ako ne moraš ni jedan. Torqx ima Idilinix `Barefoot` a M28 ima Samsung kontroler. Oba su modeli od prošle godine.
Ja imam Kingston V+ 64GB Gen 1, koji je manje više identičan sa M28. Za prošlu godinu je bio OK, ali sada imaš mnogo bolji izbor za iste pare.
Video sam da se kod nas pojavio Mushkin Callisto 60GB koji je malo jeftiniji od ta dva modela, ali ima novi SandForce 1200 kontroler i mnogo bolje performanse od istih. Po cenama na PCB vidim da je slične cene kao Torqx, a oko 2000 din jeftiniji od M28.
Procitao sam ceo test.Slazem se da je za nijansu brzi Mushkin Callisto 60GB 285/275MBps Ali testovi u stvarnosti nisu bas kao na papiru. Drugo za ovu marku nikada cuo nisam i jos daje garancuju od 2 god dok Patriot pravi memorje 25 godina i daje garanciju od 10 god plus duplo duzi radni vek uredjaja. MSI 975x Platinum Power up Edition Intel core 2 quard q6600 go(OC 3.2ghz) 4x1Gb Kingstone 800Mhz Dual Chanel Saphire HD 5770 1Gb New edition SSD PATRIOT 64GB SSD Torqx M28 HDD 2x Maxtor 160gb 7200rm LCD Acer 23` Full HD Win 7 64 bit
Mushkin pravi memorije samo 16 godina :) Daleko su od nepoznate marke.
:: Drugo za ovu marku nikada cuo nisam i jos daje garancuju od 2 god dok Patriot pravi memorje 25 godina i daje garanciju od 10 god plus duplo duzi radni vek uredjaja.
Ali kažem ti, imam SSD sa Samsung kontrolerom koji je po svemu skoro isti kao M28. Pored njega imam i Kingston V40, koji je u suštini pola Intel M G2 80GB, i mogu ti reći da ga po pitanju IOPS-a i random write-a Intel ga odvaljuje, iako je obogaljen (prepolovljen broj kanala).
U cenovnom ragu do 200e ima i boljih izbora. Intel 80GB G2 je i dalje najbolji izbor za taj cenovni rang. Testirao sam SSD-ove sa većinama kontorera (Intel, Samsung, JMicron, Indilinx), iako na papiru možda tako ne deluje najbolji, Intel-ovi SSD daju najstabilnije rezultate i nekako su zaokružena celina.
Kupljen je stigao juce. Ubija kako radi sve kao na papiru,Garancija 120 Meseci ili 10 godina. Sitnica! :) :) :) Firmware Upgrade na najnoviji. Podrzava i ima auto TRIM. :) Pozdrav!
MSI 975x Platinum Power up Edition Intel core 2 quard q6600 go(OC 3.2ghz) 4x1Gb Kingstone 800Mhz Dual Chanel Saphire HD 5770 1Gb New edition SSD PATRIOT 64GB SSD Torqx M28 HDD 2x Maxtor 160gb 7200rm LCD Acer 23` Full HD Win 7 64 bit
Pa ovo i nije tako strasno skupo za ono sto nudi pogotovu sto je duplo veceg kapaciteta od Mushkin Calisto a pri svemu tome je skoro duplo brze.
Mada je potpuno sve jedno dal ces uzeti jedan OCZ ili dva Calist pa u raid jedino sto je u ovoj raid kombinaciji mushkin za nijansu brzi i nesto skuplji.
Ako se neko bavi montazom HD ili super HD video materijala ova cuda su mu imperativ u masini.
Koliko je meni poznato još uvek ne može da se odraditi raid na ssd-u a, da imaš trim opciju, tako da će vremenom ssd-ovi u raid nizu gubiti na perfomansama
:: Mada je potpuno sve jedno dal ces uzeti jedan OCZ ili dva Calist pa u raid jedino sto je u ovoj raid kombinaciji mushkin za nijansu brzi i nesto skuplji ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.