Pozdrav!!! Konfiguracija i OS-ovi ne omogućuju potrebne performanse prvenstveno za SolidWorks 2010. (Intel E2220 DualCore, Gigabyte GA-G31M-S2L, 4GB DDR2, Asus nVidia GF8600GT) Na jednoj mašini XP Pro SP3 (32-bita), na drugoj Vista Business SP2 (takođe 32 bita). Ima li funkcionalnog smisla stavljati jači procesor? (ploča podržava C2Duo, Quad i Extreme). Više od 4 GB rama ne može. (sa sajta za SolidWorks: minimum 1GB, recomended 6GB) Usko grlo je 8600GT. Da li imate eventualno neki razborit predlog za VGA koja bi zadovoljila u ovom slučaju? A za OS: WinXp (x86) ne vidi više od 3GB, a Vista ionako troši dosta resursa. Ima li smisla nešto pokušati sa Win XP (x64), ili instalirati Win 7 (x64). Šta biste vi uradili u ovoj situaciji? Nova konfa jednog dana - DA, ali do tada...
Imaš dual core CELERON i krndelj od ploče MSI i to G31. Najbolja varijanta ti je da prodaš ploču proc i grafiku i kupiš neki drugi komplet na primer: 1. X2 ATLON + neka 770 ploča + Ati 5770 2. E5300 + neka P35 ploča + neka nv9800 ili slično (frikombinuj)
Geforce ti nije usko grlo zato sto je to gejmerska karta. Za Solidworks su ti potrebna Quadro kartica, koja je mnogo drugacija i jaca i predvidjena za to. Mozda, ali mozda bi ti poboljsao neki GTX 280 pa na dalje. I naravno neki Quad CPU.
Koliko su ti jaki modeli? KOliko MB ti imaju fajlovi? Imas li po 3000-4000 delova u sklopu? Ako imas, a modeli ti imaju i po GB, onda juri sto kazu Q procesor, Quad grafu, 256GB RAMa, itd.
Ako crtas obicne modele, a sklopovi ti ne uzimaju vise od 20-40 delova - drugar to radi na 7300GT, Dual Core procesoru i 4GB RAMa. Ploca je P31.
E sad, da je ono prvo bolje, jeste. Ali je i skuplje. Ako Solidom zaradjujes masnu lovu, doci ces i do toga. Ako ne, upgrade na mozda jacu plocu, bolji procesor i nesto jacu graficku ce ti sigurno zavrsiti posao.
:: I ti si poceo da lupas :). Za solid mu treba grafa do max 50 evra, samo da prikazuje sliku na ekranu :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: E2220 nije celeron nego pentium, izvinjavam se (al opet je slab :: :: :: :: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ :: :: :: ::
Ja konkretno nisam video neku razliku izmedju E4300 i E8500 i Q8200. Neko se nece sloziti sa ovim ali bih ja to poredjao ovako 1, E8500 2, E4300 3, Q8200
Zasto je Q8200 poslednji pa zbog OS-a, XP je definitivno sporiji od Win7 sto u svakodnevnom koriscenju sto u igrama, oni koji kazu da su razlike akademske LAZU I MAZU !!!
Po meni ces najpovoljniji BUST dobiti ako kupis neki polovni c2d recimo danas sam video oglas na Benchu covek prodaje e4500 za 3500 dinara. Taj procesor ce biti dovoljan da iskoristi sve pogodnosti Win7 i nece biti ama bas ni malo spor, jer kao sto rekoh moj stari e4300 se uspesno nosio sa novijim AutoDESK proizvodima bez nekog kilavljenja, jeste da solid nije iz AutoDESK kuhinje ali ne verujem da je previse zahtevan buduci da ga kolega pokrece na e5300 sa 4Gb rama (graficka je totalno nebitna). Solid ce ti raditi `solidno` sa tih 4Gb memorije i ovim e4500 zvrknutim na recimo 3.2GHz.
A to da li ti je ploca P31 ili P35 nema ama bas nikakve veze sa eventualnim ubrzanjima.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Pozdrav!! :: Konfiguracija i OS-ovi ne omogućuju potrebne performanse prvenstveno za SolidWorks 2010 :: (Intel E2220 DualCore, Gigabyte GA-G31M-S2L, 4GB DDR2, Asus nVidia GF8600GT :: Na jednoj mašini XP Pro SP3 (32-bita), na drugoj Vista Business SP2 (takođe 32 bita) :: Ima li funkcionalnog smisla stavljati jači procesor? (ploča podržava C2Duo, Quad i Extreme) :: Više od 4 GB rama ne može. (sa sajta za SolidWorks: minimum 1GB, recomended 6GB :: Usko grlo je 8600GT. Da li imate eventualno neki razborit predlog za VGA koja bi zadovoljila u ovom slučaju :: A za OS: WinXp (x86) ne vidi više od 3GB, a Vista ionako troši dosta resursa :: Ima li smisla nešto pokušati sa Win XP (x64), ili instalirati Win 7 (x64) :: Šta biste vi uradili u ovoj situaciji :: Nova konfa jednog dana - DA, ali do tada...
A za win7 i XP, ako imaš bar prosečan komp nema neke osobite razlike u brzini
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Ja konkretno nisam video neku razliku izmedju E4300 i E8500 i Q8200 :: Neko se nece sloziti sa ovim ali bih ja to poredjao ovak :: 1, E850 :: 2, E430 :: 3, Q820 :: :: Zasto je Q8200 poslednji pa zbog OS-a, XP je definitivno sporiji od Win7 sto u svakodnevnom koriscenju sto u igrama, oni koji kazu da su razlike akademske LAZU I MAZU !! :: :: Po meni ces najpovoljniji BUST dobiti ako kupis neki polovni c2d recimo danas sam video oglas na Benchu covek prodaje e4500 za 3500 dinara. Taj procesor ce biti dovoljan da iskoristi sve pogodnosti Win7 i nece biti ama bas ni malo spor, jer kao sto rekoh moj stari e4300 se uspesno nosio sa novijim AutoDESK proizvodima bez nekog kilavljenja, jeste da solid nije iz AutoDESK kuhinje ali ne verujem da je previse zahtevan buduci da ga kolega pokrece na e5300 sa 4Gb rama (graficka je totalno nebitna) :: Solid ce ti raditi `solidno` sa tih 4Gb memorije i ovim e4500 zvrknutim na recimo 3.2GHz :: :: A to da li ti je ploca P31 ili P35 nema ama bas nikakve veze sa eventualnim ubrzanjima :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Pozdrav!! :: :: Konfiguracija i OS-ovi ne omogućuju potrebne performanse prvenstveno za SolidWorks 2010 :: :: (Intel E2220 DualCore, Gigabyte GA-G31M-S2L, 4GB DDR2, Asus nVidia GF8600GT :: :: Na jednoj mašini XP Pro SP3 (32-bita), na drugoj Vista Business SP2 (takođe 32 bita) :: :: Ima li funkcionalnog smisla stavljati jači procesor? (ploča podržava C2Duo, Quad i Extreme) :: :: Više od 4 GB rama ne može. (sa sajta za SolidWorks: minimum 1GB, recomended 6GB :: :: Usko grlo je 8600GT. Da li imate eventualno neki razborit predlog za VGA koja bi zadovoljila u ovom slučaju :: :: A za OS: WinXp (x86) ne vidi više od 3GB, a Vista ionako troši dosta resursa :: :: Ima li smisla nešto pokušati sa Win XP (x64), ili instalirati Win 7 (x64) :: :: Šta biste vi uradili u ovoj situaciji :: :: Nova konfa jednog dana - DA, ali do tada...
Na mojoj mašini solid premijum 2010 radi dosta dobro e sad koliko je 8800 jača od 8600 nzm tačno ali prdpostavljan ne nešto mnogo. kad kažem dobro mislim da sve funkcije izvršava gotovo odmah sem kada je u pitanju neki veći sklop onda zna da malo štuca ali to se reši sakrivanjem određeni u tom momentu nepotrebnih delova.... Uzgred jedan off jel bi bilo smisla da radim OC memorije na nekih 900mhz i dali je moguće???
Edit : Meni sklop zauzima najčešće od 500-700 Mb ali desi se da ode i na oko GB a onda štuca
Processor : AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core 4800+ 2.51 GHz Mainboard : Asus M2N-E GPU : Asus Nvidia GeForce 8800GT 512 MB Memory : Golden Empire CL5-5DDR 800Mhz 4x1GB Hdd : WD2500AAKS-00VYA 250 Gb+ MAxtor 80GB star 7 godina :D
:: Na mojoj mašini solid premijum 2010 radi dosta dobro e sad koliko je 8800 jača od 8600 nzm tačno ali prdpostavljan ne nešto mnogo. kad kažem dobro mislim da sve funkcije izvršava gotovo odmah sem kada je u pitanju neki veći sklop onda zna da malo štuca ali to se reši sakrivanjem određeni u tom momentu nepotrebnih delova... :: Uzgred jedan off jel bi bilo smisla da radim OC memorije na nekih 900mhz i dali je moguće?? :: :: Edit : Meni sklop zauzima najčešće od 500-700 Mb ali desi se da ode i na oko GB a onda štuc :: :: Processor : AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core 4800+ 2.51 GH :: Mainboard : Asus M2N- :: GPU : Asus Nvidia GeForce 8800GT 512 M :: Memory : Golden Empire CL5-5DDR 800Mhz 4x1G :: Hdd : WD2500AAKS-00VYA 250 Gb+ MAxtor 80GB star 7 godina :D
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.