Vreme je da se trose pare, pa molim za savet-Sta uzeti?
STRANA 1 OD 3
scientist
Vreme je da se trose pare, pa molim za savet-Sta uzeti?
25.07.2010. 16:39
T28322
status: user broj poruka: 488
Pozdrav svima!
Menjam sedam godina staru kantu, i evo sta sam mislio da uzmem:
Phenom II x4 925 vs x4 955 black (Jel mi zaista treba vise od 2 jezgra?) M4A89TD PRO/USB3 /// M4A89GTD PRO/USB3 . Ovaj prva ima siri dijapazon memorije, a druga integrisanu grafiku. Kojoj da dam prednost? Mislim neku 5770, ali ih zaista ne razlikujem. CuCore, Vapor x, Hawk, neku PowerColor? Koliko sam video cena varira u dijapazonu 130-160 otprilike. Geil black 2x2gb 1333 / 1600 Wd caviar WD6402AAEX 6gb/s Optika Samsung CoolerMaster gx 650. Ali mozda i silent power. Sto se tice napajanja slusam brze i spretnije od sebe. Centurion 590 / cm 690 / haf 922 / element t / ch07b / ch08b. Tu sam neodlucan.
U kojoj meri je ovo uravnotezeno? Znaci ne planiram da skoro menjam komp, posle ovog mislim. Mozda da batalim 6gb/s i lepo uzmem jeftiniju plocu i hard? A lepo sam sebi davno rekao da nikad necu uzimati komponente skuplje od sto marke. Al djavo mi neda mira.
Pa ovako racunar je gejmerski a para imam koliko hoces. Salim se, ova suma gore bi bila neki maksimum. Znaci negde oko 800 eur. Al naravno moze i manje, ako me neko ubedi da je ovo preterano.
Girl I 18-25 BlackEdition ili Girl II Blue edition 25-35 Ovo drugo je stariji cip ali znatno bolje sluzi memorija..
Barselona VIA Trst,Azurna Obala.2010 Avgustus. Odlicna Motherboard
57-70 nije tako lose,ali ja bih isao na 18-35,ipak ce duze da traje.
Hard ti mora biti veliki najmanje 20 CM,inace procesor nece da radi valjano.
Memorija 10-15 dana na 25747 Mhz. Ako bi trajala duze,bio bi ljut ceo zivot.
Napajanje SaIzvora (BistreVode) serija LetoSuma direkt u usta 2010.
Optika sto deblja ako si ocoraveo pored kompa u zatvorenom prostoru.
Kad sve saberes,bice dosta manji trosak od te gvozdjurije koju si gore naveo.I bice ti lepse pogotovu ako se odlucis za Blue edition.Ja imam nesto takvo,i odlicno me sluzi iako se cesto zagreva. Pozdrav.
Phenom II x2 555 black Asus M4A79XTD EVO/USB3 ili Asus m4a88t-v evo/usb3 najjeftiniju 5770 za 130 e Geil black 2x2gb 1333 / 1600 (memorija ostaje ista) Samsung spinpoint f3 HD502HJ Optika Samsung CoolerMaster gx 550 element t
i onda imam neku ustedu od preko 100 eur jel sam dobro razumeo?
Procesor naravno uzmi Quad, uvek dobro dodje ta dva jezgra...
Šta ti znači da prva ploča ima širi dijapazon memorije? Veći izbor misliš? Ako to misliš, tu grešiš...
Integrisana grafika dobro dodje kad prodaješ grafičku, čisto da ne ostaješ bez slike...
Što se tiče 5770, to sve što si naveo su OC verzije sa boljim hladjenjem, sem Powercolor, to je proizvodjač, a ne verzija. Moja preporuka ti je Sapphire Vapor-X ili MSI Hawk jer imaju malo bolje hladjenje.
Napajanje od 600W ti je dovoljno za tu mašinu, pa čak i za neki upgrade u budućnosti, tipa 5850.
Kućište bih uzeo CM 690II Advanced. Crn enterijer, dobro hladjenje, filteri, klasičan izgled.
6GB sata ti realno i ne treba ako ne radiš često upgrade, jer ti je i potreban SATA 6 HDD, a s`obzirom da padaju cene SSD-a, po meni je nepotrebno ulaganje u SATA6...
Sve u svemu, fino uravnotežena konfiguracija...
Ralebrale te zajebava, toliko je očigledno. Samo ga zaobidji, čoveku je dosadno... __________________ Scourge of PCBerza
Jel veca brzina veze izmedju harda i ploce utice na performanse ili sluzi samo za lepotu i tipa kad treba da iskopiras 700GB filmova sa jedne particije na drugu?
Kada vec ides na AMD ides na SATA 3 hard sto si naveo, po mogucstvu 1TB prostora nikad dosta. Sto se tice procesora super je taj x4 955, a moze i x4 925, predlozio bih ti da uzmes 5830 umesto 5770, a sto se tice kucista Xigmatek Asgard je odlican, pogledaj mozda ti se svidi, takodje Thermaltake Element kucista su odlicna, plocu gledaj neku sa 8xx chipsetom, eto to je to :). Ako ti je frka za pare uzmi 2gb memare bice ti sasvim dovoljno, pa posle dokupi :).
Jos nisam siguran da li idem na sata 3, zato sto je ta varijanta skuplja od sata 2 jedno 70 eur, neznam da li se to isplati. A koliko vidim 5830 je skuplja od 5770 takodje za jedno 60-70 eur, i neverujem da se ta razlika isplati.
A plocu bih onda mogao da uzmem M4A88T-V EVO/USB3 u varijanti sata II.
To ti je ukupno 60 evra, mozes da uzmes malo jeftiniju plocu GigaByte 890GPA-UD3H ona je oko 20-30 evra jeftinija.
Pozdrav!
:: Jos nisam siguran da li idem na sata 3, zato sto je ta varijanta skuplja od sata 2 jedno 70 eur, neznam da li se to isplati. A koliko vidim 5830 je skuplja od 5770 takodje za jedno 60-70 eur, i neverujem da se ta razlika isplati :: :: A plocu bih onda mogao da uzmem M4A88T-V EVO/USB3 u varijanti sata II. :: :: ::
mogu reci da samo uzimas 4 jezgra obavezno, e sad posto pravis gejmerski komp onda je jako bitna grafika ako oces na max maxa da igras, tako da za nadalje kao sto kazes ta 5770 ce biti dovoljna ali ne sa maximalnim detaljima i velikom rezolucijom, tako da po meni ja bih isao na 5850 ali je to dosta skupo :( Jedino kad se pojavi gtx460 i ako bude imala razumnu cenu do nekih 20k pa nju da uzmes, jer kad je naklokujes ima da radi pa da razbija :))
Ma uzimaj slobodno 5770. Ja na 3850 igram igrice skoro na max detaljima na 22`. To skoro znaci ne palim AA. Kasnije uzmes jos jednu 5770 i budes miran. Pozdrav :) Pa to bato nije normalno!!!
:: Covek uvek za 10 eur vise moze da uzme bolju komponentu. I tako 10 po 10 i stignes do 1k eur, sto je previse :: :: Pa kolika je razlika izmedju 5770 (koja je pre 2 meseca bila best buy all times) i 583 :: :: ::
Ako si taj računar koristio sedam godina onda svakako nije mnogo da sačekaš par meseci do kraja godine. Sad je potpuno loš trenutak da kupuješ nov računar. Kraj godine će biti vrlo interesantan po pitanju ponude najvažnijih igrača tako da ti je bolje da još malo pričekaš i eventualno dodaš još nešto kinte da to bude što jače.
Ja ne vidim neke najave oko Phenoma 3, niti nekog novijeg Intel procesora, USB 3.0 i SATA 3.0 su tu, 5830 je jeftinija nego ikad, hardovi nisu skupi,...
Sto se tice napajanja izdrzace ti to 5770 CF laganica :).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.