Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
imnam problem sa konfiguracijom
STRANA 1 OD 1
StevanX imnam problem sa konfiguracijom 24.05.2010. 18:47 T27028

status: user
broj poruka: 44
intel i5 750
HD4850 1GB, ATi Radeon
MBO 1156 AS P7P55-M
transend DDR3 1GB 1333MHz JR, Latencija CL9 x2
Caviar Green 6400AARS, 640 GB, SATA II, 64 MB, 3,5`, 7.200 rpm
kuciste: ms idustrial Thunder, Midi tower, ATX,�ATX, red w/o PSU
napajanje ms industrial PRO-550ATX 2.03 P4
GH22NS50 SATA Bulk Black, SATA

A evo i odgovora iz servisa: moze li biti ili me nesto loze???

Problem je generalno u kompaktibilnosti svih komponenti a ponajvise memorija.
Procedura je trajalo ovoliko dugo je nismo mogli da pronadjemo konkretan problem,svaka komponenta pojedinacno je bila ispravna,i radila kada se stavi na neki drugi racunar,medjutim kada se sastave zajedno nisu mogle da rade kako treba.Cak ni na Windows 7-ci iako je servisu receno da moze (probali su) nije mogao da podigne sistem.Uz konsultaciju svih mogudjih kolega iz Zagreba i van (jer na ovaj problem nismo naisli do sada nikada) potvrdjeno nam je da ploca i onaj procesor nisu bas idealna kombinacija i da ploca samo podrzava Kingston memoriju od 2Gb na 1333 mhz(bas jedan specifican model po part numberu),koju trenutno nemamo na lageru a cekala bi se sigurno nekih 10-ak dana.I dobili smo potvrdu od Msan-ovog servisa da ploca ne moze da radi na Xp osim na Windows 7-ci.Sve ove informacije ce vam potvrditi nas servis i uputiti na zvanicni Asus-ov sajt gdje i stoje te informacije.
Izvinjavam se zbog toga sto ste ovoliko cekali,ali nadam se da nam necete zamjeriti,jer nismo mogli nista prije da uradimo jer je problem jako rijedak.
Cak toliko rijedak da smo od zvanicnog Asus-ovog servisa trazili informaciju i posle duge prepiske izmedju naseg i njihovog servisa,u koju se i ukljucio servis iz Zagreba,zajedno dosli do ovog zakljucka.

I sta da se mijenja ako je tako kako kazu?

u ponudi su jos ploce
P7P55D , P7P55 LX

a memorije imaju samo ovu
DDR3 2GB 1333MHz JR transend
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: imnam problem sa konfiguracijom 24.05.2010. 18:54 #216519

broj poruka: 5704
Strasno mi bode oci rec komapKtibilnost.

http://en.wikipedia.org/wiki/Compatibility

Zameni napajanje. Taj prastari ubogi MSi mi najvise smrdi...postoji teorije da se uvek krece od najslabije karike, kod tebe je to definitivno napajanje, ne zbog nazivne snage koja je sigurno 25% visa vec zato sto je to korisceno napajanje i sto je lose izrade

D E M I G O D

:: intel i5 750
:: HD4850 1GB, ATi Radeon
:: MBO 1156 AS P7P55-M
:: transend DDR3 1GB 1333MHz JR, Latencija CL9 x
:: Caviar Green 6400AARS, 640 GB, SATA II, 64 MB, 3,5`, 7.200 rpm
:: kuciste: ms idustrial Thunder, Midi tower, ATX,�ATX, red w/o PSU
:: napajanje ms industrial PRO-550ATX 2.03 P4
:: GH22NS50 SATA Bulk Black, SATA
::
:: A evo i odgovora iz servisa: moze li biti ili me nesto loze??
:: Problem je generalno u kompaktibilnosti svih komponenti a ponajvise memorija
:: Procedura je trajalo ovoliko dugo je nismo mogli da pronadjemo konkretan problem,svaka komponenta pojedinacno je bila ispravna,i radila kada se stavi na neki drugi racunar,medjutim kada se sastave zajedno nisu mogle da rade kako treba.Cak ni na Windows 7-ci iako je servisu receno da moze (probali su) nije mogao da podigne sistem.Uz konsultaciju svih mogudjih kolega iz Zagreba i van (jer na ovaj problem nismo naisli do sada nikada) potvrdjeno nam je da ploca i onaj procesor nisu bas idealna kombinacija i da ploca samo podrzava Kingston memoriju od 2Gb na 1333 mhz(bas jedan specifican model po part numberu),koju trenutno nemamo na lageru a cekala bi se sigurno nekih 10-ak dana.I dobili smo potvrdu od Msan-ovog servisa da ploca ne moze da radi na Xp osim na Windows 7-ci.Sve ove informacije ce vam potvrditi nas servis i uputiti na zvanicni Asus-ov sajt gdje i stoje te informacije
:: Izvinjavam se zbog toga sto ste ovoliko cekali,ali nadam se da nam necete zamjeriti,jer nismo mogli nista prije da uradimo jer je problem jako rijedak
:: Cak toliko rijedak da smo od zvanicnog Asus-ovog servisa trazili informaciju i posle duge prepiske izmedju naseg i njihovog servisa,u koju se i ukljucio servis iz Zagreba,zajedno dosli do ovog zakljucka
:: I sta da se mijenja ako je tako kako kazu
:: u ponudi su jos ploc
:: P7P55D , P7P55 L
:: a memorije imaju samo ov
:: DDR3 2GB 1333MHz JR transend
Equinoxe Re: 24.05.2010. 18:55 #216520

broj poruka: 12057

KompaKtibilnost = netačno
Kompatibilnost = tačno

Uh, nekompatibilnost može da se uoči odmah, jednostavno tako što računar ne radi, ili tako što to u nekim situacijama jednostavno baguje. Meni se to desilo sa Geil Black Dragon DDR2 800 memorijom i ASUS Maximus X38 pločom (pojedinačno, i ploča i RAM su 100% ispravni).
To se otkriva upravo pojedinačnim testiranjem svake komponente u kombinaciji sa drugim hardverom.

Svašta tu može biti uzrok, revizije, biosi...

Šteta što nemaju P7P55D-E, ali i P7P55D je sasvim dobar izbor.

nikolape80 re 24.05.2010. 18:56 #216521

broj poruka: 453
P7P55D...moje misljenje : ) Sto se vidi iz prilozenog

Pozdrav.

Thermaltake Bach Vx
PSU Chieftec 550W
ASUS P7P55D
Intel Core i5 750@2.66 Ghz
Thermaltake Max Orb
Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz
Sapphire ATI Rareon HD4890 Vapor

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Re: 24.05.2010. 18:58 #216522

broj poruka: 5704
Oteo sam ti reci iz tastature :)))

@stevan, nisi naveo konkrwtno sta je problem, ali mi se cini da ne znaju mnogo. Posto Msan grupa fura MSi nije ni cudo sto ga nisu oznacili kao loseg. Na tvom mestu ja bih probao sa drugim brandiranim napajanjem od recimo 500W+. Nisam do sad cuo da je CPU nekompatibilan sa plocom, pa i sa RAMom tesko, obicno ploce gutaju sav ram, samo u specificnim situacijama

D E M I G O D

:: KompaKtibilnost = netačn
:: Kompatibilnost = tačn
:: Uh, nekompatibilnost može da se uoči odmah, jednostavno tako što računar ne radi, ili tako što to u nekim situacijama jednostavno baguje. Meni se to desilo sa Geil Black Dragon DDR2 800 memorijom i ASUS Maximus X38 pločom
:: To se otkriva upravo pojedinačnim testiranjem svake komponente u kombinaciji sa drugim hardverom
:: Svašta tu može biti uzrok, revizije, biosi..
:: Šteta što nemaju P7P55D-E, ali i P7P55D je sasvim dobar izbor
Equinoxe Re: Re: Re: 24.05.2010. 19:06 #216527

broj poruka: 12057

OTO

Odem do kujne da popijem malo vode, vratim se i vidim fale K, O, M, P, A, T, I, B, L, N, i S tasteri, što je najgore K fali dva puta :)))

:: Oteo sam ti reci iz tastature :))
:: @stevan, nisi naveo konkrwtno sta je problem, ali mi se cini da ne znaju mnogo. Posto Msan grupa fura MSi nije ni cudo sto ga nisu oznacili kao loseg. Na tvom mestu ja bih probao sa drugim brandiranim napajanjem od recimo 500W+. Nisam do sad cuo da je CPU nekompatibilan sa plocom, pa i sa RAMom tesko, obicno ploce gutaju sav ram, samo u specificnim situacijam
:: D E M I G O D
:: ::
:: :: KompaKtibilnost = netačn
:: :: Kompatibilnost = tačn
:: :: Uh, nekompatibilnost može da se uoči odmah, jednostavno tako što računar ne radi, ili tako što to u nekim situacijama jednostavno baguje. Meni se to desilo sa Geil Black Dragon DDR2 800 memorijom i ASUS Maximus X38 pločom
:: :: To se otkriva upravo pojedinačnim testiranjem svake komponente u kombinaciji sa drugim hardverom
:: :: Svašta tu može biti uzrok, revizije, biosi..
:: :: Šteta što nemaju P7P55D-E, ali i P7P55D je sasvim dobar izbor
gliga79 Memorija 24.05.2010. 19:08 #216529

broj poruka: 4641
Vidjao sam da taj transcend pravi problem i sa drugim plocama. Po 100 ti put ponavljam, ne ubacuj memorijske module koji se ne nalaze u specifikaciji od ploce.
Moze da brljaju da je to strasno, i vrlo tesko je otkriti. Gledao sam Transcend koji toliko koci sistem, u igrama, da ne moze da se igra bas nista kako valja. Mislio sam da je neispravan modul, ali bio je sasvim ispravan. Donesem i probam svoj Hyper X, odjednom sve leti !!! Naravno, Transcend nije bio u specifikaciji o kompatibilnosti , iako je naizgled prihvacen i vidljiv, kako u Windowsu tako i u biosu.
Slazem se sa ovim serviserima, da je Nekompatibilnost u pitanju.

A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
Thermaltake Soprano RS 200
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, AAKS
ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
raic Čudan je taj novokomponovani hrvatski... 24.05.2010. 19:18 #216533

broj poruka: 9006
Ako baš menjaš kod mene na p7p55d taj procesor radi ko što je propisano, ali i ja čisto sumnjam da je u tome problem. Najverovatnije memorija, možda napajanje.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Danijelk Memorija ili napajanje........ 24.05.2010. 20:23 #216567

broj poruka: 1541
Uzmi neko ljudsko napajanje, sto puta receno, bezi od kineza, bar neki LC Power. Problem je ili napajanje ili nekompatibilnost ploce sa RAM-om, tako da znas sta ti je ciniti... :)
hogar81 Ma napajanje 24.05.2010. 20:28 #216568

broj poruka: 365

To oni ke`aju, posto nece da priznaju da je krs napajanje i da ne moze da isporuci dovoljno snage, ako su testirali svaku komponetu odvojeno mogli su da zamene samo memoriju pa da vide jel problem nestao ili plocu pa da tacno kazu sta je u pitanju, a ne sve je sa svim u svadji.

Panta019 StevanX 24.05.2010. 22:16 #216594

broj poruka: 1583
Taj MS Industrial mora da leti iz tvog kompjutera po hitnom postupku. Ne bih bio iznenadjen da je upravo napajanje osnovni uzrok problema. Cak i da nije u tom slucaju, kada budes osposobio konfu a napajanje ne zamenis onda isto ne bi potrajalo mnogo jer bi ga ta konfa dovela do smrti. Tebi treba napajanje koje vredi preko 50e i jace je od 500W.

Ne treba jesti na prazan stomak.

SkyFire ... 24.05.2010. 23:02 #216602

broj poruka: 18472
Ovo prvi put vidim da je neko sklopio na ovakvu konfiguraciju MS napajanje :) :) :) :)
Do duse ni ploca nije nesto..

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

StevanX e ovako bio sam do grada pa nisam odma vam odgovorio 24.05.2010. 23:26 #216622

osnovni problem je sto sam ja iz Crne Gore, i sto ovdje ne moze da se bira bas toliko.
1. napajanje imaju samo ovakve raspad i jos jedno koje kosta 160e koje ne mogu da uzmem tako da sam
prinudjen na ovo. (i to u cijeloj Cg. ne moze normalno da se nadje. )

2. nije neki ni izbor drugih komponenti pa sam od svega izvukao najbolje sto se moglo.

3. probolem sa konfiguracjom je bio da se windows podiye pola sata, kad se podigbne secka, sporo radi... plavi ekran i sl..

vas pitam da za savjete i koliko vidim plocu cu da uymem ovu drugu sa oynakom D.
da li bi to uz sve ovo ostalo radilo?
napajanje ostaje do dajnjeg dok ne podjem do beograda da uzmem drugo

hvala u svakom slucaju
StevanX da li bio ova memorija radila 24.05.2010. 23:47 #216638

intel i5 750
HD4850 1GB, ATi Radeon
MBO 1156 AS P7P55D
Kingston DDR3 1GB 1066MHz, Latencija CL7 x2
Caviar Green 6400AARS, 640 GB, SATA II, 64 MB, 3,5`, 7.200 rpm
kuciste: ms idustrial Thunder, Midi tower, ATX,�ATX, red w/o PSU
napajanje ms industrial PRO-550ATX 2.03 P4
GH22NS50 SATA Bulk Black, SATA
StevanX i ploca je promjenjena 24.05.2010. 23:48 #216639

P7P55D da li podrzava spomenutu mem.

co72 Stevan 25.05.2010. 05:53 #216687

broj poruka: 153

Idi na Asusov sajt i nadji tamo za tvoju plocu listu memorija koje podrzava.
StevanX Asus 25.05.2010. 07:58 #216691

bio sam na sajtu i ne umijem da se snadjem.

Pise samo da podrzava 4 x DIMM, Max. 16 GB, DDR3 2200(O.C.)*/1600/1333/1066 Non-ECC,Un-buffered Memory. ne govori mi to da li podrzava ovu mem?????
ili ne umijem da trazim....
gavra Re: imnam problem sa konfiguracijom 25.05.2010. 08:56 #216701

broj poruka: 148
@stevanX

idi na:

http://support.asus.com/download/download.aspx?modelname=P7P55D&SLanguage=en-us

pa izaberi OS i pod

Qualified Vendor List (2) [cca245 Kb, PDF]

imas sve podrzane mem. module
poz. - gavra
Beograd

nikolape80 Re: Asus 25.05.2010. 09:50 #216713

broj poruka: 453
Stevane,

U Knjizici koju dobijes uz P7P55D imas listu komatibilnih memorijskih modula, na vise strana, Sam Asus skrece paznju na taj problem svojim korisnicima,tako da memoriju koju nadjes tamo, mora da radi na toj ploci. Mada D ploca ima memOK taster,za slucaj problema sa kompatibilnoscu,pa koliko pomogne. Dakle listu kompatibilnih memorija u knjizici koju dobijes. Ja imam tu plocu i sve je ok. Mislim da je resenje tvog problema u RAM memoriji jer se mnogo ljudi npr zali na Gskill mem module, na forumu http://vip.asus.com, gde mozes da se registrujes i propratis probleme.

Nemoj kupovati napamet.

EDIT: http://www.youtube.com/watch?v=Y0AXU4kOVj0 (problem sa G skill)

Pozdrav.

Thermaltake Bach Vx
PSU Chieftec 550W
ASUS P7P55D
Intel Core i5 750@2.66 Ghz
Thermaltake Max Orb
Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz
Sapphire ATI Rareon HD4890 Vapor

:: bio sam na sajtu i ne umijem da se snadjem
:: Pise samo da podrzava 4 x DIMM, Max. 16 GB, DDR3 2200(O.C.)*/1600/1333/1066 Non-ECC,Un-buffered Memory. ne govori mi to da li podrzava ovu mem????
:: ili ne umijem da trazim....
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs