iskustva, da smo kod ortaka otkljucali doticni CPU na MSI 790FX-GD65 ploci a posto on radi u programima tipa Cubase i sl. i idiotskom kolicinom plug-inova u opticaju, sa cetiri komada je Cubase prilicno lakse disao u svakom pogledu nego sa dva. Cpu nije klokovan. E sad, nisam vrteo benchmarke, ali ako je suditi po vidjenom, ima dooosta ubrzanja.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
GA-MA785GT-UD3H/ AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX /CFT-600-14CS/Chieftec Black Dragon/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
:: Hm, tesko da mogu da se dobiju performanse kao 945... Niko do sad nije postavio testove na forumu npr Phenom II 550 (default) i unlock, pa da vidimo sta se stvarno dobija... Znam da su vecina njih otkljucali, ali koliko se dobija, to skoro niko ne zna... :: :: :: :: Naravno pod uslovom da te ukenja :: :: :: :: Pa šta znam, vidi test phenoma x2 550 protiv x4 945 recimo pa ćeš da vidiš šta dobijaš :: :: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: :: ::
Ae neko nek mi napise caskom kako da namestim ovaj Phenom II 550 sa 3.1 na 3.5GHz, msm znam da overklokujem, ali nisam nikada ove phenom procesore u kombinaciji sa 770plocom... Trazio sam teme ovde na forumu ali ne mogu da nadjem nikako...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.