Ako na grafikonu stoji da efikasnost ne pada ispod 84%, da li to znachi da preostalih 16 dodatno `vuche iz zida`, ili toliko od ukupne snage ne mozhe da `izbaci`?
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
Eto ako te interesuje, ovo što je nenika rekao je ono što piše na LC napajanjima i onim buđavim kinezima. Oni mogu da povuku iz zida 500w, ako im je stepen iskorišćenja 80% znači da tvoje komponente mogu da dobiju 400w maksimum (i još oduzmeš par % po godini starosti napajanja i još 5% ako je deklarisano na temperaturi nižoj od radne). Ako na kvalitetnom napajanju recimo piše 500w to je onda garantovano 500w tvojim komponentama koje ako povuku toliko znači da iz zida napajanje uzima 575w. Takođe što je napajanje bliže maksimalnom opterećenju stepen iskorišćenja mu opada, recimo na 400w je 85% a na 500w 80%, tako nešto, kod kvalitenih naravno varira manje.
Malo se raspisah, ko zna, možda nekog i ne bude mrzelo da čita pa ne bude džabe...
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Bice dosta. Jedino ako planiras da ubacis u tu zver jos jednu `zver` tipa 5870, GTX470/480 bi ti trebalo nesto jace napajanje, al otom potom :)
:: Da li ce sledecoj konfiguraciji biti dovoljno kvalitetno napajanje (tipa Corsair/Cooler Master/OCZ) od 500-500W :: :: -Core i7 92 :: -GA-EX58-UD :: -8x WD od 1T :: -nVidia quadro fx 58 :: -2-3 x case coole :: -povremeno do 2x USB device i povremeno firewire devic :: :: :: Anti-depressives controlling tools of your syste :: Making life more tolerabl :: ::
evo samo da ti dam predlog-pohvalim, da mozes da uzmes OCZ 600w MXS-pro, i ima sigurno da ti tera to, napajanje je do sada koliko ga imam perfektno, i jos kako sam ga za dzabe nabavio 8k nista vise nemam da dodam.
pozdrav :)
:: Da li ce sledecoj konfiguraciji biti dovoljno kvalitetno napajanje (tipa Corsair/Cooler Master/OCZ) od 500-500W :: :: -Core i7 92 :: -GA-EX58-UD :: -8x WD od 1T :: -nVidia quadro fx 58 :: -2-3 x case coole :: -povremeno do 2x USB device i povremeno firewire devic :: :: :: Anti-depressives controlling tools of your syste :: Making life more tolerabl :: ::
Ovo su podešavanja sa tvojim procesorom, 3DDR3 memorije, i Quadro fx560 karticom, 1 optikom, 8 SATA diskova, capacitor aging 25% (24/7 usage and 1+ years)
Dakle: od 460W, pa koliko god hoćeš, što se tiče snage. Što se tiče struje, kao što vidiš, zavisi od modela.
Ti si SUPER prosao za taj OCZ 600W si dao 8000din? Me zezas?
Ja sam Corsair 650W sa 5god garancije platio toliko...
Nije tebi nesto jasno u tom svetu napajanja ocigledno...
:: evo samo da ti dam predlog-pohvalim, da mozes da uzmes OCZ 600w MXS-pro, i ima sigurno da ti tera to, napajanje je do sada koliko ga imam perfektno, i jos kako sam ga za dzabe nabavio 8k nista vise nemam da dodam. :: :: pozdrav :) :: :: :: :: Da li ce sledecoj konfiguraciji biti dovoljno kvalitetno napajanje (tipa Corsair/Cooler Master/OCZ) od 500-500W :: :: :: :: -Core i7 92 :: :: -GA-EX58-UD :: :: -8x WD od 1T :: :: -nVidia quadro fx 58 :: :: -2-3 x case coole :: :: -povremeno do 2x USB device i povremeno firewire devic :: :: :: :: :: :: Anti-depressives controlling tools of your syste :: :: Making life more tolerabl :: :: :: ::
:: cek ne kapiram :: :: Ti si SUPER prosao za taj OCZ 600W si dao 8000din? Me zezas :: :: Ja sam Corsair 650W sa 5god garancije platio toliko.. :: :: Nije tebi nesto jasno u tom svetu napajanja ocigledno.. :: :: :: :: evo samo da ti dam predlog-pohvalim, da mozes da uzmes OCZ 600w MXS-pro, i ima sigurno da ti tera to, napajanje je do sada koliko ga imam perfektno, i jos kako sam ga za dzabe nabavio 8k nista vise nemam da dodam. :: :: :: :: pozdrav :) :: :: :: :: :: :: :: Da li ce sledecoj konfiguraciji biti dovoljno kvalitetno napajanje (tipa Corsair/Cooler Master/OCZ) od 500-500W :: :: :: :: :: :: -Core i7 92 :: :: :: -GA-EX58-UD :: :: :: -8x WD od 1T :: :: :: -nVidia quadro fx 58 :: :: :: -2-3 x case coole :: :: :: -povremeno do 2x USB device i povremeno firewire devic :: :: :: :: :: :: :: :: :: Anti-depressives controlling tools of your syste :: :: :: Making life more tolerabl :: :: :: :: :: ::
Tako da nisi bas upucen sa ovim ovde vacarosima, tj nije tebi bas jasno nesto u OVOM OVDE svetu trzista
:: cek ne kapiram :: :: Ti si SUPER prosao za taj OCZ 600W si dao 8000din? Me zezas :: :: Ja sam Corsair 650W sa 5god garancije platio toliko.. :: :: Nije tebi nesto jasno u tom svetu napajanja ocigledno.. :: :: :: :: evo samo da ti dam predlog-pohvalim, da mozes da uzmes OCZ 600w MXS-pro, i ima sigurno da ti tera to, napajanje je do sada koliko ga imam perfektno, i jos kako sam ga za dzabe nabavio 8k nista vise nemam da dodam. :: :: :: :: pozdrav :) :: :: :: :: :: :: :: Da li ce sledecoj konfiguraciji biti dovoljno kvalitetno napajanje (tipa Corsair/Cooler Master/OCZ) od 500-500W :: :: :: :: :: :: -Core i7 92 :: :: :: -GA-EX58-UD :: :: :: -8x WD od 1T :: :: :: -nVidia quadro fx 58 :: :: :: -2-3 x case coole :: :: :: -povremeno do 2x USB device i povremeno firewire devic :: :: :: :: :: :: :: :: :: Anti-depressives controlling tools of your syste :: :: :: Making life more tolerabl :: :: :: :: :: ::
au, sto ste pokvareni, osecam da sada lik sedi i place dok cita ovo...
:: Jel me zajebavas???? :: :: http://pcberza.rs/komponente/napajanja/1161-397-0-0 :: na ovu cenu dodaj jos jedno 500+ kinte ovde u Nisu pa ce sve samo da ti se kaze, a taj corsair i da je imao ovde bi kostao 9k+ !! :: :: Tako da nisi bas upucen sa ovim ovde vacarosima, tj nije tebi bas jasno nesto u OVOM OVDE svetu trzista :: :: :: :: :: cek ne kapiram :: :: :: :: Ti si SUPER prosao za taj OCZ 600W si dao 8000din? Me zezas :: :: :: :: Ja sam Corsair 650W sa 5god garancije platio toliko.. :: :: :: :: Nije tebi nesto jasno u tom svetu napajanja ocigledno.. :: :: :: :: :: :: :: evo samo da ti dam predlog-pohvalim, da mozes da uzmes OCZ 600w MXS-pro, i ima sigurno da ti tera to, napajanje je do sada koliko ga imam perfektno, i jos kako sam ga za dzabe nabavio 8k nista vise nemam da dodam. :: :: :: :: :: :: pozdrav :) :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Da li ce sledecoj konfiguraciji biti dovoljno kvalitetno napajanje (tipa Corsair/Cooler Master/OCZ) od 500-500W :: :: :: :: :: :: :: :: -Core i7 92 :: :: :: :: -GA-EX58-UD :: :: :: :: -8x WD od 1T :: :: :: :: -nVidia quadro fx 58 :: :: :: :: -2-3 x case coole :: :: :: :: -povremeno do 2x USB device i povremeno firewire devic :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Anti-depressives controlling tools of your syste :: :: :: :: Making life more tolerabl :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.