Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Potrosnja struje download PC masine ?
STRANA 1 OD 1
lahaine Potrosnja struje download PC masine ? 07.06.2010. 00:36 T27322

status: user
broj poruka: 118
Pozdrav svima, Imam par pitanja vezanih za PC koji bih napravio samo za download torrentara i rapidshare stvari.

Koliko b mi trosila struje masina koaj bi radila 24 sata, a da je dovoljana za najobicniji download torrenata ili rapidshare-a ?

Koja b to masina bila i za koliko para ? Koji najbolji operativni sistem bi bio koristan na toj masini ?

Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 07.06.2010. 01:02 #220501

broj poruka: 4163
Najobičnija četvorka i to integruša će da završi posao. Jedino ti je bitna brza internet konekcija i naravno veliki kapacitet diska. Ako uzimaš nov računar, najjeftiniji intel atom će sa tim da se igra uz 50-100W potrošnje u zavisnosti koliko staviš hardova. Polovnu četvorku u te svrhe imaš da kupiš od nekih 70-100€

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ

lahaine manje 07.06.2010. 01:10 #220506

hm, nemam pojma , imam ja i Asus WL500 i razmisljam se da li njega da prodajem ili da ga uposlim da to isto radi ? opet manje struje trosi

markopvict Imas asusa ali 07.06.2010. 01:20 #220511

broj poruka: 4515
El si ga namestio da radi kao Bit Torrent klijent?

Za coveka je D-Link DIR-685 Xtreme N!

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
8====D ~ ~ ~

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BassivitY sto slabija masina 07.06.2010. 01:24 #220512

broj poruka: 911
ako ti treba cisto za download ,onda ti ne treba nista jace ...imam ja jednu kantu sa amd duronom ,a 700mhz ,256mb rama ,2x80gb hdd neki maxtor i puppy linuxom ...iskreno ne pamtim kad sam ga zadnji put gasio ...ne verujem da trosi vise od 100w ,s obzirom da procesor vuce oko 35w ,i dva harda jos toliko ...za download dusu dalo

CARPE DIEM

Jebivetar Ili josh bolje 07.06.2010. 01:31 #220518

broj poruka: 2386
neki Intel pentium III na 800mhz, troshi ko digitron, integrusha, bar 384mb rama i jedan hard disk zato shto dva troshe vishe.

http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg
ko nema u vuglu, ima u guglu

Scyter Re: 07.06.2010. 09:10 #220562

broj poruka: 8138
Najbolje bi bilo da kupis neki laptop. Necujan je, malo trosi struju, ne greje se, ne zauzima prostor kao PC...

Ja na primer na laptopu nocu ostavim da se skida nesto, i kad se skine samo prebacim preko mreze na komp.

The Way It`s Meant To Be Played

gilopile @lahaine 07.06.2010. 09:23 #220567

broj poruka: 9459
Mislim da je Eseses-ov predlog odlican.Dakle,tih,ne trosi ic...Lepo mu zagasis panel i nek vuce.Jedino sto je mana kod starijih laptopova je sto se isporucuju sa hdd-om malih kapaciteta.PII su isli sa nekih 3-10gb hdd-om,a vecina ih ni nema lan,pa ce ti i nadogradnja kartice preko PCMCIA malo kostati.Zato juri neki PIII,moze da se ucari za nekih 50-70 e sa 20-40gb hdd-om.Sve zavisi koliki ti je down,jer ako preko noci svukljas preko 20gb onda juri desk makinu,jer su diskovi za starije laptopove preskupi,a i tesko se nalaze u 100% ispravnom stanju,tako da...
Naravno na tebi je da odlucis!

(c) 1982 Sinclair research Ltd

lahaine ... 07.06.2010. 11:34 #220592

Hm... ma nije ni lap top tako dobro resenje s obzirom da su hard diskovi jako skupi i da trose 100 KW minimum, sada sam nasao da Asus wl500 trosi maksimum 12.5 u idle modu oko 6 sto znaci da je reklo bi se veoma isplativo da se sa njim covek pozabavi i namesti neki openfirmware da radi. Mislim da je to najbolje rešenje. Poz svima

MaliAbner Eh da... 07.06.2010. 12:26 #220602

broj poruka: 7769
Meni je od prelaska na SBB jedini problem sto nema vise sta da se skida a ono sto se skine moze i u pozadini dok se nesto radi ili igra.

No ako se vec trazi neka masina skoro samo za skidanje pa za to moze da posluzi i neki stari Pentium II, sa nekom non 3d grafikom sa jednom mem bankom i sa jednom lan kartom.

Monitor neki najbudjaviji 14` koji je manje vise skoro 95% vremena OFF.

A sto se tice nekog laptopa ili netbook-a ma i to moze cak i neki prilicno stariji model, ovo za diskove ne vazi posto mozes da zabodes neki USB od 8Gb(16Gb) ili mozda cak i neki USB HDD.
Sem toga moze se naci i neki polovan HDD od 40Gb na kome ce biti samo OS i par malih programa tako da za sve ostalo ostane preko 35Gb pa preko mreze na komp i tako dalje.

Tomato Republic Of Serbia !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs