treba mi predlog , sta od podataka ponuditi za Overhauling old tajmera
STRANA 1 OD 1
savatije
treba mi predlog , sta od podataka ponuditi za Overhauling old tajmera
25.05.2010. 18:43
T27056
status: user broj poruka: 1121
Pravljen je od srca, dinosaurus je, ali može da pojede pola nove generacije...kojim testovoma da dokažem mladjim forumašima da matorci nisu za bacanje, pored opisa konfiguracije, šta je danas validni rezultat pojedinačnog ili kompletnog testa, i koji su to relevantni testovi.... Ovaj Overhauling, ce se naći na oglasima, verovatno po Ljubišinom (pančevo) kriterijumima, ali za razliku od njega , ja sam u to uložio svoje srce.....na koji način najbolje da vam ga prezentujem, a da nema laži ni prevare....
Re: treba mi predlog , sta od podataka ponuditi za Overhauling old tajmera
25.05.2010. 19:01
status: user broj poruka: 5704
Prevedi sada sve to na tehnicki jezik bilo na negleskom ili na srpskom
P.S. navedi to sto si zeleo
D E M I G O D
:: Pravljen je od srca, dinosaurus je, ali može da pojede pola nove generacije...kojim testovoma da dokažem mladjim forumašima da matorci nisu za bacanje, pored opisa konfiguracije, šta je danas validni rezultat pojedinačnog ili kompletnog testa, i koji su to relevantni testovi... :: Ovaj Overhauling, ce se naći na oglasima, verovatno po Ljubišinom (pančevo) kriterijumima, ali za razliku od njega , ja sam u to uložio svoje srce.....na koji način najbolje da vam ga prezentujem, a da nema laži ni prevare... ::
Nažalost, koliko sam uspeo da shvatim tekst, u ovom slučaju dinosaurus je dinosaurus i nikako ne može da se poredi sa nečim novijim. Overhauling HW-a ne postoji... __________________ Scourge of PCBerza
Hoce neki prastari komp da benchmarkuje, a potom na oglase da ga stavi po velikoj ceni?!?! Ako sam dobro razumeo? ___________________________________________________________ ...Glory Of Cyrodiil...
Pa onda ovako, jedini način za overhaul HW-a bi bio stavljanje novih delova. STavi mu nove komponente pa napiši u oglasu: Monster mašina, bio nekad GeForce 4 MX, upgradeovan na GTX480... __________________ Scourge of PCBerza
ali da ispunim želju .... gradio sam računar...nisam ga jednostavno kupio, dodavao i menjao od lošijeg ka boljem...i isterao približni maksimum.... Čime da to dokažem, argumentovano, iz ličnog pijeteta (kao npr ` e da vam se i ja pohvalim šta sam kupio ili napravio...(česta tema na forumu))... `Overhauling` je termin, kad od krša ili srednje klase napraviš nešto što odudara od standarda ( u pozitivnom smislu).... moje pitanje bi doslovno bilo...kojim repernim testovima mogu to i da dokažem.... PS reč je o `dinosaurusu` 478 generacije, koji i danas može da parira gomili LOW i MID profila PC-ja... jel sad razumljivije...????
Već sam ti rekao, ništa nema kupac od toga koliko si ti ulagao u to, to ćeš samo ti da ceniš jer si ti trošio vreme na njega.
A 478 dinosaurus teško da može da parira današnjim low i mid profile segmentima jer i low segment je zasnovan na Core2Duo procesorima sa kojima ne može da izađe na kraj socket 478.
Razumem ja da bi ti da izvučeš i 1000 evra ako možeš iz te mašine, ali opet glupo je prevariti nekoga... Barem meni... __________________ Scourge of PCBerza
prvenstveno je lična satisfakcija, a za prodaju....znam ja dobro da taj rad niko ne bi platio onoliko koliko ga ja cenim....znam i da je to tehnoloski pregaženo par godina u nazad...grubo, možda sam pogrešio,ali ja ipak ne mogu biti LJUBIŠA IZ PANČEVA...on je unikat.....
Ako medju tim hardverom nemas neki 3dfx Voodoo5 6000 dzaba ti trud...to sve ne vredi 100e ma sta da je. Pa ia ako imas prilican raritet tesko bi ovde nasao kupca...navedi komponete pa cu ti reci sta je raritet a sta ne
:: Ako medju tim hardverom nemas neki 3dfx Voodoo5 6000 dzaba ti trud...to sve ne vredi 100e ma sta da je. Pa ia ako imas prilican raritet tesko bi ovde nasao kupca...navedi komponete pa cu ti reci sta je raritet a sta n :: :: :: D E M I G O D :: :: teraš me da opisujem...to nisam hteo ali.. Abit IS7 radeon 1950 pro nikad overclokovana 2 GB kingston uparenih po seriji i fabričkom broju INtEL prescot 2.8..1MB cash PSU CHIFTEC 550 AB ( ostalo mi mnogo praznih MOLEX-a) 3 x WD 250 sata + 80 sata dvd RW BENQ interni PCI sata raid controler SB AUDIGY 24 WINFAST 2000 massive cpu cooler sa lako promenjljivin 80x80 fan-om(trenutno neki cooler master) CHEIFTEC AEGIS kuciste ( neto 12 kg bez napajanja) (nije za male životne prostore) 2x120mm silent cheiftec fan 1x92 mm cheiftec silent (HDD cooler) spec coller za INTEL CHIPSET North BridgeIntel Springdale i865PE da neveruješ - -NEC floppy...100% operativan ostalo.... loogitech multimedia tast, +mis led backlight for keuboard legalni XP pro ITD...ITD...ITD...i verovatno još ITD
eto plus još BENQ FP92e lcd monitor DVI-+bulit in speakers...
Pa ne moras da se gadjas blatom na coveka. Jednostavno, nije...
25.05.2010. 20:42
status: user broj poruka: 10997
te razumeo, i to tvojom krivicom. Uvod ti je bio, onako, epski, nit` su snijezi nit` su labudovi...
Vidi u cemu je problem: hardver zastareva izuzetno velikom brzinom. Tvoj komp je jos uvek upotrebljiv kada se radi o mainstream aplikacijama - Internet browsing, multimedia, rezanje optickih diskova... Za sta on nije sposoban? 1) ne moze ni da pokrene najnovije 3D igre, akamoli da ih `tera`. 2) noviji softver za obradu slike i/ili zvuka ne moze da dodje do punog izrazaja jer koristi procesorske instrukcije sadrzane u novijim procesorima (C2, Core i7, Phenom, Phenom2) i grafickim kartama (recimo eNVidijina CUDA). Cak je i novi M$ Office (2010) sposoban da koristi video-akceleraciju sa novijim kartama...
Probaj da izmeris vreme koje je tvom kompjuteru potrebno da kompresuje DVD film u DivX-Xvid. Najslabiji danasnji komp, baziran, recimo na nekom 2xAthlon-u ili e5200 i grafickoj karti GeForce9500, uradice posao dvostruko brze...
Uz sve ovo treba voditi racuna o `zamoru materijala`. Ta maticna ploca ce uskoro biti `na izdisaju`, a onda pocinju problemi: plavi ekrani, neprepoznavanje periferija, iznenadni restarti...
Koliko god da je prirastao za srce, niko ti neće kupiti staru mašinu sa ponekim fancy dodatkom za velike pare. Moj iskren savet ti je da zadržiš SB, napajanje, kućište, miša i tastaturu (i LED lampu za tastaturu:) jer će biti dobri i za novu macinu, a ostalo da rasparaš i prodaš po delovima.
klinac mi se igra na e 5200,MB asusu 5, 4 g hyper x-a i palitovoj 9800 gt sa 1g...to je pc2 ovoj kući...ja obicno sedim za HP-lap topom (PC 3) ( dok me ne izmori visoka rezolucija na malom ekranu)(6710), al eto emotivno sam vezan za dinosaurusa , zato pitam jos jednom....merodavni test softwer...preporuke....
Merodavni test-softver je neka starija SiSoftSANDRA ili...
25.05.2010. 23:42
status: user broj poruka: 10997
Everest i njegov set benchmark-a za memoriju i CPU. Imas na Net-u beplatno izdanje Everesta (Ultimate 2008). U njegovim testovima tvoja makina bi bila negde oko proseka u odnosu na referentne procesore i/ili memorije.
Pa tih Floppyja svi imamamo is vi rade, ja imam3 komada, da je 5.25 pa i da kazes...iskreno kod sebe imam daleko egzoticniji hardver koji je radjen u ogranicenim serijama...mani se corava posla, ovo isto sto si naveo trenutno razbucavam za 150e :)))
D E M I G O D
:: :: :: :: Ako medju tim hardverom nemas neki 3dfx Voodoo5 6000 dzaba ti trud...to sve ne vredi 100e ma sta da je. Pa ia ako imas prilican raritet tesko bi ovde nasao kupca...navedi komponete pa cu ti reci sta je raritet a sta n :: :: :: :: :: :: D E M I G O D :: :: :: :: teraš me da opisujem...to nisam hteo ali.. :: Abit IS :: radeon 1950 pro nikad overclokovan :: 2 GB kingston uparenih po seriji i fabričkom broj :: INtEL prescot 2.8..1MB cas :: PSU CHIFTEC 550 AB ( ostalo mi mnogo praznih MOLEX-a :: 3 x WD 250 sata + 80 sat :: dvd RW BEN :: interni PCI sata raid controle :: SB AUDIGY 2 :: WINFAST 200 :: massive cpu cooler sa lako promenjljivin 80x80 fan-om(trenutno neki cooler master :: CHEIFTEC AEGIS kuciste ( neto 12 kg bez napajanja) (nije za male životne prostore :: 2x120mm silent cheiftec fa :: 1x92 mm cheiftec silent (HDD cooler :: spec coller za INTEL CHIPSET North BridgeIntel Springdale i865P :: da neveruješ - -NEC floppy...100% operativa :: ostalo... :: loogitech multimedia tast, +mi :: led backlight for keuboar :: legalni XP pr :: ITD...ITD...ITD...i verovatno još IT :: :: :: eto plus još BENQ FP92e lcd monitor DVI-+bulit in speakers.. ::
:: :: :: :: Ako medju tim hardverom nemas neki 3dfx Voodoo5 6000 dzaba ti trud...to sve ne vredi 100e ma sta da je. Pa ia ako imas prilican raritet tesko bi ovde nasao kupca...navedi komponete pa cu ti reci sta je raritet a sta n :: :: :: :: :: :: D E M I G O D :: :: :: :: teraš me da opisujem...to nisam hteo ali.. :: Abit IS :: radeon 1950 pro nikad overclokovan :: 2 GB kingston uparenih po seriji i fabričkom broj :: INtEL prescot 2.8..1MB cas :: PSU CHIFTEC 550 AB ( ostalo mi mnogo praznih MOLEX-a :: 3 x WD 250 sata + 80 sat :: dvd RW BEN :: interni PCI sata raid controle :: SB AUDIGY 2 :: WINFAST 200 :: massive cpu cooler sa lako promenjljivin 80x80 fan-om(trenutno neki cooler master :: CHEIFTEC AEGIS kuciste ( neto 12 kg bez napajanja) (nije za male životne prostore :: 2x120mm silent cheiftec fa :: 1x92 mm cheiftec silent (HDD cooler :: spec coller za INTEL CHIPSET North BridgeIntel Springdale i865P :: da neveruješ - -NEC floppy...100% operativa :: ostalo... :: loogitech multimedia tast, +mi :: led backlight for keuboar :: legalni XP pr :: ITD...ITD...ITD...i verovatno još IT :: :: :: eto plus još BENQ FP92e lcd monitor DVI-+bulit in speakers.. ::
Cale mi i dalje crta u AutoCADu 2007 modele za rezne alate na mojoj prvoj `hand picked` masini koju sam sklapao s konca i konocpa jos pre 10godina, naravno sve fenomenalno radi, bez ijedne greske a delove sam dobavljao sa ranzih strana, od inostranstva, servisera pa cak i iz seoskih krajeva, nalik na buvljake. Ovo je mnogo starije ali i redje nego gorenavedeno, sto se tice upotrebljivosti vredi 50e ali ga ja nikada ne bih prodao za te pare..
1. AMD K7 Athlon 800MHz 512KB L2, BOX, made in USA 2. Asus K7V-T VIA KX133 SlotA, engineering/testbed sample (Taiwan & Ratingen-Germany) 3. Micron (BrainPower, for MAC) 512MB SDR PC-133 CL2, BGA, made in USA 4. Seagate Barracuda ATA-IV 80GB, Japanese `Nidec` motor, SeaShell, made in Thailand 5. Chieftec ATX-1136H 360W, made in Taiwan 6. 3dfx Vooodoo5 5500 64MB AGP, product of Mexico 7. Sony Trinitron FD 21` Flat, made in UK 8. 3com US.R Ethernet 10/100, made in USA 9. Sony DRU-700A crossflashed, made in Korea 10. Macase Big Tower, modded, made in EU 11.Elsa Microlink (Devolo AG) USB DialUp modem, made in Geramany 12. NEC FDD 1.44MB, made in Japan
gotovo sva oprema datira iz 2000, bez obzira sto je neka nabavljena kasnije...mogu da potpisem da ova masina moze da radi beskprekorno jos jednu deceniju...toliko o kvalitetu komponenti...
Ajde da pomenem i ja mog dina kad se već raspravlja o tome. Veoma sličan tvom, čak i osetno jači, ali na žalost, ljudi su potpuno u pravu da ne vredi ništa pa ga iz istog razloga nikad ne bi prodao. Svestan sam da za njega ne mogu da dobijem bog zna kakve pare tako da mi mnogo više vredi da mi radi nego da ga prodam.
Konfa je sledeća:
Abit IC7 Prescott 3.2GHz 3 GB Dual DDR400 (2x1GB Kingmax DC kit, i 2x512MB Transcend) PSU Cooler Master Extreme Power 430W Nvidia GeForce 7900GS (G71) 512MB DDR3 HDD WD 2x250GB RAID0 Leadtek Winfast TV2000XP SB Audigy2 + 5.1 Jazz Speakers SkyStar 2 Pioneer 108D CPU Cooler Titan Vanessa S-Type
Kao što vidiš konfa je još veća njuška od tvoje ali džaba kad ne vredi mnogo. Procesor tada bio najbrži koji sam mogao da nađem i koštao znatno preko 200€. Grafika je najbrža Nvidia za AGP slot koja je ikad izašla. Kad se samo setim koje pare sam pre 5-6 godina dao za to plače mi se. Sećam se da sam 2x1GB Kingmax tada platio 200€, užas! Ma skoro svaka komponenta koštala trocifreno. Samo ja znam koliko sam para i vremena uložio u njega ali na žalost to nema cenu. Ako ti ne treba bolje ga pokloni nekom dragom nego da ga prodaješ za neke bedne pare. Ja sam svoj poklonio burazeru.
U pravu si, nisam se dobro izrazio. Mislio sam generalno na G71 GPU. To je poslednji i ujedno najbrži grafički procesor iz nvidie koji se našao na nekoj AGP karti. 7950GT za AGP je ipak bila retkost. Koliko se sećam jedino je XFX i napravio 7950GT (G71 sa svih 24 pixel pipeline-a). Ostali proizvođači su izbacivali najviše 7900 (G71 sa 20pp) a to je i jedino što je moglo da se nađe kod nas.
Živ bio!!!
:: :: samo mala ispravka najbrza nVidia za AGP slot ikada je 7950G :: ::
Zahvaljujući ATI-u AGP nikako da umre, i sad ima da se kupi 4650.
Ne bi me začudilo i da se posle 7900 serije pojavilo nešto novije za AGP jer to zavisi od proizvođača grafičkih kartica a ne od nvidie. Ipak tako nešto se nije desilo. Ni G71 nije primarno napravljen za AGP već je radio preko HSI čipa koji je služio kao prevodilac PCIE instrukcija u AGP. Poslednji GPU iz nvidie koji je dizajniran za AGP je bio čuveni 6800 (NV43).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.