1. Gigabyte 770TA-UD3 ( 8.910 rsd, Zato sto ce komp da sluzi 3-5 godina, a ima usb3/sata3 i SB koji daje mogucnost otkljucavanja )
2. Phenom X2 555 BE (8.955 rsd Tamo gde kupujem nema 550BE, samo 550 novi steping, koji nije BE...)
3. Geil 2x2GB DDR3 Value 1600Mhz ( 9.855 rsd, Nestalo im Geil black dragon, ako stigne uzecu nju, ako ne, obican Geil)
Gigabyte 5750 1Gb (12.105 rsdZato sto za 5770 treba dodati mnogo rsd koje nemam)
Rekom 550+ ( 3.555 rsd, Norveska firma, nikad cuo, al kazu da su dobra, 2 godine garancije na napajanje, na ostala napajanja je 1 godina (neki 2.2 LC model). Ostatak ponude napajanja su ili skupa ili kinezi...)
Samsung 2243SN (12.555 rsd, Hocu 1920 rezoluciju, (na poslu imam 2243NW u rezoluciji 1650), a nemam para za DVI varijante. Klasican dizajn mi se svidja, bez zasttnog `stakla` na ekranu i sjajne plastike koji se doplacuju na drugom modelu vise od 1500rsd)
Ako neko ima bolji predlog komonenti, za iste novce, neka predlozi. Cena kompleta je sa popustom za kes oko 56000 rsd, ostatak komponenti imam (HDD WD 500gb sata, HDD WD 160 GB ata, DVD/RW Asus, kuciste, periferije... )
Komp sluzi za mp3 haahahaha, filmove, internet i poneku igru koja ne mora da bude u full detaljima, ali da bude u native rezoluciji.
Sve je OK, samo bih predlozio da izbegnes tu plocu, i uzmes recimo neki ASUS, nije da imam nesto protiv Gigabyte-a, ali susreo sam se sa necim vrlo neprihvatljivim, bila je u pitanju ta ploca, garancija jeste 3 god., ali, AMD chip se greje 78c na idle, prvo smo mislili da je do neke nekompatibilnosti izmedju softvera za merenje temp i ploce, medjutim, sada, kada je stiglo leto, chip je postajao PREVRUC, toliko da se oseto smrad paljevine, tako da sam morao da modifikujem malo hladnjak kako bih ga ohladio, i uspeli smo, ali to je sada ruzna budzevina, takodje sam primetio kada sam skidao plocu, izgleda usled grejanja, sa ledjne strane, zalemljeni pinovi od rama (oni gde su stajali kingston-i HX), nekoliko pinova je ladno nabubreno, bas istaknuto, kao da su se nenormalno puno grejali, tako da sam i module premestio u druga dva dual ch... A sada, ako neko ima nesto da kaze za Gigabyte, da ga ishvali, bez obzira na ovo sto sam rekao, ili da me iskritikuje, slobodno, necu reci vise ni rec jednu o njemu.
Ja imam Ga-790XTA-UD4, temp NB je od 45-60c, zavisno od opterećenja(to mi pokazuju AMD Overdrive/Everest/CpuZ, a temp senzor od Scythe-ovog fan kontrolera 10ak c više....još nisam provalio kako)...Sada mi je u sobi milion stepeni, celo popodne udara sunce na ovu stranu, a u kućištu rade 2 12-ice(in/out) i 14-ica(out), tako da mislim da je temp čak i bolja od oćekivane....Mada, opet moguće je da je bio neki takav primerak ploče...pa se pregrevala....Da ne dužim, ionako sam se bespotrebno raspričao-komp je ok-ako ti se to uklapa u budžet-eto ti. Možda će 5750 malo da se muči sa full hd u nekim naslovima, ali smanjićeš malo detalje...Za psu sam čuo, ali ne znam kakvi su...ako je 2 god garancije-vozi..... Fiat iustitia, et pereat mundus
ma da, tvoja je drugi pojacani primerak ploce, a to sto izlaze milion revizija ploce, da ne pricam, a to sto se prave defekti na ploci takodje da ne pricam...toliko o GA i njegovom kvalitetu...
:: Ja imam Ga-790XTA-UD4, temp NB je od 45-60c, zavisno od opterećenja(to mi pokazuju AMD Overdrive/Everest/CpuZ, a temp senzor od Scythe-ovog fan kontrolera 10ak c više....još nisam provalio kako)...Sada mi je u sobi milion stepeni, celo popodne udara sunce na ovu stranu, a u kućištu rade 2 12-ice(in/out) i 14-ica(out), tako da mislim da je temp čak i bolja od oćekivane....Mada, opet moguće je da je bio neki takav primerak ploče...pa se pregrevala....Da ne dužim, ionako sam se bespotrebno raspričao-komp je ok-ako ti se to uklapa u budžet-eto ti. Možda će 5750 malo da se muči sa full hd u nekim naslovima, ali smanjićeš malo detalje...Za psu sam čuo, ali ne znam kakvi su...ako je 2 god garancije-vozi.... :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: ::
Izbor ove ploche je bio zbor USB3/sata3 opcije, koja ce mozda, cak sigurno biti potrebna u kasnijem radu za koju godinu. Ja kompove ne menjam cesto, pa zato trazim ove nove opcije, koje ce uskoro biti standard. Koji je Asusov, Biostarov, MSI-jev... (mozda ne bas MSI...) pandan ovoj ploci?
Citao sam komentare, vecina se slaze da se ploca klokuje ko luda, bez dizanja voltaza i da je NB nesto topliji (mozda da stavim osmicu i resim problem, ako je potrebno?), a kosta me manje od 9000 rsd.
P.S.Znam da bi sada najradije zaspao i probudio se u ponedeljak,ali nece da moze!`Hehehe
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: 1. Gigabyte 770TA-UD3 ( 8.910 rsd, Zato sto ce komp da sluzi 3-5 godina, a ima usb3/sata3 i SB koji daje mogucnost otkljucavanja :: :: 2. Phenom X2 555 BE (8.955 rsd Tamo gde kupujem nema 550BE, samo 550 novi steping, koji nije BE...) :: :: 3. Geil 2x2GB DDR3 Value 1600Mhz ( 9.855 rsd, Nestalo im Geil black dragon, ako stigne uzecu nju, ako ne, obican Geil :: :: Gigabyte 5750 1Gb (12.105 rsdZato sto za 5770 treba dodati mnogo rsd koje nemam :: :: Rekom 550+ ( 3.555 rsd, Norveska firma, nikad cuo, al kazu da su dobra, 2 godine garancije na napajanje, na ostala napajanja je 1 godina (neki 2.2 LC model). Ostatak ponude napajanja su ili skupa ili kinezi... :: :: Samsung 2243SN (12.555 rsd, Hocu 1920 rezoluciju, (na poslu imam 2243NW u rezoluciji 1650), a nemam para za DVI varijante. Klasican dizajn mi se svidja, bez zasttnog `stakla` na ekranu i sjajne plastike koji se doplacuju na drugom modelu vise od 1500rsd :: :: Ako neko ima bolji predlog komonenti, za iste novce, neka predlozi. :: Cena kompleta je sa popustom za kes oko 56000 rsd, ostatak komponenti imam (HDD WD 500gb sata, HDD WD 160 GB ata, DVD/RW Asus, kuciste, periferije... :: :: Komp sluzi za mp3 haahahaha, filmove, internet i poneku igru koja ne mora da bude u full detaljima, ali da bude u native rezoluciji :: :: A?
Vrlo bitna stvar... Ako želiš da se igraš u 1920x1080 obavezno uzmi kartu sa 1GB memorije. Ne znam ni da li se 5750 pravi u 512mb verziji, ali gledaj da ima 1GB obavezno... __________________ Scourge of PCBerza
Evo nekoliko utisaka iz prve ruke od vlasnika doticne 770TA-UD3: Temperatura u idle trenutno 45C, full loadu oko 60C i to u sobi koja nije klimatizovana i u kojoj na ovim danasnjim tropskim temperaturama ista dostize ko zna koliko stepeni (ne smem ni da merim :) ). Memorija je http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820220410&cm_re=patriot_1600_4_gb-_-20-220-410-_-Product podesena na 1.78V 1600MHz@ 7-7-7-20 1T, proc PII 955BE na 3.7GHz @def V, Titan Fenrir + Enermax Magma cooler i sve radi stabilno ko zemlja, od Linxa do igara...Doduse, sve je spakovano u CM 690 II Advanced, ali mislim da bi bilo kom `firmiranom` kucistu temp. bile bez vecih oscilacija. Svaka preporuka ako uspes povoljno da nadjes gore-pomenutu memoriju koja je posebno namenjena AMD masinama jer je BlackEdition certificated.
Nije losa konfiguracija, al ako sad uzimas komp gledaj neki PhenomII X4 da uzmes, dual core u danasnje vreme ti je minimum, a sam kazes da oces da te komp sluzi 2-3 godine. Dalje, oces da se igras u FullHD rez. tako da idi na 5770, sa 1Gb. Ne znam kakvo je to Rekon napajanje al ja bi uzeo neki Corsair, CM, Chieftech i sl. ili LC u najmanju ruku. Ostalo ok...
:: 1. Gigabyte 770TA-UD3 ( 8.910 rsd, Zato sto ce komp da sluzi 3-5 godina, a ima usb3/sata3 i SB koji daje mogucnost otkljucavanja :: :: 2. Phenom X2 555 BE (8.955 rsd Tamo gde kupujem nema 550BE, samo 550 novi steping, koji nije BE...) :: :: 3. Geil 2x2GB DDR3 Value 1600Mhz ( 9.855 rsd, Nestalo im Geil black dragon, ako stigne uzecu nju, ako ne, obican Geil :: :: Gigabyte 5750 1Gb (12.105 rsdZato sto za 5770 treba dodati mnogo rsd koje nemam :: :: Rekom 550+ ( 3.555 rsd, Norveska firma, nikad cuo, al kazu da su dobra, 2 godine garancije na napajanje, na ostala napajanja je 1 godina (neki 2.2 LC model). Ostatak ponude napajanja su ili skupa ili kinezi... :: :: Samsung 2243SN (12.555 rsd, Hocu 1920 rezoluciju, (na poslu imam 2243NW u rezoluciji 1650), a nemam para za DVI varijante. Klasican dizajn mi se svidja, bez zasttnog `stakla` na ekranu i sjajne plastike koji se doplacuju na drugom modelu vise od 1500rsd :: :: Ako neko ima bolji predlog komonenti, za iste novce, neka predlozi. :: Cena kompleta je sa popustom za kes oko 56000 rsd, ostatak komponenti imam (HDD WD 500gb sata, HDD WD 160 GB ata, DVD/RW Asus, kuciste, periferije... :: :: Komp sluzi za mp3 haahahaha, filmove, internet i poneku igru koja ne mora da bude u full detaljima, ali da bude u native rezoluciji :: :: A?
Doplata je 2000 dinara za 5770 koja je dosta bolja od te 5750. Inace ako ti je bas frka za kes uzmi 2GB rama, posle dokupi jos 2 GB, veruj mi 2 GB je sasvim dovoljno :) za to sto si dole naveo :).
Jel si procitao da covek nema da daje vise para, a ti mu preporucujes da uzme duplo skuplje napajanje. Mislim da svako ima znanja toliko da uzme firmirano i skupo. Dajte neke korisne savete, kao tipa onaj da uzme 2gb rama i 5770, i quad umesto dual. bolje da ide na athII 620 neko dual. Nikako dual.
Ne preporucujem nego samo kazem sta bi JA uzeo, citaj malo bolje. Ne znam koliko se covek razume u komponente pa sam zato spomenuo koja su kvalitetnija napajanja. Uostalom LC je iste cene kao i taj Recon, a verujem da su svi ovde culi za LC Power, nego li za taj Recon. Moj je i savet da uzme quad...
:: :: @danijel :: :: Jel si procitao da covek nema da daje vise para, a ti mu preporucujes da uzme duplo skuplje napajanje. Mislim da svako ima znanja toliko da uzme firmirano i skupo. Dajte neke korisne savete, kao tipa onaj da uzme 2gb rama i 5770, i quad umesto dual. bolje da ide na athII 620 neko dual. Nikako dual.
da igra lepo sa 5750 1GB, moci ce i sa 5770... Ono sto ne radi lepo sa 5750 verovatno nece lepo raditi ni sa 5770. Nije tolik a razlika da covek brine o tome nego nek uzme ono sto mu budzet dozvoljava.
imas neki link gde moze da se vidi taj REKOM? cudan im je malo sajt ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Ovako sa slike deluje solidno. To sto su ti oni rekli da je bolje od LC-a ne uzimaj zdravo za gotovo.Naravno da ce ti reci, pa hoce da ti ga prodaju :). Ne znam dal je bolje to ili LC, nemam iskustva sa Recom napajanjima, a verujem ni vecina ovde na forumu, al ako dobijas 2 god garancije na njega onda ok...
:: http://www.market58.com/prodavnica/rackomp/psu.htm :: :: Evo link ka sajtu prodavca (kome smeta reklama izvinjavam se) nisam nasao na netu ponudu proizvodjaca sa specifikacijama. :: :: Ima vise modela, a meni se u budzet uklapa RECOM RC-PE550Plus 550W Plus, mada nije odluka konacna. :: :: U svakom slucaju rekli su mi da je sigurno bolje od LC za isti novac, a garancija od 2 godine je za respekt :: :: :: :: ::
Treba ti po meni napajanje od barem 500w da budeš miran. Što se tiče oznaka, njih koriste samo neki proizvođači napajanja i samo označavaju revizije, dakle ako baš moraš taj brend, gledaj što veću reviziju.
6pin i 8pin su konektori za grafičku sa 6 i 8 pinova koji su potrebni da bi grafička radila, tj dobijala struju. Ako nemaš bilo koji od tih konektora na napajanju ne brini, dobićeš uz grafičku kablić koji nakačiš na bilo koji molex na napajanju i dobiješ tako 6 ili 8 pin konektor...
Slazem se, vec sam preracunao preko Power supply calculatora najgori moguci scenario i to je 400w-450w (pravih W) preporuka za napajanje ispod koje ne treba ici za ovu konfiguraciju.
Uracunao sam sve sto mi je palo na pamet (klokovanje, starenje kondenzatora, vise hdd-ova, vise godina koriscenja, dodatne kulere, dodatne pci kartice...)
NE treba ti nista posebno, karta malo trosi, a sada skoro svako napajanje ima jedan 6pibn konektro za graficku a toliko 5750 trazi. Trosi 80W full load.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.