Intel konfiguracija - najbolje sto moze, do 600 evrica!
STRANA 1 OD 2
Orpheus87
Intel konfiguracija - najbolje sto moze, do 600 evrica!
18.05.2010. 20:52
T26873
status: user broj poruka: 1
Planiram kupovinu novog racunara. Posto mi je budzet ogranicen na 600 evra, potrebna mi je pomoc oko odabira komponenti. Pozeljno bi bilo da konfiguracija bude nalik ovom: - P55 chipset - Intel i5 750 - DDR3 (moze i 2GB, da bi ostalo vise novca za grafu) - po mogucstvu nvidia (gtx 260, ili neka druga slicnih performansi) - HDD (max do 640GB) - kuciste i napajanje (samo da ne bude neki kinez) - bez optike. Svaki savet ce mi biti od koristi!
Manje vise sto nije nasao teme,covek je nov ali kao da gledam da ce sad masovno i pored njegove zelje da mu preporucuju ATI i da ga ubedjuju kako je to bolje..Ahahahaha... Istorija se ponavlja again heheheheh..
Lepo bi bilo da može ovako....pa sastavljaj ti opet, ja sam od onih koji bi preporučili AMD, pa da se ne mešam hehehehhe Fiat iustitia, et pereat mundus
Evo ja sam nedavno uzeo i5 750, asus P7P55D i 2x1gb samsung DDR3.
Ploču bi mogao iz cuga da ti preporučim samo da nema ispod prosečnu zvučnu, inače je odlična, kvalitetna s dosta opcija i dobrim biosom. Kombinacija se jako dobro klokuje ako te to zanima, samo što bi morao da uzmeš neko bolje hlađenje.
Ako oćeš nešto ovako i5 750 ... 17,800 gigabyte GA-P55-USB3 ... 11.190 2gb patriot viper 1600 cl9 ... 5,500 samsung spinpoint F3 500gb ... 4.340 sapphire 5770 1gb ... 14,500 fala bogu uzmi gtx260 ako voliš al mislim da nemaš prostora finansijski Kućište lcpower 600w ... oko 5,500
zajedno ... 59,000
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
za te pare ja bih predlozio PIIx4, ati57xx, 2x2gb, f3 1tb, kuciste iz kine i optiku :) ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Mnogo je bolji AMD za iste pare, ako doda 2k na taj i5 750 moze da uzme Thuban koji lomi krsi tog i5 750, a po performansama je malo losiji od i7 920 :), neka 8xx ploca i AMD ownuje Intel u svakom pogledu :).
Sta ce ti nVidia. A ti skyfire umesto da mu lepo preporucis ATI ti mu preporucujes prenosni rostilj pod imenom GTX 275 koji kosta 180 evra wtf :), doda 20 evra i uzme 5830 koji je odlicna kartica za kes :).
Gile, ne lupetaj. GTX 275 prenosni roštilj? Karta radi 45c u Idlle-u, dok u Full Loadu ne prelazi 78c, i tebi je to prenosna roštilj? Pre bih rekao da je to HD 4870, kojoj se čip lagano zagreje preko granice normale. A o memoriji da ne pričam. Uostalom, nešto ne hvališ svoju HD 4850 koja prelazi 100c
The Way It`s Meant To Be Played
:: @raic , skyfirei pocetni :: :: Mnogo je bolji AMD za iste pare, ako doda 2k na taj i5 750 moze da uzme Thuban koji lomi krsi tog i5 750, a po performansama je malo losiji od i7 920 :), neka 8xx ploca i AMD ownuje Intel u svakom pogledu :) :: :: Sta ce ti nVidia. A ti skyfire umesto da mu lepo preporucis ATI ti mu preporucujes prenosni rostilj pod imenom GTX 275 koji kosta 180 evra wtf :), doda 20 evra i uzme 5830 koji je odlicna kartica za kes :) :: :: Pozdrav!
Ovo moje cudo ce za koji dan (mesec) da se oladi sa onim Accelero S2 kulerom :). Bice hladnija nego tvoja, pa da vidis kada krenem OC :). Inace ti GTX-ovi mi se onako zatvoreni cine da se greju sto ce se verovatno i desiti ako je ne cistis godinu dana kao ja :), zato ih zovem rostilj :). Inace da se ne lazemo 5830 je bolja kartica od GTX 275.
Inace koja je tebi bila 4870, referentna ?
@raic kazem da je AMD konfiguracija mnogo bolja za iste ili malo vece pare max 30-40 evra.
Pozdrav!
:: Gile, ne lupetaj. GTX 275 prenosni roštilj? Karta radi 45c u Idlle-u, dok u Full Loadu ne prelazi 78c, i tebi je to prenosna roštilj? Pre bih rekao da je to HD 4870, kojoj se čip lagano zagreje preko granice normale. A o memoriji da ne pričam. Uostalom, nešto ne hvališ svoju HD 4850 koja prelazi 100c :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: @raic , skyfirei pocetni :: :: :: :: Mnogo je bolji AMD za iste pare, ako doda 2k na taj i5 750 moze da uzme Thuban koji lomi krsi tog i5 750, a po performansama je malo losiji od i7 920 :), neka 8xx ploca i AMD ownuje Intel u svakom pogledu :) :: :: :: :: Sta ce ti nVidia. A ti skyfire umesto da mu lepo preporucis ATI ti mu preporucujes prenosni rostilj pod imenom GTX 275 koji kosta 180 evra wtf :), doda 20 evra i uzme 5830 koji je odlicna kartica za kes :) :: :: :: :: Pozdrav!
Pa naravno da će karta da se greje posle godinu dana ne čišćenja. `Fala Bogu da imaš ruke i da možeš da je čistiš. Ja svoj komp svaki mese čistim, i to mi ne stvara nikakav problem- Čini ti se, nisi probao nijedan GTX, tako da pričaš na pamet. Ortak ima MSI GF GTX 260 SP 216 TwinFrozr OC. Karta je hladna ko led!
Ma važi što je HD 5830 bolja od GTX 275 :)
The Way It`s Meant To Be Played
:: Ovo moje cudo ce za koji dan (mesec) da se oladi sa onim Accelero S2 kulerom :). Bice hladnija nego tvoja, pa da vidis kada krenem OC :). Inace ti GTX-ovi mi se onako zatvoreni cine da se greju sto ce se verovatno i desiti ako je ne cistis godinu dana kao ja :), zato ih zovem rostilj :). Inace da se ne lazemo 5830 je bolja kartica od GTX 275 :: :: Inace koja je tebi bila 4870, referentna :: :: @raic kazem da je AMD konfiguracija mnogo bolja za iste ili malo vece pare max 30-40 evra :: :: Pozdrav :: :: :: :: Gile, ne lupetaj. GTX 275 prenosni roštilj? Karta radi 45c u Idlle-u, dok u Full Loadu ne prelazi 78c, i tebi je to prenosna roštilj? Pre bih rekao da je to HD 4870, kojoj se čip lagano zagreje preko granice normale. A o memoriji da ne pričam. Uostalom, nešto ne hvališ svoju HD 4850 koja prelazi 100c :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: @raic , skyfirei pocetni :: :: :: :: :: :: Mnogo je bolji AMD za iste pare, ako doda 2k na taj i5 750 moze da uzme Thuban koji lomi krsi tog i5 750, a po performansama je malo losiji od i7 920 :), neka 8xx ploca i AMD ownuje Intel u svakom pogledu :) :: :: :: :: :: :: Sta ce ti nVidia. A ti skyfire umesto da mu lepo preporucis ATI ti mu preporucujes prenosni rostilj pod imenom GTX 275 koji kosta 180 evra wtf :), doda 20 evra i uzme 5830 koji je odlicna kartica za kes :) :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
@eseses ne vuci mi te nereferentne modele koji su ladni kao led :), jer ih ima i ATI vise pogotovu 4850 i 4870 :), jer su to dosta popularnije kartice :).
Vazi sto je bolja 275 od 5830, 5830 je malo sporija od 285, a 275 guta prasinu :).
Mašina iskopava i zakopava (samo joj prinesi lopatu i videćeš), svaka čast.
:: Evo ja sam nedavno uzeo i5 750, asus P7P55D i 2x1gb samsung DDR3 :: :: Ploču bi mogao iz cuga da ti preporučim samo da nema ispod prosečnu zvučnu, inače je odlična, kvalitetna s dosta opcija i dobrim biosom. Kombinacija se jako dobro klokuje ako te to zanima, samo što bi morao da uzmeš neko bolje hlađenje :: :: Ako oćeš nešto ovak :: i5 750 ... 17,80 :: gigabyte GA-P55-USB3 ... 11.19 :: 2gb patriot viper 1600 cl9 ... 5,50 :: samsung spinpoint F3 500gb ... 4.34 :: sapphire 5770 1gb ... 14,500 fala bogu uzmi gtx260 ako voliš al mislim da nemaš prostora finansijsk :: Kućište lcpower 600w ... oko 5,50 :: :: zajedno ... 59,00 :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
@raic samo jedna stvar tek sam sad video, za 14 500-15 000 mozes da ubacis 5770 Vapor X a HAWK je od 15 000 - 15 500, znam da HAWK ima u bench house-u :).
Re: Kakva sjajna ideja - što bi rekli u ovim modernim crtaćima
18.05.2010. 23:45
status: user broj poruka: 453
@Raic: Koji OS koristis na tvojoj konfi? 64bit ili 32bit os? Ako je win7 ili vista koji ti skor daje za memoriju? Imam i ja istu kobinaciju ali mi nesto mali skor za ddr3..
Ma ok je to, nego je meni 4,5. Ali je ram na 1333, ali treba da uzmem 2x1800,tj da se OC do te tacke negde...pa rekoh da nije nesto tu skriveno : ) Inace ista ploca i procesor.Mada bih trebao 32-bitnu verziju da instaliram jbg...
:: 5.5 je skor, to je i najmanji. Ma batali to sranje, što kažu: kome je experience index još dobra done :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.