Kao sto rece snupi... Nepotrebno skupa memorija, nepotrebno skupo napajanje... Sve u svemu, jeste kvalitetno, ali za normalno koriscenje racunara poprilicno lose izbalansirano... Ajd taj 3D... ali opet...
Bayerische Motoren Werke
:: :: Tesko da ces mirne duse.. :: Ja bih menjao graficku bez razmisljanja
Moj predlog je da ne kupujes ovu grafiku. Bolje je da uzmes i polovnu HD4870 4890, 5770, ili neke jeftinije polovne 8800 gtx, gtx260, i td. Grafika moze da gura u 800x600 na min, a ostalo tesko... tj sve moze kod nas : )
Jedimo mi taj 250 bode oči...ako je komp više za 3d a manje za igranje(zavisi šta podrazumevaš pod `svakodnevnom upotrebom`) onda može, ako ne- Radeon 5770( ne menja ti drastično cenu)...PSU može i nešto slabiji(čitaj `jeftiniji` ).Tu ploču i 955 sam i ja naručio, dobra kombinacija, izvagao sam.... Fiat iustitia, et pereat mundus
Tako nešto, uzmeš 5770, ostalo ok ako imaš para viška. Napajanje će dobro da dođe kad-tad, trenutno nije neophodno a ta memorija je čak i od jeftinijih čini mi se 10,5k din, tako nešto?
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Ako svakodnevna upotreba ne podrazumeva igranje najnovijih igara sa ukljucenim detaljima na maksimum,vec internet,filmove,muziku,itd...Onda ti savetujem da zamenis graficku i da uzmes neku slabiju/jeftiniju,a da ulozis u procesor. Jedna stvar koja ti nece ubrzati 3D aplikacije je grafika i to je bacen novac u tu svrhu...Osim ako ne uzimas render kartu,a 250 to nije.
Gde nadje da GTS 250 može da gura igre na 800x600 i to na min??? Pa ta grafička je malo slabija od ATI 4870! Naravno da su bolje ATI 5770, 4890 i sl. i da se sad postavlja pitanje isplativosti kupovine GTS 250 pored ATI 5770 ali daleko od toga da je karta loša, naprotiv a još ako čovek hoće NVIDIU i ako je našao povoljno, što da ne! Pozdrav!
:: :: :: :: Moj predlog je da ne kupujes ovu grafiku. Bolje je da uzmes i polovnu HD4870 4890, 5770, ili neke jeftinije polovne 8800 gtx, gtx260, i td. Grafika moze da gura u 800x600 na min, a ostalo tesko... tj sve moze kod nas : )
Svakodnevna upotreba bi bila internet, filmovi, muzika, obrada fotografija...
Prvo sto se grafike tice, ati otpada jer softimage ima raznorazne probleme sa njima...i to sam vec iskusio i do danas se nista nije promenilo. Volim da se igram ali ne toliko i ne na tolikim detaljima i ne toliko nove igre da bih za grafiku dao vise od 100e. Gts250 sam izabrao kao zlatnu sredinu, nvidia je, ok cena, i moci cu malo da se poigram. Sto se rendera tice zasad ostajem na cpu-u (mentalray). Gainward/palit deluje da ima ok hladjenje i cena je vrlo razumna.
Sve memorije koje sam gledao su oko 11000din +/-, tako da sam skoro nasumicno izabrao...ako imate neki predlog za mem dajte...?
Da li mi uopste treba 1600 s`obzirom da procesor radi sa 1333? Ne znam sta se desava pri klokovanju, jel tada bolje da mem ima `luft`?
Od procesora brzi (amd) je samo 965 a njega ne bih da mi ne zapadne c2 a ionako 955 mogu malo da kloknem i to je to. Za pristojne pare bih kasnije mogao da uzmem neki x6. Na intel ne bih isao jer je u startu skuplji (recimo i5) a kasniji upgrade bi me isto odrao verovatno ako bi i bio moguc...
Na napajanju ne bih stedeo zbog upgrade-a koji ce se sigurno desiti par puta za vreme trajanja garatnog roka istog :-)
Koliko vidim ovo je sve ok, osim manje rasprave oko (manje bitne) grafike...
Onda je ovo što si sklopio i više nego odlično, dok je memorija zaista vrhunska i ako je u cenovnom rangu sa ostalim memorijama sličnih karakteristika tu gde kupuješ uzimaj i ne pitaj više ništa. Pozdrav!
covece i bices miran na duzi period.Ubaci neku ATI grafiku npr. 5850 ili 4890 i uzivaj!Ako nemas za sve odjednom onda kupi nesto kasnije pa nije ti valjda stala krava na nogu!
Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour
Pada pazar u utorak...u sustini zanimalo me je da nisam napravio neki apsolutni promasaj na pr sa plocom ili mem...a izblansirao sam sto sam bolje umeo po svojim potrebama...
@MyDoom: Kao sto rekoh cena intel platforme bi me samo zarobila u jedan dug vremenski period bez upgrade-a a ionako trenutno mogu za slicne pare da uzmem nesto sto je verovatno jedva primetno brze...a u situaciji sam da ce bilo koji quad da mi deluje kao leteca mashina u odnosu na trenutni dual. Mislim da nisi procitao da mi je grafika manje bitna, i da ati ne dolazi u obzir zbog ponasanja u softimage-u.
Predji na Intel i ATI dok mozes, posle ce da bude , seci usi krpi dupe. Dual i Qvad ne mogu da se porede, jer je qvad daleko mocniji i bolji procesor, u svakom pogledu(cak i na nizim frekvencijama).
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Jel to imate neke informacije da ce uskoro amd i nvidia bankrotirati ili...? Porazmislicu o intelu jos jednom ali da uzmem ati je ravno kupovini neispravne kartice (naravno mislim samo na softimage).
Ok.Objasnio si sta hoces i zasto. Eventualno bi mogao da uzmes neku plocu sa AMD 890 cipsetom. I ova ploca koju si naveo je dobra,podrzava X6 procesore i neces pogresiti ako je kupis,ali je 890 ipak noviji cipset,a cena je skoro ista kao 790.
Sto se tica ATIja imao sam problema sa starijim karticama u aplikacijama,ali te probleme su resavali Omega drajveri...I ja zbog 3D aplikacija vise volim da imam NV u svom racunaru,ali ti mogu reci da je ATI sa serijom 5 bas napredovao na tom polju...Ako pouzdano znas da sotfimage ne radi kako treba sa Atijem onda nema smisla pominjati ga,vec uzimaj NV.
Ako razmisljas o Intelu onda uzmi Core i5 ili i7,ali ti to podize cenu sadasnje konfiguracije za nekih 50-150 evra. Phenom II X4 je svakako bolja kupovina od bilo kog C2Q...Ako si navikao na AMD+NV uzmi to i uzivaj.
Ja ne vidim da nesto ima tih 890 ploca, tj vidim da ima samo par 890gx sa integrisanom grafikom...
Ati i softimage kubure vec godinama, velika je kocka uzeti ati, a problemi su mnogo iritirajuci, cesto na pr problemi pri selektovanju poligona ili `eksplozije` mesh-a iz cista mira...driveri ne pomazu mnogo kao ni modovanje u firegl.
Ako bih recimo isao na intel i5, da li je ok ploca gigabyte ga-p55-usb3? Ili neka druga, a bilo bi lepo da ima usb3...?
Eto nagovoriste me na intel (i5) i uklapa mi se u budzet bar sam tako mislio.... Ovi ovde nesto ljudi nisu u redu (u jagodini), i5 750 kosta 20500din!!!!! Lepo ljudi skoknu do bga kupe u prodavnici za 17500din i meni prodaju za 3000din vise, lep biznis nema sta...
Nego kazite vi meni kakva iskustva imate sa kupovinom preko neta, pouzecem...? Kako stoje stvari oko garancija i fiskalnih racuna? Sa kojim firmama imate pozitivna iskustva?
koliko vidim svi ste zaboravili da ce intel napustiti i LGA 1156 i 1366 tako da upgrade-a nece biti dok kod AMD-a moze bilo kakav upgrade.moja preporuka AMD platforma pa ko sta voli nek uzima.pozdrav
AMD Athlon II X3 425@X4 B25@V1AX@700rpm Asus M4A785TD-M EVO 2*2GB DDR3 Geil@1333Mhz ATI HD4200 128MB DDR3@1333Mhz Sideport PC power cooling and silencer 500W@TT Xaser III 640GB samsung X2,1.5TB samsung F2
:: Eto nagovoriste me na intel (i5) i uklapa mi se u budzet bar sam tako mislio... :: Ovi ovde nesto ljudi nisu u redu (u jagodini), i5 750 kosta 20500din!!!!! Lepo ljudi skoknu do bga kupe u prodavnici za 17500din i meni prodaju za 3000din vise, lep biznis nema sta.. :: :: Nego kazite vi meni kakva iskustva imate sa kupovinom preko neta, pouzecem... :: Kako stoje stvari oko garancija i fiskalnih racuna :: Sa kojim firmama imate pozitivna iskustva?
Naravno da nismo zaboravili, ali dok meni zatreba bolji procesor od ovog moracu da menjam sve u svakom slucaju Ionako ne radim upgrade cesto i ne kupujem nove stvari samo zato sto me svrbe dlanovi.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.