samo da pitam drage kolege sa foruma da li su svesne da se cene iz dana u dan menjaju takod a to sto je neko pre dve nedelje postavio neku slicnu temu ne znaci da ne treba otvoriti novu jer cene komoponenata iz starijih tema nisu iste kao danas, a i u medjuvremenuse ko zna sta pojavilo po prodavnicama pa je mozda bolje od onog napisanog u nekoj starijoj temi!
nadam se da ce vam sad biti lakse da date neki dobar savet PD
19.06.2010. 21:36
status: user broj poruka: 6
pa ajde da probamo ovako, konfiguracija bi trebala da fura 3d programe (proe, catia i slicno), da bude brz rendering, i po mogucstvu da i igrice rade sto bolje :D.
Da li je izvodljivo sklopiti neku i5 konfiguraciju??
uh za toliko para mozes da uzmes novu maticnu plocu nov procesor par stapova memorije prazan hard disk pretvarac TTL u VGA (graficka sa ventilatorom) limene obloge
Prvo, ovakve teme se postavljaju svaki drugi dan, drugo, cene se ne menjaju tako drastično da postaju neupotrebljive za 2 nedelje...Ja sam, npr. u februaru dobio spec. za komp, koji sam pre mesec dana uzeo, a doplatio sam 20e (stavio 5770 umesto 4850).... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: samo da pitam drage kolege sa foruma da li su svesne da se cene iz dana u dan menjaju takod a to sto je neko pre dve nedelje postavio neku slicnu temu ne znaci da ne treba otvoriti novu jer cene komoponenata iz starijih tema nisu iste kao danas, a i u medjuvremenuse ko zna sta pojavilo po prodavnicama pa je mozda bolje od onog napisanog u nekoj starijoj temi :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=997460 :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1151257 :: :: :: `Forum`-`konfiguracije` i milion sličnih tem :: :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: :: :: ::
Primer: CPU: i5-750 2.66GHz ~170e MB: GIGABYTE GA-P55A-UD3~115e RAM: KINGSTON 2x2GB 1600MHz DDR3 ~104e GPU: ATI Radeon HD 5770 1GB~130e HDD:1TB 32MB Samsung/Seagate~70e TOWER: XIGMATEK Asgard~35e PSU: LC POWER Super Silent LC6600 600W~43e Suma:~667e
Smatram da pod i5 nisi razmišljao o dual core procesorima, koji su neznatno jevtiniji, kao i da ispod 4GB rama ne treba ići. Cenu eventualno možeš da spustiš uzimanjem nekog harda od 500GB, ali tu ćeš uštedeti max 30e.
Ako je tako, ondaćeš na memoriji uštedeti 52e, na hdd oko 25-30, recimo da ne ideš ispod 5750 za grafiku, onda je to približno nekih 570e. Kasnije dodaj još 2GB rama.
Slazem se upotpunosti, ali bih 2GB mogao da dodam za 1-2 meseca, pa posao nece trpeti u svakom slucaju. Moja dilema je cemu dati prednost i5 ili phenom 965, verujem da su po odnosu cena/kvalitet dosta blizu
Ako ćeš za mesec-dva da dodaš, onda ok. inače i5 je bolji procesor od phenom II X4, tek X6 mu staje(donekle) na crtu. Mada bih ja išao (da sam na tvom mestu) na AMD konfiguraciju, jer je jevtinija, i5 konfiguraciju sam napravio jer si pitao da li je izvodljivo sklopiti je za ponuđenu sumu.
Be the change you want to see in the world.
:: Slazem se upotpunosti, ali bih 2GB mogao da dodam za 1-2 meseca, pa posao nece trpeti u svakom slucaju :: Moja dilema je cemu dati prednost i5 ili phenom 965, verujem da su po odnosu cena/kvalitet dosta blizu :: ::
cpu+ram+mb (koja to sve treba da podrzi) je ono sto ti treba za brz render. A 3d aplikacije traze zahtevnu grafiku onoliko koliko pravis zahtevne modele... A veliki hdd (o rezacu da ni ne govorim) su cisto bacanje para ukoliko komp koristis u profesionalne svrhe. Ja bih igrao na prve tri navedene stavke pa sta ostane za ``rezace``...
Zahvaljujem na svim korisnim savetima, zakljucak je da necu pogresiti u pogledu bilo kog od ova tri navedena procesora. Treba da napomenem da je veoma izvesno da delove mogu nabaviti po dilerskim cenama, pa ce po svemu sudeci moj budzet biti dovoljan za kupovinu jedne ovakve solidne makine.
A ja sad odo na posao, jbg. uvalise mi da i nedeljom radim :(
Mislim da mu je u ovom momentu bolji izbor AMD Thuban
20.06.2010. 09:07
status: user broj poruka: 7720
Sa dobrom plocom apsolutno nece imati nikakvih problema.Na kraju krajeva Thuban je poceo toliko dobro da se prodaje da je AMD privremeno odustao od 960 T i 1035 T.Prednost AMD -a u odnosu na CoreI5 ne ogleda se samo u 2 jezgra vise(sto u programima koja podrzavaju vise od 4 thread-a dolazi do izrazaja ,Avidemux ,Cinema 4 D ,mainconcept ,Premiere itd...) nego i nedostatak podesavanja kod Lynfielda Qpi link-a sto bi bilo identicno podesavanju hipertransporta kod AMD-a .To je ono sto kazu fino podesavanje CPU. Tako da u ovom slucaju svakako bi pre isao na AMD platformu.
@ishmerish Ne treba mu tako jaka grafa, ulozi u proc.
Inace X6 1055T je malo losiji od i7 920, kazu da se x6 1055T dobro klokuje ako si u cajknotu, tako da je to po meni dosta bolja kombinacija od i5 750 :).
@Gile-son:Pa rece da hoce i jare i pare(odnosno igre),ako mu je ta mnogo ima za 9K+ 4870.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Jeste aktivan, ali mi nista nije stiglo na isti :: :: Ova konf. Phenom II X4 955 bi takodje bila ok, ali sa nekom boljom plochom :: Sutra cu saznati mogu li da dobijem neki x6 ili i5 povoljnije pa javljam ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.