Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Pomoc oko prelaska na AMD
STRANA 1 OD 1
Southwind Pomoc oko prelaska na AMD 29.06.2010. 22:43 T27818

status: user
broj poruka: 260

Planiram da predjem na AMD, a ovo mi je zapalo za oko:
ASUS Crosshair IV Formula
AMD Phenom II X6 1055T
KINGSTON 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 HyperX Black Edition

Budzet mi je oko 500e, a uglavnom cu da igram igre i malo radim u Photoshop-u i Premiere pro-u (amaterski samo, mozda bude i ozbiljnije kad zavrsim skolu).
Jel potrebno nesto izmeniti i sta je Intel ekvivalent ovome? Mada mislim da AMD daje dosta vise za ulozeni novac.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic To što imaš tu je odlično 29.06.2010. 23:05 #226638

broj poruka: 9006
Ali mi nije jasno koji će ti kurac ta formula ako nisi zagriženi kloker, vlasnik više od dve grafičke ili možda šminker s viškom para, ako jesi nešto od toga izvinjavam se.

Mogao bi možda da promeniš tu memoriju, traži mnogo napona s obzirom da radi na 1600, ima i boljih.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

imarkovic > Southwind 29.06.2010. 23:15 #226640

broj poruka: 18996
pa imas oko sokolovo, sve je po mom ukusu, samo, kad je vec bal, uzmi MUSHKiN, pa nek je bal..

Sub-Z Ne treba ti Crosshair 29.06.2010. 23:23 #226641

broj poruka: 1620
kao što je kolega Raic zapazio....npr. ovo ti je duplo manje para http://goo.gl/iaGw ili možda
http://goo.gl/9BI4 (ne radi nešto GA sajt). Tu memoriju imam i ja ijeste da traži više struje, na 1.7 ili 1.8v radi stabilno(na GA-790XTA-UD4). Držim je na 1.5 i 1333mhz, ne treba mi više. +1 za 1055T
Fiat iustitia, et pereat mundus

Southwind re 29.06.2010. 23:24 #226642

Nisam zagrizeni kloker, mada volim da proverim dokle mogu da `poteram` CPU ili graficku i ostavim ih na nekom razumnom kloku ako je potrebno. Vlasnik vise od dve graficke cu svakako biti kad ova 5850 prestane da obavlja posao. Sminker nisam nikako jer tad bih bacao pare na neki N900 koji mogu da izlozim na stolu nekog kafica, kako bi ga svi videli.
Dajte jos predloga za memoriju, Kingstona je sad zamenila Mushkin DDR3 4GB (2x2GB), 1600MHz, Redline series, CL6

Jedino sto ne menjam je ploca, uvek sam se zlopatio sa nekim low end plocama i zato sad idem direktno na vrh:)
Sub-Z Onda udri po Crosshair-u 29.06.2010. 23:39 #226645

broj poruka: 1620
i onome što piše pod memory support list na Asus-ovom sajtu( ja sam se zeznuo kada sam uzimao HyperX)...ako stoji Mushkin, nemaš dilemu. Jedino možda bolje od toga je neki Crucial Ballistix, ali ih nema kod nas tako da....
Fiat iustitia, et pereat mundus

nemanja09 ekvivalenti 30.06.2010. 03:02 #226663

broj poruka: 43
Intelov ekvivalent tom procesoru su jače i5-ice, ako je suditi po testovima koji se mogu naći kojekuda, mada variraju rezulatati.... Ionako ćeš se više igrati, pa nije puno ni bitno da daješ pare za nešto više...
Scyter Re: 30.06.2010. 08:36 #226687

broj poruka: 8138
Mislim da kod Intela bolje ne mozes naci za ove pare. Ploca je vrh, CPU je vrh, i memorija je vrh. Toliko.

The Way It`s Meant To Be Played

NastyB Re: re 30.06.2010. 09:47 #226704

broj poruka: 729
:: Jedino sto ne menjam je ploca, uvek sam se zlopatio sa nekim low end plocama i zato sad idem direktno na vrh:

Kad sam počeo da se bavim računarima, jedan odličan poznavalac hardvera mi je rekao `During the war...kod svakog kompjutera, najvažnija stvar je ploča`. Dok sam se zlopatio sa kojekakvim jeftinim krbuljama imao sam more problema. Pre tri godine sam digao kredit da kupim nešto pristojno i prvo što sam uzeo bila je ASUS P5K Deluxe, koja je izdržala sve što može da se zamisli. Pre nekoliko dana kad sam kupovao novi komp, jedina bitna stvar bila mi je stabilnost računara, pa sam zbog toga uzeo ASUS Sabertooth 55i, postavio na nju ono što treba i radi kao sat, bez trunke problema. Zbog toga razumem ovo što si napisao i u pravu si što se toga tiče, videćeš i sam.
raic Lepo je imati kvalitetnu ploču 30.06.2010. 10:08 #226712

broj poruka: 9006
Ali možeš sigurno da prođeš i jeftinije. Do 150e su velike razlike u kvalitetu, preko te cifre ploču prodaju dodatne funkcije koje je malo bez veze da plaćaš ako ti nisu potrebne. Al dobro, ako ti je srce stalo na tu ploču ništa drugo te neće zadovoljiti, svi mi znamo kako izgleda kad ti parče ekstra hardvera zapadne za oko.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Pisko Pare su jedino merilo 30.06.2010. 11:21 #226726

broj poruka: 6645
Neću reći da ste blesavi, ali ćete u nekoj meri doći do tog zaklučka - da to u neku ruku tvrdim, pa ko voli neka me proziva, iako mi stvarno nije namera da vređam.
Ima razlike između dobre i kvalitetne ploče i prenadžidžane ploče da bi se digao još koji dinar. Dakle, nije ploča sve bolja i bolja i kvalitetnija što je skuplja. Obično se nakon nekih osnovnih stvari vezanih za kvalitet napajanja procesora i stabilnst ploče (kvalitet delova i podešenost BIOS-a), radi o kalemljenju džidža bidža koje mogu da trebaju ali i ne trebaju uvek. Svaka dodatna komponenta usložava samu ploču, nekad tera na kompromise, a UVEK znači da postoji još neka stvar koja može da rikne....
Jebiga, šta god vi mislili, ipak nije uvek najskuplje i najbolje. Uvek je najviše, to jest.... ali, što neko da dodatno plaća firewire, ako nema šta da kači na njega, bežični adapter ako mu ne treba, razne RAID kombinacije koje 98% ne koristi.. itd. itd.... a na mnogim TOP modelima tako neke stvarčice su jedina razlika od isto tako dobrih, ako ne i zbog jednostavnosti boljih modela. Jedino se slažem da najjeftinije nikako ne može biti najbolje. Ili bar u 90% slučajeva za 95% stvari... izuzetaka uvek ima.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

TheBear Sve je super 30.06.2010. 11:24 #226729

broj poruka: 6502
samo sto bih ja ustedeo malo na ploci, mada ima razloga zasto Crosshair toliko kosta, ali mislim da ti nece mnogo znaciti, ploca je bas za entuzijaste i overklokere.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Southwind re 30.06.2010. 13:56 #226775

Ovo je konacno:
ASUS Crosshair IV Formula
AMD Phenom II X6 1055T
Mushkin DDR3 4GB (2x2GB), 1600MHz, Redline series, CL6

Hvala ljudi, kupicu sve za par dana, pa cu da okacim neki 3d mark i cinebench.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs